cieżko pali na zimnym silniku
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: cieżko pali na zimnym silniku
Hmm, no to wymienił bym gumki na wtryskach. Pisz do jeżu, on ma zestawy Boscha.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- aponhill
- Początkujący
- Auto:: Touran, 2.0 BMN, 2007
- Imię:: donkey
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
hmmm.. czytajac o objawach cos w tym moze być, wg serwisu pojazdu wtryski mają niecałe 100 tys. wiec elementy nie powinny sie były tak szybko zużyc, (no chyba że ten jeden) by je wymieniać, jak to w łatwy sposób sprawdzić? bo narazie to tylko to pierwsze odpalenie po dłuższym postoju by sie kwalifikowało
- bigkaban
- Przeglądacz
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 6 razy
- Kontakt:
Po tygodniu dziala dalej wiec problemem byl przekaznik swiec zarowych, ktory nie pokazywal zadnego bledu i grzal caly czas swiece az je spalil...bigkaban pisze:Świece byly boscha- dobrane po numerze 4,4V chyba czy cos... nie znam sie ale dwa warsztaty mowia, ze swiece sa ok.. przekaznik ma okopcony jeden uklad- wymienilem. teraz mowia, ze podlacza i sprawdza na zarowkach czy prad idzie caly czas czy nie... Nie znam sie ale poki co- rozrusznik ca 300 swiece cos kolo tego, przekaznik uzywka do testow 30.... zamowie w ASO nowy to 390 ale to najpierw trza poskladac do kupy sprawe...
-- 10 sty 2016, o 10:36 --
Wsadzone nowe swiece beru, nowy rozrusznik, nowy aku, przekaznik- w vcds wylaczaja sie po okolo 30 sekundach... sprawdzone na zarowce i to samo. Trza wyjsc i odpalic po postoju.. az strach.
-- 11 sty 2016, o 11:16 --
Dziala wiec jeszcze za kilka dni sprawdze przekaznik czy wsio ok. pozdrawiam
-
trucha0
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Przyszły mrozy i jest problem z moim BMM-em w DSG jak do -10 to jeszcze jakoś zapali ale tak jak dzisiaj -17 to ledwo co zapalił co może być ze strasznie słabo kręci jakby nie miał siły akumulator albo rozrusznik a jedno i drugie jest nowe,czuć jak podczas kręcenia samochód rusza się czy DSG stawia takie opory ze nie ma siły przewalić rozrusznik?czy cos w skrzyni jakiś zawór czy jaki grom trzyma,ręce opadają,samochód ma zmienione wtryski,uszczelnienia,świece żarowe,turbo,dpf off,egr off,olej w DSG świeży,pompa tandem podmieniona,synchro walka rozrządu -2,9,zmieniony walek i panewki rozrządu plus popychacze zaworów,był u Jacka na chipie,latem zero problemów pali od strzała zresztą tak jak pisałem do tych -10 jeszcze w miarę idzie go zapalić co robić wymienić raz jeszcze rozrusznik tylko może ten z 1 zębem więcej bo założyłem taki sam jak siedział tylko nowy nie regenerowany czy cały silnik szukać podpowiedzcie może co jeszcze sprawdzić...problemem nie jest paliwo,czy zapowietrzanie się tylko bardzo słabe kręcenie rozrusznika nowy rozrusznik może walnięty...jaki numer rozrusznika z tym jednym zębem więcej do BMM z DSG podpasuje?a może gdzieś słaby styk na masie czy plusie silnika...
-- Pt sty 06, 2017 21:12 --
Na starym rozruszniku było podobne kręcenie ledwo co więc myślałem ze to rozrusznik,mam w domu Fabię i Multivana stoją obok i czy -10 czy -25 odpalają od strzała pół obrotu a Touran żal łe łe łe jak na padniętym aku siedzi Exide 77ah 760a wiec jest czym strzelić w rozrusznik...
-- Pt sty 06, 2017 21:12 --
Na starym rozruszniku było podobne kręcenie ledwo co więc myślałem ze to rozrusznik,mam w domu Fabię i Multivana stoją obok i czy -10 czy -25 odpalają od strzała pół obrotu a Touran żal łe łe łe jak na padniętym aku siedzi Exide 77ah 760a wiec jest czym strzelić w rozrusznik...
- Muti
- Władca postów
Poczyść wszystkie masy na aku, kielichu, podłużnicy. Do tego przyłącza do rozrusznika. Wszystko papierem drobnym i kontakt sprayem, później zabezpiecz połączenia.
A spróbuj na kable odpalić, bo może aku dupa pod obciążeniem?
A spróbuj na kable odpalić, bo może aku dupa pod obciążeniem?
-
trucha0
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Zapinałem kable rozruchowe przekrój 16mm bezpośrednio z aku do rozrusznika plus na plus minus na obudowę i jakby deczko lepiej ale do palenia jak Fabia czy Multivan to mu bardzo daleko,kolega jaras został moim przyjacielem i zaoferował się że przygotuje mi rozrusznik od start stopa Valeo 13 zębów więc spodziewam się różnicy między 10 a 13 zębów w szybkości kręcenia,rozrusznik dziś nabyty leci już do niego i będziemy działać,aku wykluczam bo siedziały 3 rożne...
- Muti
- Władca postów
To poczysc wszelkie połączenia. To co pisałem wcześniej.
NzTT
NzTT
- xXxBOSMANxXx
- Przeglądacz
- Auto:: Touran,1,9TDI, 2007r.
- Imię:: Przemek
Witajcie
Powiedźcie mi czy ktoś z was konkretnie znalazł przyczynę ciężkiego odpalania na zimnym? Potrzebuje konkrety, bo mojego turasa to dopadło, a nie chce wchodzić w nie potrzebne koszty
Powiedźcie mi czy ktoś z was konkretnie znalazł przyczynę ciężkiego odpalania na zimnym? Potrzebuje konkrety, bo mojego turasa to dopadło, a nie chce wchodzić w nie potrzebne koszty
- bartez55
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Zacznij od rzeczy najprostszych.
Podmien Akumulator.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Podmien Akumulator.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
konradkry
- Użytkownik
- Auto:: Toledo 1,9 BXE-
- Imię:: Konrad
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
W tamtym roku było u mnie -25 stopnie,
Bateria TAB 63Ah, sprawna tylko jedna świeczka, silnik BXE,
i dopalał bez większych problemów.
Wiec albo połączenia kibel, albo rozrusznik.
Bateria TAB 63Ah, sprawna tylko jedna świeczka, silnik BXE,
i dopalał bez większych problemów.
Wiec albo połączenia kibel, albo rozrusznik.