Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
-
- Przeglądacz
- Auto:: Tiguan 2009 2.0 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
Re: Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
no własnie wiem ze rsap pobiera kontrole nad karta sim z telefonu i telefon staje sie "bezużyteczny" a bez tego rsapu sie w zaden sposób nie połaczy?pab567 pisze:O ile Twój telefon wspiera RSAP to tak.
Ja mam czerwone zegary i RNS510 i nie mam kierownicy multi to jakie sterowniki w końcu będa pasowały abym mógł używać telefonu w samochodzie?
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Jeśli telefon nie wspiera RSAP to tylko 1Z0035729/1Z0035729B/5P0862335D
-
- Przeglądacz
- Auto:: Tiguan 2009 2.0 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
rozumiem że te sterowniki obsługuja czerwone zegary bo patrząc na tabelkę http://www.sovag.fr/index.php/marque-vw ... -bluetooth to ten ostatni nie zabardzo no chyba że tabela jest juz mało aktualnapab567 pisze:Jeśli telefon nie wspiera RSAP to tylko 1Z0035729/1Z0035729B/5P0862335D
Czy do tych sterowników tez jest wymagana dodatkowa antena GPS?
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Tak, wszystkie obsługują czerwone zegary, poza tym ostatni posiada fajną funkcję 'uczenia kontaktów' tak potrzebna jest dodatkowa antena GSMszczypakozy pisze:rozumiem że te sterowniki obsługuja czerwone zegary bo patrząc na tabelkę http://www.sovag.fr/index.php/marque-vw ... -bluetooth to ten ostatni nie zabardzo no chyba że tabela jest juz mało aktualnapab567 pisze:Jeśli telefon nie wspiera RSAP to tylko 1Z0035729/1Z0035729B/5P0862335D
Czy do tych sterowników tez jest wymagana dodatkowa antena GPS?

- pab567
- Specjalista
Do tych sterowników NIE JEST potrzebna antena GSM . Do nich JEST potrzebna antena Bluetooth.
A w tamtej tabelce jest błąd - 5P0862335D wspiera czerwone zegary. Na tryzilion procent
A w tamtej tabelce jest błąd - 5P0862335D wspiera czerwone zegary. Na tryzilion procent

- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Dobrze prawiszpab567 pisze:Do tych sterowników NIE JEST potrzebna antena GSM . Do nich JEST potrzebna antena Bluetooth.

podzielę się w temacie swoimi modami które przeprowadziłem dzięki wiedzy z niego zaczerpniętej
1. PASSAT B6 - mfa + czerwone + rns mfd, zakupiłem taką wiązkę z allegro oraz org mikrofon do montażu w lampkę nad głową, i zamontowałem moduł bluetooth: 5P0862335A obsługa zegarów bo wiecej nie potrzebuje. Wszystko p&p i bez żadnego kodowania pokazało się menu phone xD a mikrofon puściłem praktycnie bez rozbierania auta, w lewym słupku, nad słoneczkiem kierowcy, moduł obsługuje się z manetki prawej, bo w aucie nie ma MF.

2. większy problem miałem w seacie leonie 2 2008r, bo miał mfa+ czerwone i został doposażoy w RCD510, zatem potrzebny był moduł którego szuka połowa forum :0 na allegro jedna sztuka za 800zł wg mnie to przesada, zatem fabrycznie był tam 5P0862335A do samych zegarów, więc skorzystałem z modułu rsap, wiązka już była więc dokupiłem: 5N0035730B + antete rsap.

Antenę puściłem z pod fotela pasażera w słupku do szyny obok czujnika deszczu, moduł przepiołem i pokazało się nowe menu na rcd oraz bluetooth premium na zegarach
Niestety problem jest bo moduł przejmuje ci karte sim do RNS wiec z telefonu za bardzo nie da się korzystać bo smartfony potrzebują danych.
3. Najmniejszy problem miałem w CC, bo są kolorowe zegary oraz rns, był nawet moduł basic do przystawki [ i też działał po rsap] ale go wyrzuciłem, wyciąłem przystawkę, i zamontowałem moduł premium który nie obsługuje już rsapa tylko normalnie sciąga dane. wszystko p&p bez kodowania hula do dziś

JAK BY KTOŚ POTRZEBOWAŁ CHĘTNIE POMOGĘ W MONTAŻU.
1. PASSAT B6 - mfa + czerwone + rns mfd, zakupiłem taką wiązkę z allegro oraz org mikrofon do montażu w lampkę nad głową, i zamontowałem moduł bluetooth: 5P0862335A obsługa zegarów bo wiecej nie potrzebuje. Wszystko p&p i bez żadnego kodowania pokazało się menu phone xD a mikrofon puściłem praktycnie bez rozbierania auta, w lewym słupku, nad słoneczkiem kierowcy, moduł obsługuje się z manetki prawej, bo w aucie nie ma MF.

2. większy problem miałem w seacie leonie 2 2008r, bo miał mfa+ czerwone i został doposażoy w RCD510, zatem potrzebny był moduł którego szuka połowa forum :0 na allegro jedna sztuka za 800zł wg mnie to przesada, zatem fabrycznie był tam 5P0862335A do samych zegarów, więc skorzystałem z modułu rsap, wiązka już była więc dokupiłem: 5N0035730B + antete rsap.

Antenę puściłem z pod fotela pasażera w słupku do szyny obok czujnika deszczu, moduł przepiołem i pokazało się nowe menu na rcd oraz bluetooth premium na zegarach

Niestety problem jest bo moduł przejmuje ci karte sim do RNS wiec z telefonu za bardzo nie da się korzystać bo smartfony potrzebują danych.
3. Najmniejszy problem miałem w CC, bo są kolorowe zegary oraz rns, był nawet moduł basic do przystawki [ i też działał po rsap] ale go wyrzuciłem, wyciąłem przystawkę, i zamontowałem moduł premium który nie obsługuje już rsapa tylko normalnie sciąga dane. wszystko p&p bez kodowania hula do dziś

JAK BY KTOŚ POTRZEBOWAŁ CHĘTNIE POMOGĘ W MONTAŻU.
- pab567
- Specjalista
BTW: skoro połowa forum szuka a mi zalega w szufladzie jeden z trzech wybitnie szklanych to wystawię go zaraz na forum za połowę ceny o której piszesz.
Jak bym miał jeszcze Leona to za 400 kupiłbym bez gadania
Ale już sprzedany

- xmientus
- Przeglądacz
- Auto:: HIGHLINE, 2.0TDI, 2015
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Panowie potrzebuję podpowiedzi ponieważ chcę zakupić moduł 1Z0 035 729 do czerwonych zegarów , dużego FIS i RCD510. Obecnie mam taki uchwyt przy liczniku bez touchadaptera, mikrofon jest w lampce, moduł nokii pod siedzeniem, bo to sprawdziłem. Jeżeli zakupię moduł jak wyżej to wystarczy,że go zamontuje pod siedzeniem i wepnę istniejącą wtyczkę od starego niedziałającego modułu? Czy czekają mnie jakieś przeróbki?
- pab567
- Specjalista
Co najwyżej kodowanie i demontaż starego uchwytu 
Jakbyś nie mógł znaleźć to moduł mam na zbyciu, oddam za rozsądne pieniądze (w porównaniu do ce na Allegro)

Jakbyś nie mógł znaleźć to moduł mam na zbyciu, oddam za rozsądne pieniądze (w porównaniu do ce na Allegro)
- xmientus
- Przeglądacz
- Auto:: HIGHLINE, 2.0TDI, 2015
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Uchwyt akurat mi się przydaje, bo nakleiłem na niego magnetyczny uchwyt telefoniczny i tam zapinam sobie telefon
. Jestem zainteresowany zakupem tego modułu. Masz komplet z anteną? Cena? Oczywiście sprawny 

- pab567
- Specjalista
Aż sobie spojrzałem na allegro i nagle coś widzę te moduły po 250 zł więc bierz stamtąd bo ja bym jednak chciał ciut więcej
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6552634089
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6552634089