niko02 pisze:Czy ktos może powiedzieć, jaki numer ma półoś w Touranie z 2004r. BKD Manual?
Chciałem kupić i zostałem zaskoczony przez sprzedawcę, po powiedział, że jest krótka i jest jeszcze jedna lekko dłuższa... z jakimś wałkiem pośrednim ,czy coś takiego i najlepiej po numerach sprawdzić...
U Ciebie jest (po vin) ....1K0407271BJ zamieniona w 2009 na z koń EE i w 2013 na NP
wałek pośredni po prawej to 1K0407521D
Mogę Ci powiedzieć, że dzisiaj jestem po wymianie obu półosi.
Kupiłem 2 używki z końcówką BJ.
Obie pasują.
Po stronie pasażera jest wałek pośredni i do niego przykręca się półoś.
Dzięki wymianie półosi przestało telepać kierownicą podczas przyspieszania (winny był przegub ale nie zawsze to jest jedyna przyczyna)
Witam
Czeka mnie wymiana przegubów zewnętrznych i wewnętrznych to już pewne.
Doradźcie mi proszę, jakich firm przeguby są godne polecenia cena / jakość a których firm absolutnie unikać. Auto z skrzynią DSG. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Niby można, ale nigdy się nie wie, co się kupi? No chyba że miał bym jakiegoś pewniaka ale z tym ciężko może być. Po demontażu pół osi chcę i tak oddać je na sprawdzenie czy są proste jak tak wymieniam tylko przeguby. Mechanik, do którego jeżdżę proponuje przeguby firmy GSP stosunkowe tańsze od innych firm, ale czy warto nie wiem???
Muti pisze:Najlepiej to całe polosie kupić od świeżego auta. Touran to praktycznie golf, Octavia, Leon czy Passat.
Witam !
Mam pytanie do obeznanych w temacie ,
Zauważyłem luz na prawej półośce w pionie ( lekkie stuki ) przy przegubie wewnętrznym czy to oznacza koniec przegubu ? są też delikatne drgania przy przyspieszaniu (manual )
kriso pisze:Witam !
Mam pytanie do obeznanych w temacie ,
Zauważyłem luz na prawej półośce w pionie ( lekkie stuki ) przy przegubie wewnętrznym czy to oznacza koniec przegubu ? są też delikatne drgania przy przyspieszaniu (manual )
Miałem podobnie ale przy DSG jak przyspieszałem drgała buda i słychac było takie pukanie
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
Stuki tylko jak chwyce ręką, podczas przyspieszania nic nie słysze oprócz lekkich drgań
Ktoś życzliwy podał by jskiś numer żebym wiedział czego mam szukać ?