Witam. Mam pytanie odnośnie filtrów, a mianowicie odkręcałem ostatnio filtr paliwa i powietrza i zobaczyłem że mechanik wepchał mi tam filtry "Filtron" a mówił że oryginały(bandytyzm się szerzy) I tu moje pytanie,czy w związku z tym że mam te filtry jest możliwe aby szarpało samochodem i dostawał drgawek,wibracji??? Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam.
według mnie nie, gdyż FILTRON jest także dostawcą filtrów do fabryk VW
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
robertb1974 pisze:Witam. Mam pytanie odnośnie filtrów, a mianowicie odkręcałem ostatnio filtr paliwa i powietrza i zobaczyłem że mechanik wepchał mi tam filtry "Filtron" a mówił że oryginały(bandytyzm się szerzy) I tu moje pytanie,czy w związku z tym że mam te filtry jest możliwe aby szarpało samochodem i dostawał drgawek,wibracji??? Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam.
Filtron produkował równiez filtry dla VW osobiscie taki kupiłem w ASO VW. Wiec mozna je podciagnac pod orginały jezeli miały nadruk VW.
Przed wymianą nie szarpał, lecz po samej wymianie również nie szarpał. Te objawy pokazały się po przejechaniu około 1tyś.kilometrów, może nie powinienem łączyć tej przypadłości z wymianą filtrów. Dodam że nie ma logo VW na filtrach.
Ja bym tego nie łączył z wymianą filtra, ja na Filtronie jeździłem ze 2 lata i było ok, fakt ze po wymianie na Knechta auto jest bardziej dynamiczne, błędy sprawdzałeś ?
błędów nie ma oprócz jednego,doświetlenie wnętrza i nie za bardzo wiem o co chodzi. Chociaż około 2 miesiące temu przy sprawdzeniu wyszło mi że wtryski nie są w dobrej kondycji,ale tragedii nie ma i to raczej nie wina wtryskiwaczy.
silnik masz taki sam jak ja, rok starszy, zainwestuj w Knechta, ja zapłaciłem 37 zł, naprawdę poprawa dynamiki wyraźniejsza, aż pytałem o to kolegów na forum, bo nie mogłem uwierzyć, jak wymiana filtra nie da poprawy będziesz szukał dalej.
przebieg nie całe 79 tyś. (oryginalny i pewny na 100% ) Myślę że zakupie obydwa filtry z Knechta i wymienię w przyszłym tygodniu, a wtedy zobaczę jaki przyniesie to efekt.