Elektryczne składanie lusterek
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Podłączam się pod temat 
U mnie po przełączeniu sterownika na składanie składa się tylko lewe lusterko, prawe zostaje otwarte. Co może być przyczyną??
Druga sprawa, że po zamknięciu samochodu z pilota lusterka nie składają się, tak jak np w Peugeotach czy innych markach, można tą funkcję jakoś uaktywnić??

U mnie po przełączeniu sterownika na składanie składa się tylko lewe lusterko, prawe zostaje otwarte. Co może być przyczyną??
Druga sprawa, że po zamknięciu samochodu z pilota lusterka nie składają się, tak jak np w Peugeotach czy innych markach, można tą funkcję jakoś uaktywnić??
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Może być walnięty silniczek , ale trzeba zrobić skan błędów . U mnie nie zawsze się składało . I okazało się , że przekładnia zapadkowa w lusterku była wyszczerbiona .ruciu pisze:Podłączam się pod temat
Wymieniłem całe na nowe .Stare w celach badawczych rozłożyłem na części pierwsze .
W razie czego silniczek prawy mam ale złożyć z powrotem będzie trudno .
Nie ma takiej opcji standardowo , Dawno , dawno temu jeden z większych magików , który już odszedł w niebyt tego forum miał to zrobione .ruciu pisze: Druga sprawa, że po zamknięciu samochodu z pilota lusterka nie składają się, tak jak np w Peugeotach czy innych markach, można tą funkcję jakoś uaktywnić??
Czytaj spacewalker
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Teraz to sobek ogarniaMaciej_F pisze:Nie ma takiej opcji standardowo , Dawno , dawno temu jeden z większych magików , który już odszedł w niebyt tego forum miał to zrobione .
Czytaj spacewalker

jeżu, MaciejF dzieki za lusterka
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Re: Elektryczne składanie lusterek
Trochę odświeżę temat.
Otóż dziś złożyłem (ręcznie) prawe lusterko i jak wsiadłem po jakimś czasie do auta i chciałem odpalić to to lusterko samo się rozłożyło. Zdarzyło mi się to pierwszy raz. Później próbowałem znów i nie działało. Nie mam żadnego przycisku/przełącznika składania lusterek. Czy to możliwe, że mam składane/rozkładane elektrycznie lusterka?? Jak to sprawdzić??
Otóż dziś złożyłem (ręcznie) prawe lusterko i jak wsiadłem po jakimś czasie do auta i chciałem odpalić to to lusterko samo się rozłożyło. Zdarzyło mi się to pierwszy raz. Później próbowałem znów i nie działało. Nie mam żadnego przycisku/przełącznika składania lusterek. Czy to możliwe, że mam składane/rozkładane elektrycznie lusterka?? Jak to sprawdzić??

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Odp: Elektryczne składanie lusterek
Najlepiej rozebrać lusterko, a dwa wrzuc zdjęcie drzwi od strony kierowcy z klamka i panelem przy klamce
NzTT
NzTT
- Vincent83
- Zaawansowany
Kurcze, nie chciałbym rozbierać lustra. A nie da się jakoś sprawdzić przez VCDSa??
Panel sterowania lusterkiem jest "standardowy" tzn. "L", "0", "P" + grzanie
Panel sterowania lusterkiem jest "standardowy" tzn. "L", "0", "P" + grzanie

-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Hmm ciekawe, same się rozłożylo , na panelu nie ma funkcji składania to normalnie cuda się dzieją.Vincent83 pisze:Trochę odświeżę temat.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
A mógłbyś drogi kolego po uruchomieniu auta galeczke przekrecic do L czy P
Może po niedokladnym ręcznym złożeniu odbilo.
NzTT
Może po niedokladnym ręcznym złożeniu odbilo.
NzTT
- Vincent83
- Zaawansowany
Dzis rozebralem lusterko prawe i zobaczylem taki widok...
Czy to lusterko jes elektrycznie skladane??
Czy to lusterko jes elektrycznie skladane??

- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
Podepnę się pod temat lusterkowy. Mam problem, regulując elek. lusterko pasażera wszystko jest ok, pracuje lusterko pasażera, jeśli przestawię pokrętło na lusterko kierowcy i nim poruszam to kierowcy się reguluje ale i rusza się też pasażera, czyli oba lusterka się ruszają. Ktoś wie o co kaman?
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Tak ma być. Można to wyłączyć w liczniku w komforcie. Ale po co? Regulujesz lewe, później prawe i jak ktoś inny wsiada to rusza tylko lewe, a regulują się oba.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy