Lampki w drzwiach
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0TDI 2013
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Lampki w drzwiach
Szkoda że temat upadł, nie doczekał się finału. Cienko tu na tym forum. Mam Tourana z 2013 roku i podłączone lampki zgodnie z instrukcjami nie palą. Dopiero 4 miesiące jak magluję ten temat, może za jakiś czas ktoś to rozgryzie.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Cienko to u Ciebie z...Xawery pisze:...Cienko tu na tym forum...

http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... =24&t=3244
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Popieram Yox. Xawery skoro u ciebie to nie działa to albo źle podłączyłeś albo źle zakodowałeś. Takie oświetlenie to jedne z pierwszych moich modów w zarówno w poprzednim 1T2 jak i obecnym 1T3.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Początkujący
Podłączyłem dobrze, chyba że zła instrukcja z tej strony: http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... =24&t=3244 , stronę znam na pamięć. Lampki podłączone tak: tył (+) pin 14, masa (-) pin 9) zgodnie z - viewtopic.php?f=24&t=3244
Błąd w VCDS release 16.8.0: 72 -Door, Rear Right, Fault Codes
VAG 5k0 959 704A
1 Fault Found:
00123 - Outside Warning Light/Door exit Light; Rear Right
012 - Electrical Fault in Circuit
Błąd w VCDS release 16.8.0: 72 -Door, Rear Right, Fault Codes
VAG 5k0 959 704A
1 Fault Found:
00123 - Outside Warning Light/Door exit Light; Rear Right
012 - Electrical Fault in Circuit
-
- Początkujący
Też zgłasza w podobny sposób. podałem tylko jeden przykład. Założyłem zamiast LED zwykłe żarówki, zmieniłem biegunowość na wtyczce do oprawki bo tam jest dioda i nic nie pomaga.
Z lewej strony nie mam jeszcze zaizolowanego kabelka taśmą tekstylną, więc zrobię fotkę połączenia kabelków przy czarnej wtyczce. Tylko jak te fotki ...

Z lewej strony nie mam jeszcze zaizolowanego kabelka taśmą tekstylną, więc zrobię fotkę połączenia kabelków przy czarnej wtyczce. Tylko jak te fotki ...
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Nie sugeruj się moja fotką z manuala bo tam jest "bład"... Pin do wpięcia jest za strzałką. Sugeruj się numeracją pinów na wtyczce.. (są opisane)
-
- Początkujący
Więc jest błąd na fotce, czyli pin 14 to nie wolne miejsce tylko ten w głębi niebiesko/biały kabelek tak? Licząc od grubego białego (masa pin 9) to pin 10 jest w drugim rzędzie po lewej, czy dobrze rozumuję.jeżu pisze:Nie sugeruj się moja fotką z manuala bo tam jest "bład"... Pin do wpięcia jest za strzałką. Sugeruj się numeracją pinów na wtyczce.. (są opisane)
Właśnie podłączyłem do tego w drugim rzędzie i pali. Podany na fotce przez Jeżu pin to 4 a nie 14. Tu lepszy manual z wyraźnym opisem pinów na kostce - http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2011 ... wi-ty.html
Jeżu nie pozbierasz się dopóki nie przeprosisz wszystkich forumowiczów za ten błąd. W garażu nie zawsze jest tak jasno żeby odczytać małe cyferki na kostce, dlatego posilamy się obrazkami, schematami. Dałeś ciała niezgrabnie malując na fotce strzałkę. Ile dni straconych.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... oj nie czyta się tematu z uwagąXawery pisze:Jeżu nie pozbierasz się dopóki nie przeprosisz wszystkich forumowiczów za ten błąd. W garażu nie zawsze jest tak jasno żeby odczytać małe cyferki na kostce, dlatego posilamy się obrazkami, schematami. Dałeś ciała niezgrabnie malując na fotce strzałkę. Ile dni straconych.jeżu pisze:Nie sugeruj się moja fotką z manuala bo tam jest "bład"... Pin do wpięcia jest za strzałką. Sugeruj się numeracją pinów na wtyczce.. (są opisane)

- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
To TY dałeś ciała nie patrząc co jest napisane i co próbują podpowiedzieć Ci osoby, które robiły i u nich działa.... Nie tłumacz się że masz jakieś słabe oświetlenie itp. Trzeba być uważnym i skoncentrowanym co się robi.... A nie jakieś pretensje......Xawery pisze:Jeżu nie pozbierasz się dopóki nie przeprosisz wszystkich forumowiczów za ten błąd. W garażu nie zawsze jest tak jasno żeby odczytać małe cyferki na kostce, dlatego posilamy się obrazkami, schematami. Dałeś ciała niezgrabnie malując na fotce strzałkę. Ile dni straconych.

P.S. Napisane jest