Można to rozpoznać (miejsce produkcji) po 11 pozycji w VIN:
http://vw-clubpolska.pl/index.php?page=dekoder_vin
Na głowicy mam 'Germany', czyli... ? jest możliwość, że był składany w Polkowicach ? czy raczej...Muti pisze:Nic bardziej mylnego! Silnik masz albo z Polkowic albo Salzgitter. Stan części jest taki sam dla obu miejsc.
NzTT
Muti, kolbenschmidta mają być be? Ja właśnie w maju od niego założyłem i to raczej też nadprogramowo, bo te które siedziały wyglądają jak te "górne" u lav1982-a. Czyli ile polatam na tych kolbenschmidta?Muti pisze:Te panewki nie są zużyte! To normalne wytarcie. Z tego co pamiętam, to te by się nie luszczyly, bo to od kolbenschmidta miały ten problem. Jutro sprawdzę co to za dostawca
Pamiętasz kiedy zmienił się dostawca ? skoro piszesz, że dla obu fabryk stan części jest taki sam, tzn, że u Germańców też wsadzali te wadliwe ? (lub zapodaj linka, jeśli o tym pisałeś)Muti pisze:Nie nie! To była tylko zmiana na panewki bezolowiowe! Zmienił się dostawca i technologia (przez ekologów), która się nie sprawdziła i wrócili do tradycyjnych. Teraz są albo z dodatkiem ołowiu jak kiedyś albo z poprawioną technologia, także spokojnie.
NzTT