Wymiana CECM + CCM na BCM
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Re: Wymiana CECM + CCM na BCM
Tyle ze taki adaptor trochę miejsca zajmuje, i jak każdy się przekonał co go zrobił , ze zrobił go tylko po to by się przekonać czy dobrze ma schemat podłączenia i w efekcie - cięcie bezpośrednie
W przypadku BCM/CECm nie ma z czym szaleć za bardzo
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Wiec proponuje 'rozpoznanie rynku'Miki76 pisze:idzie zrobić bo ja do siebie takiego mam wpinany Plug & Play co nie zmienia faktu że i tak drzwi u mnie do przerobienia

-- Cz maja 12, 2016 08:17 --
... ja to wszystko rozumiem, ale nie kazdy ma zdolnosci 'elektroniczne' lub czas wiadomo: jeden zbiera znaczki, drugi podklady kolejowe, a trzeci... no wlasniespacewalker pisze:Tyle ze taki adaptor trochę miejsca zajmuje, i jak każdy się przekonał co go zrobił , ze zrobił go tylko po to by się przekonać czy dobrze ma schemat podłączenia i w efekcie - cięcie bezpośrednie

- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Hm trochę zdziwił mnie post spacewalker-a
Jeżeli coś masz do mnie to pisz wprost bo nie za bardzo wiem o co Ci chodzi.
Mam kostki + ramki na przekaźniki to BCM-ów to napisałem że jak by ktoś potrzebował to służę pomocą (leży mi to już z pół roku w szafie i jest mi nie potrzebne).
Koszt wykonania takiej przejściówki samemu jest o kilka razy mniejszy jak kupno kompletnej od kogoś (koszt takiej wykonanej wiązki to ok. 500-700 zł w zależności jak kto sobie ceni).
Schemat całej przejściówki też już można spokojnie znaleźć, a nie jak było jeszcze z rok temu że to była wielka tajemnica bo nie które osoby zarabiały sobie na tym kasę, ale to nie mi osądzać i nie moja sprawa.
A to mam:

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Mam kostki + ramki na przekaźniki to BCM-ów to napisałem że jak by ktoś potrzebował to służę pomocą (leży mi to już z pół roku w szafie i jest mi nie potrzebne).
Koszt wykonania takiej przejściówki samemu jest o kilka razy mniejszy jak kupno kompletnej od kogoś (koszt takiej wykonanej wiązki to ok. 500-700 zł w zależności jak kto sobie ceni).
Schemat całej przejściówki też już można spokojnie znaleźć, a nie jak było jeszcze z rok temu że to była wielka tajemnica bo nie które osoby zarabiały sobie na tym kasę, ale to nie mi osądzać i nie moja sprawa.
A to mam:

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- spacewalker
- Władca postów
jesli coś do sprzedania, to dział giełda.... prościej się chyba nie da juzTomasz_W-wa pisze:Hm trochę zdziwił mnie post spacewalker-a
....
Tomasz_W-wa
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
Nie miałem takiego zamiaru.
A jak tak się czepiasz innych to fajnie by było jednak zamieścić schemat tej przejściówki tak jak obiecałeś wpisem z sierpnia 2015 roku
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
A jak tak się czepiasz innych to fajnie by było jednak zamieścić schemat tej przejściówki tak jak obiecałeś wpisem z sierpnia 2015 roku

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
schematy to chyba są nieco różne zależy od auta ja nie wiem skąd wziąć schematy akurat pod moje auto ,zbyt dużo do zepsucia jest żebym próbował szukać sam schematów ,temu wolę fachowca do tego ewentualnie aby ktoś mi znalazł same schematy do mojego auta wtedy sam mogę lutować
pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
...bo ja leże brzuchem do góry i nie mam co robić zapewne....Tomasz_W-wa pisze:Nie miałem takiego zamiaru.
A jak tak się czepiasz innych to fajnie by było jednak zamieścić schemat tej przejściówki tak jak obiecałeś wpisem z sierpnia 2015 roku![]()
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
andreass211 może spacewalker pomoże ale jak widać kolega nie ma czasu, a więc widzę to w czarnych kolorach, chociaż jakiś czas temu robił takie przejściówki na sprzedaż
Na PW napiszę Ci do kogo się odezwij to pomoce i pewnie będzie miał chwilę żeby Ci taką przejściówkę zrobić
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

Na PW napiszę Ci do kogo się odezwij to pomoce i pewnie będzie miał chwilę żeby Ci taką przejściówkę zrobić

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Specjalista
- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
powiem tak długo się męczyłem z tymi wtyczkami i teraz mam każdą osobno chodzi o te co wchodzą do borda jak były razem ciężko było to gdzieś pomieścić lecz prostsze jest cięcie i lutowanie ale już nie ma powrotu jeśli się coś odwidzi dla tego ja wybrałem taki sposóbspacewalker pisze:Tyle ze taki adaptor trochę miejsca zajmuje, i jak każdy się przekonał co go zrobił , ze zrobił go tylko po to by się przekonać czy dobrze ma schemat podłączenia i w efekcie - cięcie bezpośrednie
- yox
- Władca postów
... jesli masz czas... to spisz sobie z borda, które piny (kolory przewodów) w jakiej wtyczce sa zajete, nastepnie ELSA i za co one dopowiadaja, to samo zrob z komfortem, potem ELSA, schemat BCM i zrob sobie wlasną 'virtualna przejsciówke/schemat' jak juz bedziesz na 100 % pewny to lutownica w dlon i jazdaandreass211 pisze:schematy to chyba są nieco różne zależy od auta ja nie wiem skąd wziąć schematy akurat pod moje auto ,zbyt dużo do zepsucia jest żebym próbował szukać sam schematów ,temu wolę fachowca do tego ewentualnie aby ktoś mi znalazł same schematy do mojego auta wtedy sam mogę lutować

- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
rozpiskę borda nie musisz szukać gdyż jest na forum pod tym linkiem
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... i+Leksykon
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... i+Leksykon
pinów nie poprzecinasz trzeba lutować z nowayox pisze:na koniec zostaje listwa przekaznikow, ale tam to juz chyba mozna piny poprzepinac
- yox
- Władca postów
tak wiem (o schemacie borda na forum), ja jednak wolalbym 'gotowca', kompletne graty do PLA 2.0, juz pol roku leza i nie mam czasu/weny, zeby sie zabrac za montaz, a co dopiero borda 'przeszczepiac' 

-
- Specjalista
ja bym sam próbował lutować tylko bym potrzebował schematy bcma komfortu bornetz i przekźniki,rozpiska bornetza jest w linku sprawdze sobie czy to jest identyczne z moimi kablami
pozdrawiam
- yox
- Władca postów
ELSA posiadasz ?andreass211 pisze:ja bym sam próbował lutować tylko bym potrzebował schematy bcma komfortu bornetz i przekźniki,rozpiska bornetza jest w linku sprawdze sobie czy to jest identyczne z moimi kablami
BCM http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=37875