turek
ja i dłubanie u nas od tego to raczej ADAC /hihi Widzisz gordon napisał a ja już poległam gordon
Tak mam kabelek VCDS
Jednak bez konkretniej ścieżki (to tu wpisać tam tamto) nie chcę sama ryzykować, aby po przekręceniu stacyjki nie otwierała mi się klapa bagażnika
Więc jeśli umie ktoś konkretnie pomóc to
Na filmiku jest skoda Ale to jest to samo co u touranie trzeba szukać w adaptacjach
Za to robiłem koledze w audi a3 z 2014 i w audi robi się to przez kodowanie
Dzięki Tomasz, ale poległam
Mam chyba troszkę inny interfejs vcds niż na filmiku
Znalazłam coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=tf4gtOiodOU
ale mój kabelek chyba jest za słaby ?!
Czy robię coś żle ?!
To fakt nie rozumiem całego VCDS (dlatego tu jestem i prosiłam o pomoc)
-ale eng w jakimś stopniu znam.
Nawet nie rozumiejąc można ten błąd sobie przetłumaczyć nawet w google
Ten "błąd" który jest na screenie wyskakiwał nawet przy skanowaniu "Auto-Scan"
-postanowiłam przeinstalować program vcds na laptopie i o dziwo test zegarów został zaakceptowany
Dziękuje wszystkim którzy pomagali
Witam.
Próbowałem zrobić to u siebie w aucie i niestety lipa.
Może mi ktoś wytłumaczyć czemu lub na czym polega ta różnica ze u jednych idzie zakodować a u innych nie ma takiej opcji i trzeba edytować eeprom?
tigwelder pisze:Witam.
Próbowałem zrobić to u siebie w aucie i niestety lipa.
Może mi ktoś wytłumaczyć czemu lub na czym polega ta różnica ze u jednych idzie zakodować a u innych nie ma takiej opcji i trzeba edytować eeprom?
spacewalker mówimy o sofcie?
Jeśli tak, to mogę wymienić u siebie licznik na taki, który obsługuje takie kodowanie i będzie git?
Z czym wiąże się taka wymiana licznika? Trzeba coś jeszcze kodować?
tigwelder pisze:spacewalker mówimy o sofcie?
Jeśli tak, to mogę wymienić u siebie licznik na taki, który obsługuje takie kodowanie i będzie git?
Z czym wiąże się taka wymiana licznika? Trzeba coś jeszcze kodować?
nie
mówimy o sofcie
przez kodowanie to chyba dopiero MQB to obsługuje, cała reszta to przez adaptacje jak juz
Wymiana licznika w zaleznosci od auta może się wiązać z dopasowaniem immo
Bo może " to se ne da pane Havranek" . Podejrzewam , że masz zegary czarno białe . A te nie zawsze pozwalały uruchomić Stagging z poziomu VCDSa . ( pomimo , że widać taką opcje ) .
Wtedy tylko zabawa z EEPROMem licznika niestety