a może po prostu wezwą auta z wadliwymi silnikami do serwisu i wgrają im nową mapę taką by spełniała normy i będą super ekologiczne ale nie będą jeździć
Ale wtedy ten samochód nie będzie spełniał moich oczekiwań i ja jako klient kupujący auto według moich preferencji (dynamika itd) zostałem zwyczajnie oszukany!
leszeklen pisze:wtedy ten samochód nie będzie spełniał moich oczekiwań i ja jako klient kupujący auto według moich preferencji (dynamika itd) zostałem zwyczajnie oszukany!
się piwa naważyło to teraz trza wypić - było nie oszukiwać
Uważaj bo popatrzą na przebiegi zapytają jak możesz chcieć aby auto po 200 - 300 kkm miało osiągi nowego i nawet kawy nie będzie - w Polsce żyjesz więc powinieneś się już przyzwyczaić , ze zawsze jesteś w plecy
Dziś słyszałem że Niemcy są mistrzami w robieniu z siebie ofiar i ratowaniu utraconego dobrego imienia wiec i VW wyjdzie z tego obronną ręką. Pożyjemy zobaczymy.
Ja tylko zastanawiam się jak potraktują tych co wycieli DPFa lub zrobili wirusa
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein
A to przypadkiem nie tak, że Toyota odnotowała w DE spadek sprzedaży? W stanach ma silne lobby i jest znana na rynku i tam może coś zadziałać? Te magiczne 500 tysięcy egzemplarzy z silnikiem 2.0 TDI zostało sprzedane w ciągu sześciu lat. To zaledwie promil wśród 10 ciu milionów nowych samochodów sprzedawanych w USA rocznie. To przecież śmiesznie małe silniki jak na tamten rynek, kto by je kupował. Jednak coś trzeba zrobić, by konkurencję wykosić. Hyunday i Toyota zapłaciły śmieszne kary za samoprzyśpieszające samochody i te, co spalały dużo więcej niż wskazywał producent. Ale VW będzie musiał, mimo że od razu przeprosił, zapłacić krocie. Powiem tak, dzisiejszy świat zachowuje się jak dziewczynki w przedszkolu. Asia jest zdolna, więc doniesiemy na nią, że się zesikała.
Nie bronię tu oszukańczych praktyk VW, ale czy chore ekonormy nie nakręcają spirali udawanych esilników? Porównać z epapierosami.
A, boż mnie zdenerwili:)
I tu przychodzi zapłakać nad kierunkiem, w którym zmierzają silniki benzynowe VW (i nie tylko) --- bo co nam zostanie, jak się w VW diesle skończą? 1.2 200 KM z bzp. wtryskiem i 6 turbinami? O żywotności 50 kkm i zużyciu oleju o normie producenta rzędu 1 l / 1000 km? Może od razu jednostka kombinowana, zapłon iskrowy i dotrysk oleju?
niezależne źródła podają że problem dotyczy 2.0, 1.6 a także 1.2 TDI, no to jeśli to prawda to liczba aut do poprawek/odszkodowania się nieco powiększa...
na ten moment VW potwierdził jedynie problem z 2.0 więc na razie nic nie jest przesądzone, choć prawdopodobieństwo takiej sytuacji jest raczej wysokie