Ale jakby nie patrzyć to i tak za drogorock4 pisze:aaa i się wyjaśniło, ty masz auto z 2009, ja z 2003, więc mamy do czynienia ze znacznie różnymi wartościami samochodu (też mam opcje naprawy w ASO i też bez wkładu własnego)
Ubezpieczyciele
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Muti bo Zielonej Góry jesteś co poniektórzy płacą jeszcze dodatek za miejscowość. Tylko jeszcze jedno pytanie do Was:Muti pisze:To strasznie dużo płacicieJa za pełny pakiet w AXA 1150zł bodajże zapłaciłem,a na drugi rok chcieli podnieść,to napisałem rezygnacje to oddzwonili i zaoferowali taniej niż miałem w pierwszym roku
Jedni płacą mniej drudzy więcej ale czy przy likwidacji szkody to się będzie opłacać. Z mojego doświadczenia wiem, że PZU nie robi zbytnich problemów- jak miałem stuczkę nie z mojej winy to na koszt sprawcy, wymieniłem klapę bagażnika - była wgnieciona. A przy innych wiem, że robią problemy zaniżają wyceny lub wmawiają że to już było.
Każdy ubezpieczyciel do brania kasy jest pierwszy tylko do wypłaty jakoś podchodzi innaczej. I może stwórzmy ranking ubezpieczycieli. Oprócz kwoty za pełny pakiet, opiszcie doświadczenia jeżeli je mieliście.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Koledze włamali się do toledo(wybili szybe),ukradli radio,zagłówki z monitorami(nieoryginalne),to wycene miał po 3dniach od zgłoszenia,a kase bodajże po 1,5tyg.No i wszystko policzone na cenach z ASO,także sporo więcej i bez problemowo.
Ubezpieczalnia AXA
Ubezpieczalnia AXA
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
prawdopodobnie ubezpieczyciele analizuja koszty dla poszczegolnych marek,cheles pisze:To wychodzi na to że ceny ubezpieczenia wzrosły a tu spadłu.
jesli sa wyzsze, podwyzszaja skladki dla okreslonej marki i typu
poprzednio mialem w Aviva i rozmawiajac z konsultantem dowiedzialem sie
ze podwyzszyli nie dla wszystkich aut VAG ale wlasnie m. inn. dla Tourana
dlatego podziekowalem Aviva i ubezpieczylem w Link4 a nastepne ubezpieczenie
bedzie tam gdzie zaoferuja lepsze warunki
ubezpieczenie 'pelne' (ze znizkami OC/AC-60/40) tj. z samochodem zastepczym,
bez udzialu wlasnego, naprawa na nowych czesciach, skladka w I racie 1630zl
a do tego byla jeszcze jakas bonifikata za platnosc karta kredytowa
co do jakosci swiadczonego ubezpieczenia nie mam zludzen poniewaz dobrze wiem
ze zlodzieje kradna w nocy a firmy ubezpieczeniowe w dzien ; ) wszystkie tak samo
BTW znany fakt ze ubezpieczyciele rozpieszczaja nowych klientow, proponujac im
nizsze stawki przy analogicznych warunkach niz komus kto przedluza ubezpieczenie
dostales bonifikate jak dla nowego klienta, reszta opowiadan z altruizmem i dobroczynnosciaMuti pisze:napisałem rezygnacje to oddzwonili i zaoferowali taniej niż miałem w pierwszym roku
ubezpieczyciela to urban legend ; )
pozdrawiam
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To zależy broker może mieć np zniżki za klientów i tylko na tej zasadzie może być taniej. Warto porównać ofertę bo taniej nie będzie znaczyło późniejszych kłopotów np zaniżonej wartości samochodu lub wkładu własnego. Uważam, że najlepiej mieć własnego sprawdzonego agenta ubezpieczeniowego, która siedzi w temacie.borge pisze:mam pytanie i to bez zadnej zlosliwosci: czy broker jest w stanie zaoferowac cene ubezpieczeniaIza_30 pisze:Mam brokera ubezpieczeniowego
porownywalna do ubezpieczenia zawieranego on-line?
pamietam ze kiedys porownywalem oferty i cenowo wypadly na niekorzysc brokerow
pozdrawiam
-
Iza_30
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI140 KMDSG
- Imię:: Iza
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
To zalezy na jakiego brokera trafisz. Jak zawierałam po raz pierwszy ubezpieczenie na samochód to przy takiej samej wartości samochodu i zakresie cena brokera była korzystniejsza. Poza tym, będąc klientką brokera, firma brokerska likwiduje moje szkody. Chociaz z tego ostatniego jeszcze nie korzystałam.