U mnie było podobnie słabo palił nawet na nowym aku, po wizycie na kompie niesprawność 3 świecy. wiec się nie bujałem po jedna żeby za 2 tyg jechać po nastepną. Wymienić zawsze lepiej komplet, masz 4 nowe I każda grzeje tak samo, a tak jedna super grzejąca a resztejaras99 pisze:garaż takowy posiadam. nawet zimą można modzićFarszu pisze:Decyzja należy do ciebie na pewno ze sprawnymi świecami będzie mu lżej co do pokrywy zaworów to pamiętaj ,że tam jest gumowa uszczelka ,która przy temp ujemnej nie będzie elastyczna chyba ,że posiadasz cieplutki garażw pierwszyn kroku wymienie pompe vacum bo juz pół roku się za to biorę a właśnie zamówiłem. Mi nawet na plusowych temperaturach kiepsko palił na porannym rozruchu. Podejrzenie padło na wadliwa pompę vacum. Mam nadzieję, że pomoże. Jeśli nie to przyjrzę się świecom żarowym. A jak świeczki będą OK to mi się już pomysły chyba wyczerpią
-- Cz sty 07, 2016 14:36 --
I jestem po wymianie pompy vacum. Niestety pudło![]()
. Muszę się wziąść teraz za sprawdzenie świeczek. Na ile teoretycznie jest możliwe, że komp nie zgłasza żadnych błędów w związku ze świecami żarowymi, a i tak któraś z nich niedomaga?
Może jest to na zasadzie działa/nie działa. A jak słabiej grzeją od normy to komp tego jeszcze nie wychwytuje?
Kurcze ciężki temat z tym porannym rozruchem
Najlepsze że do tego wszystkiego doszedł jeszcze rozrusznik który krecił pięknie aż do pewnego dnia...klops I to tez ma wpływ na rozruch. U niektórych U mnie też sporadychnie ale pojawia się problem z przerwą w dostawie prądu do świec-jakies kabelki pod filtrem pow sie przecierają- u mnie są OK ale spiralka swiecy co jakiś czas mi się zapala na desce I gasnie po zwolnieniu.