silnik nie odpala

walus_touran
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 Tdi 170KM 2007
Imię:: Dawid
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: silnik nie odpala

Post autor: walus_touran »

Mechanik dzis dzwonil i potwierdzil diagnoze JacaTouran. Padla jedna pompka. I teraz kolojne pytanie do was kupowac nowa pompke, uzywana czy regenerowac? Jak regenerowac to gdzie? Mam pompki o numerze 03g130 073m
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista
Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
Imię:: Jarek
Podziękował: 66 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: silnik nie odpala

Post autor: jaras99 »

pompek piezo nie zregenerujesz pod kątem mechanicznym, a z tego co napisałeś masz właśnie uszkodzenie mechaniczne a nie elektroniczne (słynna cewka).

pompki o numerze 03G130073M zastąpiono pompkami 03G130073T i takiej szukaj. Tutaj koleś sprzedaje nówki za bardzo dobrą cenę: http://olx.pl/oferta/nowe-pompowtryski- ... byjVL.html

Mi też właśnie padła jedna pompka i jestem w trakcie zamawiania. Objawy prawie takie same jak ty a VCDS żadnych błędów nie zgłasza. Dawała około 0,6 mg/str na plusie. Niby mieści się zakresie a jednak sieje zamieszanie.

Ja zdecydowałem się na zakup używki z powypadkowego anglika po akcji serwisowej rok temu za 400 zł. Czyli będę miał CONTINENTAL 03G130073T z usuniętym problemem palącej się cewki. Gwarancja na rozruch 30 dni. Na allegro trochę tego leży, trzeba podzwonić
ODPOWIEDZ