Mam ten silnik + DSG i spalanie, w/g komputera, wychodzi 6,5-7 l/100km przy spokojnej jeździe 70% miasto 30% trasa.AZIK pisze:a jak to jest ze spalaniem w takim 2,0 8v BMM??? masz jakieś doświadczenie ??
słyszałem różne opinie i niestety traktuje je jak wróżenie z fusów... da radę zejść np do 7??? przy 30miasto/70 trasa.... czy raczej liczyć sie z ciągłą 8 ????
Touranek dla Michałka :)
- tomasino74
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
- AZIK
- Użytkownik
- Auto:: 1T3 1,4 TSI
- Imię:: Michał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
trafne spostrzeżenie - masz rację... fele na ośkach są zamienione...Kuba_VW pisze:Co do Crossa z początku tematu to mi wygląda że ma źle założone koła tzn tylne (szersze) z przodu.
gościu sam o tym powiedział, jak go byłem oglądać.... z przodu były dość "słabe" gumy i jak wracał z DE zamienił je na trasę... - taką wersję mi przedstawił
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
pojechał z gumami do deAZIK pisze:trafne spostrzeżenie - masz rację... fele na ośkach są zamienione...Kuba_VW pisze:Co do Crossa z początku tematu to mi wygląda że ma źle założone koła tzn tylne (szersze) z przodu.
gościu sam o tym powiedział, jak go byłem oglądać.... z przodu były dość "słabe" gumy i jak wracał z DE zamienił je na trasę... - taką wersję mi przedstawił

- AZIK
- Użytkownik
- Auto:: 1T3 1,4 TSI
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
hejka QQ!!!
chyba źle mnie szczytałeś:) po zakupie auta wracał nim z DE, a że przód był "słaby" to przekładkę na ośkach zrobił... nie wiem: może lało, może śnieg padał, a może się bał kontroli Polizei
wg mnie to też o niczym nie świadczy...
chyba że przód 6,5 zolla bije jak kukułka w zegarze i wolał 8J założyć na przód żeby nie trzepało.... qur nie wiem...
chyba źle mnie szczytałeś:) po zakupie auta wracał nim z DE, a że przód był "słaby" to przekładkę na ośkach zrobił... nie wiem: może lało, może śnieg padał, a może się bał kontroli Polizei
wg mnie to też o niczym nie świadczy...
chyba że przód 6,5 zolla bije jak kukułka w zegarze i wolał 8J założyć na przód żeby nie trzepało.... qur nie wiem...
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
dla mnie SREDNIE zuzycie paliwa to okres od tankowania do tankowania
albo np. jakas okreslona trasa kilkudziesieciu/kilkuset km, rzadziej okres czasu
Twoje zdjecie jest dowodem sredniego spalania w ktoryms momencie jazdy,
pewnie w ciagu dnia, przy bardzo korzystnych parametrach jazdy (jakosc drogi,
jej nachylenie, natezenie ruchu, temperatura silnika, rodzaj opon, stan tech. pojazdu etc)
ktorego w zaden sposob nie przelozysz na srednie zuzycie paliwa
takie 5,1 tez mam czasem na liczniku ale tylko na trasie kiedy bawie sie w eco driving
w miescie nigdy mi sie nie udalo, gratuluje : )
pozdrawiam
albo np. jakas okreslona trasa kilkudziesieciu/kilkuset km, rzadziej okres czasu
jej nachylenie, natezenie ruchu, temperatura silnika, rodzaj opon, stan tech. pojazdu etc)
takie 5,1 tez mam czasem na liczniku ale tylko na trasie kiedy bawie sie w eco driving
pozdrawiam
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Tu też jest niezły kwiatek
...
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 1&start=75
4,3 litra na trasie gdzie 1/3 w mieście a prędkość przelotowa 120 z tego co zrozumialem.
2.0 140KM@170 KM
nowy VW Up się może schować ze swoim spalaniem. Konstruktorzy z Wolfsburga się cofają normalnie
Nie dość, że moc wiele mniejsza to i spalić potrafi więcej. No kurcze.

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 1&start=75
4,3 litra na trasie gdzie 1/3 w mieście a prędkość przelotowa 120 z tego co zrozumialem.
2.0 140KM@170 KM
nowy VW Up się może schować ze swoim spalaniem. Konstruktorzy z Wolfsburga się cofają normalnie

Pozdrawiam!
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
To nie jest spalanie w którymś momencie jazdy a średnia z całego dnia mój drogi kolego.borge pisze:dla mnie SREDNIE zuzycie paliwa to okres od tankowania do tankowania
pozdrawiam
Mówisz że dla ciebie średnie jest od tankowania do tankowania, ok, ale nie zawsze tankujesz bak i go zaraz cały spalasz, wtedy miało by to sens i było by to średnie spalanie na baku, a tak jak jeździsz to jest tylko informacja komputera o nazwie "średnie spalanie"

[ Komentarz dodany przez: Dodi: Pią Lut 24, 2012 10:01 ]
Proszę nie schodzić z tematu... posty nie na temat będą usuwane...
[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 15:42 ]
autor tematu może podzieli się czy coś znalazł godnego uwagi