Discover Media do touran 2004
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Re: Discover Media do touran 2004
Żeby nie bić bezsensownie piany:
1. Potrzebne jest radio - najlepiej, żeby po podpięciu pod zasilacz nie pokazywało aktywnej ochrony komponentów oraz miało aktywne wszystkie funkcje, na których nam zależy - inaczej będzie trzeba wydać kilka stówek na zdjęcie ochrony i potrzebne aktywacje (po zdjęciu ochrony radio jest "gołe" i trzeba na nowo aktywować wszystkie potrzebne funkcje).
2. Do radia trzeba założyć sprzętowy patch który zabezpiecza przed samoistną aktywacją ochrony komponentów po upływie czasu zaprogramowanego w sofcie radia (radio po podłączeniu poza samochodem, z którego pochodzi, altywuje wewnętrzny timer który po upływie tego czasu - z doświadczeń wynika że jest to ok. 8 godzin pracy - aktywuje ochronę komponentów, przy czym czas pracy się sumuje więc jeśli wyjmiemy radio i włożymy je do innego samochodu i będziemy codziennie jeździć godzinę to na koniec ósmego dnia radio się zablokuje)
3. Jeśli w samochodzie są zegary 3D to potrzebny będzie jeszcze dodatkowy filtr na CAN który zablokuje ramkę powodującą natychmiastową aktywację ochrony komponentów.
Największy problem to zdobycie nie parzącego w palce radia które posiada wszystkie potrzebne aktywacje i jak najmniej czasu (a najlepiej w ogóle) było włączone poza samochodem-dawcą. Resztę jestem w stanie ogarnąć...
1. Potrzebne jest radio - najlepiej, żeby po podpięciu pod zasilacz nie pokazywało aktywnej ochrony komponentów oraz miało aktywne wszystkie funkcje, na których nam zależy - inaczej będzie trzeba wydać kilka stówek na zdjęcie ochrony i potrzebne aktywacje (po zdjęciu ochrony radio jest "gołe" i trzeba na nowo aktywować wszystkie potrzebne funkcje).
2. Do radia trzeba założyć sprzętowy patch który zabezpiecza przed samoistną aktywacją ochrony komponentów po upływie czasu zaprogramowanego w sofcie radia (radio po podłączeniu poza samochodem, z którego pochodzi, altywuje wewnętrzny timer który po upływie tego czasu - z doświadczeń wynika że jest to ok. 8 godzin pracy - aktywuje ochronę komponentów, przy czym czas pracy się sumuje więc jeśli wyjmiemy radio i włożymy je do innego samochodu i będziemy codziennie jeździć godzinę to na koniec ósmego dnia radio się zablokuje)
3. Jeśli w samochodzie są zegary 3D to potrzebny będzie jeszcze dodatkowy filtr na CAN który zablokuje ramkę powodującą natychmiastową aktywację ochrony komponentów.
Największy problem to zdobycie nie parzącego w palce radia które posiada wszystkie potrzebne aktywacje i jak najmniej czasu (a najlepiej w ogóle) było włączone poza samochodem-dawcą. Resztę jestem w stanie ogarnąć...
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Możesz podać szacunkowe koszty adaptacji takiego radia do starszego tourana? Chodzi mi o to o czym napisałeś czyli sprzętowy patch, filtr CAN. Te kilka stówek za zdjęcie ochrony to bliżej 3 czy 9?
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- pab567
- Specjalista
Ochrona 300, aktywacje 550, patch 500, filtr 500. Dlatego tak ważne jest kupić właściwe radio - jeszcze nie zablokowane i ze wszystkimi pożądanymi aktywacjami...
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Chodzi o tourana, czy ogólnie? Znajomy w mk7 z tym radiem ma klimatyzację.spacewalker pisze: Klimatyzacji nie ma , i nikt mi nie potrafił odpowiedziec czy to jest nawet w fabrycznych
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Mk7 to MQB..o ile obczajasz różnice w tych radiachszczyku pisze: Chodzi o tourana, czy ogólnie? Znajomy w mk7 z tym radiem ma klimatyzację.
- spacewalker
- Władca postów
No to nie mieszaj MQB z PQ, chyba ze przechodzisz na MQB to pisz w dziale Touran 5Tszczyku pisze:Powoli zaczynam rozróżniać. Sam przechodzę na DM.
-
- ____________________
Przechodzę na PQ, MQB na dzień dzisiejszy zbyt skomplikowana sprawa dla mnie. Ale dobrze że trafiłem na temat, dzieki niemu dowiedziałem się ze będzie mi potrzebny filtr przy liczniku 3D.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... o ile SW zegarów jest powyżej 1xxxszczyku pisze:Przechodzę na PQ, MQB na dzień dzisiejszy zbyt skomplikowana sprawa dla mnie. Ale dobrze że trafiłem na temat, dzieki niemu dowiedziałem się ze będzie mi potrzebny filtr przy liczniku 3D.

-
- ____________________
To są zegary kolor, do 3D będzie przeprowadzana aktualizacja przez pana, który wyżej mnie naprostował 

- spacewalker
- Władca postów
07xx 3D juz nadają z CPyox pisze:... o ile SW zegarów jest powyżej 1xxxszczyku pisze:Przechodzę na PQ, MQB na dzień dzisiejszy zbyt skomplikowana sprawa dla mnie. Ale dobrze że trafiłem na temat, dzieki niemu dowiedziałem się ze będzie mi potrzebny filtr przy liczniku 3D.
-- 22 lis 2018, o 13:42 --
Jest już nowa mapa 1.10.2018
Co prawda EU w podziałach, PL jest w Bundle 5, zaraz pewnie bedzie w i cala europa (Bundle 1) bo aktualnie jest jeszcze z 3.04.2018
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0TDI CFJB 2014
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Mam Discover Media w swoim 2005 roku i za cholery nie mogę odczytać książki telefonicznej na zegarach. Zasięg, nazwę sieci komórkowej i ostatnio wybierane numery normalnie widać. Zegary białe juz z polskim menu. Kierownica multifunkcyjna z modułem od Spacewalker. Czy taka kombinacja to obsługuje? Pozdrawiam
- pab567
- Specjalista
ŻADNA kombinacja tego nie obsługuje, po prostu lista ostatnio wybieranych numerów to jedyne co jest dostępne.
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0TDI CFJB 2014
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Dzieki za odpowiedzpab567 pisze:ŻADNA kombinacja tego nie obsługuje, po prostu lista ostatnio wybieranych numerów to jedyne co jest dostępne.

- spacewalker
- Władca postów
A ja dzis zamontowałem kamere LOW z dynamicznymi liniami
smieszne to takie , a dziala jak trzeba
nie m bajerów typu cofanie pod przyczepę, czy symulacji miejsca, ale za 70$ ...czego oczekiwać
https://pl.aliexpress.com/item/MIB-Wyso ... 5c0fpAjd6Z

smieszne to takie , a dziala jak trzeba

nie m bajerów typu cofanie pod przyczepę, czy symulacji miejsca, ale za 70$ ...czego oczekiwać

https://pl.aliexpress.com/item/MIB-Wyso ... 5c0fpAjd6Z