Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
- Dawid_FreeStyle
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 BLS 09r
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
koledzy znajomy chce kupić turka takiego linka mi wysłał zobaczcie i ocencie ( budżet do28 tys)
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yK9Z7.html
DAWID
-
- Auto:: Renault Clio 2 1999
- Imię:: Piotr
Witam,
Panowie - macie szansę pomóc mi w przeniesieniu się z klubuclio na forum Tourana
Zerknie ktoś na tego tourana:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yJzYh.html
?
Musiałbym coś wiedzieć do jutra. Ma trochę korozji (np. przy oświetleniu tablicy z tyłu) i podobno w podwoziu.
Panowie - macie szansę pomóc mi w przeniesieniu się z klubuclio na forum Tourana

Zerknie ktoś na tego tourana:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yJzYh.html
?
Musiałbym coś wiedzieć do jutra. Ma trochę korozji (np. przy oświetleniu tablicy z tyłu) i podobno w podwoziu.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Ja wprost z klubu clio wpadłem do tourana 
Rdza na klapie to norma.
Na podwoziu tez się może zdarzyć ale to śladowe ilości powinny być.
Co do auta -masz świadomość że to wersja golas full zaślepka?
Nie podobają mi się prawe przednie drzwi.
Lewa strona wydaje mi się że jest w 4 odcieniach I maska tez nie składa się kolorem do lewego blotnika.
brak wygluszenia na ścianie grodziowej- może pier*** ale nie ma.

Rdza na klapie to norma.
Na podwoziu tez się może zdarzyć ale to śladowe ilości powinny być.
Co do auta -masz świadomość że to wersja golas full zaślepka?
Nie podobają mi się prawe przednie drzwi.
Lewa strona wydaje mi się że jest w 4 odcieniach I maska tez nie składa się kolorem do lewego blotnika.
brak wygluszenia na ścianie grodziowej- może pier*** ale nie ma.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2005
- Imię:: Mieciu
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Ma kilka zalet, wysoka podłoga w bagażniku - wchodzi pełna opona na zapas. Pełny wyświetlacz aczkolwiek bez kierownicy wielofunkcyjnej. Dla jednych klima manual to zaleta dla innych wada (odpada wymiana silniczków nawiewu). Jeżeli rozrząd i masa zrobiona to masz na trochę spokój. Często te te górne wygłuszenie na podszybiu wygląda tak ohydnie, że ludzie je wywalają - ja tak zrobiłem. Oczywiście wiesz, ze do tourana jedzie się z miernikiem lakieru (przynajmnjie, żeby szpachli nie było) i kablem bo bez tego łatwo kopic gniota. Rdza podwozia to jednak dość powszechniejszy problem, niż się ludzie chcą przyznawać więc trzeba oblookac to. Szyby z rocznika ? Cena bardzo atrakcyjna jak na ten rok. Jak to BKC toi silnik teoretycznie najlepszy, z wszystkich diesli.
-
- Auto:: Renault Clio 2 1999
- Imię:: Piotr
Hehe, u mnie przesiadka podyktowana (kolejnym) powiększaniem rodziny 
Silnik BKC. Przy pierwszych oględzinach nieco mnie zaniepokoiła nierówność maski względem lewego i prawego błotnika - podobno po lekkim strzale na parkingu. Mogło by to tłumaczyć kolor lewego błotnika (z tego co mi się wydaje to drzwi pasażera z przodu też były coś malowane).
Spróbuję jutro podjechać do aso, niech go przemaglują
Dzięki Panowie! Zawodowo!

Silnik BKC. Przy pierwszych oględzinach nieco mnie zaniepokoiła nierówność maski względem lewego i prawego błotnika - podobno po lekkim strzale na parkingu. Mogło by to tłumaczyć kolor lewego błotnika (z tego co mi się wydaje to drzwi pasażera z przodu też były coś malowane).
Spróbuję jutro podjechać do aso, niech go przemaglują

Dzięki Panowie! Zawodowo!
- Dawid_FreeStyle
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 BLS 09r
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Dawidpkn90 pisze:koledzy znajomy chce kupić turka takiego linka mi wysłał zobaczcie i ocencie ( budżet do28 tys)
DAWID
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
PGN to raczej tluczek jeszcze z niskim przebiegiem to na bank.
Kwestia jak bardzo walony..
Kwestia jak bardzo walony..
-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 2.0TDI 2005r
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 1 raz
Witam forumowiczów
Jestem tu nowy, przymierzam się do zakupu Tourana, czy mógłby ktoś zobaczyć ogłoszenie i wypowiedzieć się na ten temat?
Z góry dziękuje 
Link: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... t=22673957
Pozdrawiam

Jestem tu nowy, przymierzam się do zakupu Tourana, czy mógłby ktoś zobaczyć ogłoszenie i wypowiedzieć się na ten temat?

Link: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... t=22673957
Pozdrawiam

- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Nie wiem dlaczego ale ja jak widzę auto z Francji to zapala mi się lampka aby bardzo uważać na to auto.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
prawidłowo, auta we Francji są droższe niż w Niemczech (!) - wiem bo tu mieszkam. A poziom zadbania pozostawia WIELE do życzenia. Kontrola techniczna co 2 lata, auta średnio zadbane. Ludzie obijają i nie patrzą, że to czyjaś własność.bartez55 pisze:Nie wiem dlaczego ale ja jak widzę auto z Francji to zapala mi się lampka aby bardzo uważać na to auto.
ja bym auta z Francji nie kupił, chyba, że miałbym tu naprawdę sporą okazję, lekko rozbity czy coś, bo tu naprawiać się raczej nie opłaca.
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Taka obiegowa opinia o francuzach poobijane i nie serwisowane czyli ciężko zweryfikować przebieg, 23 tyś km rocznie to tylko pewnie do kościoła i po bagietke.Ja czterolatka kupiłem z takim przebiegiem. Koledzy czytajcie wcześniejsze wpisy. Diesla na zachodzie nie kupuje się do jazdy po mieście ale po to by łykał km na autostradzie.Luknij sobie na mobile i zobacz ile te roczniki mają nalatane.
Wysłane z mojego GT-I9305N przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9305N przy użyciu Tapatalka
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Nigdy więcej auta z Francji czy Belgi czy Holandii.
W Niemczech drożej ale pod względem technicznym, zadbania o auta przepaść.
Przejść przegląd w Niemczech to nie we Francji. We Francji auto chyba ma tylko jeździć a stan drugorzędny jest. Dlatego ceny aut w DE sporo wyższe niż tam.
W Niemczech drożej ale pod względem technicznym, zadbania o auta przepaść.
Przejść przegląd w Niemczech to nie we Francji. We Francji auto chyba ma tylko jeździć a stan drugorzędny jest. Dlatego ceny aut w DE sporo wyższe niż tam.
-
- Auto:: Kia Rio 1.2 2014
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dziękuje wszystkim za tak wyczerpującą odpowiedź i podpowiedź a raczej jej brak - tłumacze sobie to tak, że pewnie ludzie się boją cokolwiek napisać przez mój nick - że niby rodzina i jeszcze wujka Antoniego ze skargą przyślę i całe forum usunie jednym przyciskiem "delete" ze swojego nowo co zamówionego z przyszłości 'hilipoptera" lecąc z Miśkiem na wakacje do San Escobar
.
Więc składam oświadczenie, że nie mam nic wspólnego z partią rządzącą - tylko wujek Antoni prosił mnie o pomoc przy zakupie nowego auta bo jego chwilowo jest niedyspozycyjne (samochód stojący na czerwonym świetle, tyłem mu w przód wjechał).
A tak poważnie doradźcie mi coś odnośnie tego auta.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-1-6-freestyle-navi-dodatkowy-komplet-opon-z-felgami-ubezpieczony-ID6yHzOP.html
Oglądałem go i nie znam się bo nie mam porównania ale pod maską ma większość opasek metalowych bardzo skorodowanych i kilka śrub czy to normalne?
Dodatkowo cena na umowie ma być dużo niższa niż trzeba zapłacić!!!
Wydech końcowy do wymiany
itp.
Ubezpieczenie tylko do 08.02.2017r
Czy samochód może być wart swojej ceny ? bo miał by iść pod gaz jako auto rodzinne.
I czy naprawdę w nich jest tak głośno - chodzi o prędkość 110km/h (do jakiego auta można porównać ?
Wdzięczny był bym za poradę i odpowiedź a wujek napewno da wam spokój

Więc składam oświadczenie, że nie mam nic wspólnego z partią rządzącą - tylko wujek Antoni prosił mnie o pomoc przy zakupie nowego auta bo jego chwilowo jest niedyspozycyjne (samochód stojący na czerwonym świetle, tyłem mu w przód wjechał).
A tak poważnie doradźcie mi coś odnośnie tego auta.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-1-6-freestyle-navi-dodatkowy-komplet-opon-z-felgami-ubezpieczony-ID6yHzOP.html
Oglądałem go i nie znam się bo nie mam porównania ale pod maską ma większość opasek metalowych bardzo skorodowanych i kilka śrub czy to normalne?
Dodatkowo cena na umowie ma być dużo niższa niż trzeba zapłacić!!!
Wydech końcowy do wymiany
itp.
Ubezpieczenie tylko do 08.02.2017r
Czy samochód może być wart swojej ceny ? bo miał by iść pod gaz jako auto rodzinne.
I czy naprawdę w nich jest tak głośno - chodzi o prędkość 110km/h (do jakiego auta można porównać ?
Wdzięczny był bym za poradę i odpowiedź a wujek napewno da wam spokój

- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Rozumiem że takie działanie podyktowane jest chęcią zapłacenia mniejszego podatku, ale urzędy skarbowe i tak weryfikują wartość pojazdu według jakiś tam swoich tabelek i przy dużej rozbieżności i tak ci podniosą podatek. Z drugiej strony ile zaoszczędzisz na podatku? Dodatkowo jeśli będziesz chciał ubezpieczyć AC to w tym przypadku ubezpieczyciel policzy ci od wartości na fakturze i niech ci potem to autko ukradną to dopiero wtedy jesteś stratny.Kaczyniak pisze:Dodatkowo cena na umowie ma być dużo niższa niż trzeba zapłacić!!!
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Tylko że w tym przypadku na podatku chce zaoszczędzić sprzedający. I nie chodzi o 2% podatku PCC, tylko o 18% podatku dochodowego, a być może jeszcze o 23% pod. VAT.rzutnik pisze:Rozumiem że takie działanie podyktowane jest chęcią zapłacenia mniejszego podatku, ale urzędy skarbowe i tak weryfikują wartość pojazdu według jakiś tam swoich tabelek i przy dużej rozbieżności i tak ci podniosą podatek.Kaczyniak pisze:Dodatkowo cena na umowie ma być dużo niższa niż trzeba zapłacić!!!