1.6 MPI bierze olej instalacja LPG

Rudy
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.6mpi BSE 08
Imię:: Rudy
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: 1.6 MPI bierze olej instalacja LPG

Post autor: Rudy »

Witam, miałem identyczne objawy w moim turasie, pierścienie olejowe miały bardzo duży luz, mi robił znajomy mechanik, narzekał że strasznie dużo miał czyszczenia właśnie tłoków w miejscu osadzenia pierścieni z sadzy i reszty nagaru i syfu, po robocie przejechałem z 8 tys km i na razie zero ubytku oleju, olej mam teraz 5w30. Przy przebiegu ok 190tys
Jak pisał kolega wyżej jedz do tego mechanika pewnie bedzie wiedział gdzie szukać.
Pozdrawiam.
"...przyj naprzód, zrób wyłom w liniach wroga i po drodze niszcz wszystko, co się rusza, a oddziały, które idą za tobą, będą tylko sprzątać. Twoim celem jest dostać się za linie nieprzyjaciela w końcu na tym polegała taktyka kawalerii i zaatakować jego tyły..."
marol80
Początkujący
Auto:: Touran
Imię:: Mariusz
Podziękował: 1 raz

Post autor: marol80 »

Wychodzi na to że mechanik chce umyć ręce. Wziął 3500 za remont i miło być cacy. Słabo to wygląda. Dzięki Panowie za utwierdzenie mnie w domyśla h.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
misiek775
Zaawansowany
Auto:: Touran BSE 2006 LPG
Imię:: Micz
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: misiek775 »

Jeżeli jesteś z mechanikiem w normalnych relacjach to pogadaj niech się określi co może być i niech działa w ramach gwarancji. Jeżeli idziesz na noże to inny warsztat i rzeczoznawca.
Podejrzewam że pierścienie są założone odwrotnie albo pękły przy wkładaniu tłoka.
ODPOWIEDZ