Witam, miałem identyczne objawy w moim turasie, pierścienie olejowe miały bardzo duży luz, mi robił znajomy mechanik, narzekał że strasznie dużo miał czyszczenia właśnie tłoków w miejscu osadzenia pierścieni z sadzy i reszty nagaru i syfu, po robocie przejechałem z 8 tys km i na razie zero ubytku oleju, olej mam teraz 5w30. Przy przebiegu ok 190tys
Jak pisał kolega wyżej jedz do tego mechanika pewnie bedzie wiedział gdzie szukać.
Pozdrawiam.
1.6 MPI bierze olej instalacja LPG
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.6mpi BSE 08
- Imię:: Rudy
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: 1.6 MPI bierze olej instalacja LPG
"...przyj naprzód, zrób wyłom w liniach wroga i po drodze niszcz wszystko, co się rusza, a oddziały, które idą za tobą, będą tylko sprzątać. Twoim celem jest dostać się za linie nieprzyjaciela w końcu na tym polegała taktyka kawalerii i zaatakować jego tyły..."
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 1 raz
Wychodzi na to że mechanik chce umyć ręce. Wziął 3500 za remont i miło być cacy. Słabo to wygląda. Dzięki Panowie za utwierdzenie mnie w domyśla h.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Jeżeli jesteś z mechanikiem w normalnych relacjach to pogadaj niech się określi co może być i niech działa w ramach gwarancji. Jeżeli idziesz na noże to inny warsztat i rzeczoznawca.
Podejrzewam że pierścienie są założone odwrotnie albo pękły przy wkładaniu tłoka.
Podejrzewam że pierścienie są założone odwrotnie albo pękły przy wkładaniu tłoka.