ALARM?
- Przemek_85
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
czyli z tego filmiku wynika ze na nic sie zdaje ukrywanie,obcinanie zlacza OBD bo black box wyszystko zalatwi,rozumiem ze ten black box obchodzi immo. a jakby tak przed wtyczka od zegarow zrobic przerwe na przewodzie odpowiedzialnym za immo ... ? tylko trzeba wiedziec ktory to przewod 

Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW
Nie mam już Tourana
Info na PW
Nie mam już Tourana

-
- Przeglądacz
co najlepsze bylem dzis u elektryka ktory sie zajmuje alarmami rozebral i zerknol co tam mam okazalo sie ze alarm jest w nmoim aucie tylko syrena byla wylaczona alarm jest firmy DEST i pare dodatkow zabezpiueczajacych nie zintegrowanych z systemem can pojechalem do zakladu ktory zajmuje sie destem wszystko mi objasnili co i jak i doradzil mi jak zablokowac radio tak zeby wrazie wlamania nie dal rady wyciagnac
fachowiec powiedzil mi jedno zlodziejowi mozemy utrudnic zwiniecie auta ale to co jest w aucie na to nie ma szans a jak sie ktos uprze to i auto na lawete wciagna i bedzie po sprawie
TERAZ TYLKO MOZECIE PISAC PROPOZYCJE ZABEZPIECZANIA SAMOCHODU I NIE PISZCIE CO KTO MA BO ROZNI LUDZIE CZYTAJA POSTY POZDRAWIAM!
fachowiec powiedzil mi jedno zlodziejowi mozemy utrudnic zwiniecie auta ale to co jest w aucie na to nie ma szans a jak sie ktos uprze to i auto na lawete wciagna i bedzie po sprawie
TERAZ TYLKO MOZECIE PISAC PROPOZYCJE ZABEZPIECZANIA SAMOCHODU I NIE PISZCIE CO KTO MA BO ROZNI LUDZIE CZYTAJA POSTY POZDRAWIAM!
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Odświeżę trochę temat.
Ja jak miałem przygodę ze złodziejami to pytam policjanta co zrobić aby mi już więcej nie ukradli. Odp: nic Pan nie zrobisz jak się uprą to zawsze ukradną ale możesz Pan ułatwić nam znalezienie tego auta - zamontuj telefon na kartę z min., doładowaniem w ukrytym miejscu - taki telefon nawet po wypięciu aku wytrzyma ok. 3-4 dni a wtedy my go znajdziemy po lokalizacji telefonu. GSP nie działa bo są zakłóczacze. Proste i dość oryginalne...
Ja jak miałem przygodę ze złodziejami to pytam policjanta co zrobić aby mi już więcej nie ukradli. Odp: nic Pan nie zrobisz jak się uprą to zawsze ukradną ale możesz Pan ułatwić nam znalezienie tego auta - zamontuj telefon na kartę z min., doładowaniem w ukrytym miejscu - taki telefon nawet po wypięciu aku wytrzyma ok. 3-4 dni a wtedy my go znajdziemy po lokalizacji telefonu. GSP nie działa bo są zakłóczacze. Proste i dość oryginalne...
Już nie Touran
ale Sharan...

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Słyszałem o tym pomyśle nawet było na forum chyba, Jarry pisał. Tylko jest jedno pytanie, jak kradną to na części, do sprzedaży lub na wschód idą z wyższej półki.kowet pisze:Odświeżę trochę temat.
Auto jedzie do dziupli i w ciągu max 2 dni jest rozebrane na części, które są gotowe do sprzedaży na giełdach samochodowych czy aukcjach. Co mi z tego, że Policja znajdzie mi auto w częściach lub pocięte jak ubezpieczyciel zrobi mnie w trąbę i zaliczy jako szkoda całkowita i policzy za wrak?
Ale załóżmy, że i policzymy w dniach:
Kradną- składasz zawiadomienie o kradzieży na Komendę mówisz, że auto ma takie zabezpieczenie. By uzyskać dane od operatora musi być zgoda prokuratora lub sądu a to sam wniosek jeden dzien zgoda drugi dzien - przeslanie wniosku do operatora - trzeci dzień - uzyskanie lokalizacji - czwarty dzień. A liczę dni robocze bez weekendów.
Ok Policja ma wniosek (operator nie przekaże gdzie dokładnie auto jest ale wskaże lokalizację od nadajnika, a że dzuple są na wsiach, a tam maszty operatorów są daleko od siebie i nie będzie jak w CSI Miami, że operator wskaże która to stodoła)
Ale załóżmy, że pod sklepem z piwem panów siedzących się zapytają i jeżeli auto jest całe to zaczyna się:
zabezpieczanie śladów itp auto jako dowód przestępstwa jest zatrzymane (chociaż powiadomią Cię że znaleźli) do celów procesowych i odholowane na parking policyjny lub depozytowy. Tam spokojnie będze wrastać w ziemię do czasu zakończenia postępowania a właściciel będzie mógł za siatki popatrzyć jak naokoło autka trawa rośnie.
Wiecie co to chyba już wolę bez tej opcji, niech ubezpieczyciel zapłaci odszkodowanie i kupię inne chociaż też na 100% nie będę pewny czy wypłaci.
Ale pomysł jest Ok.
- jeffik
- Użytkownik
- Auto:: Toyota Verso
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam!
@cheles nie zgodzę się z Tobą w jednej kwestii. Policja nie musi czekać na żadną zgodę od prokuratury na namierzanie telefonu a tym bardziej od operatora. W każdej jednostce są już od dawna potrzebne do tego celu narzędzia i możemy namierzać natychmiast jak tylko zaistnieje taka potrzeba.
Pozdrawiam!
@cheles nie zgodzę się z Tobą w jednej kwestii. Policja nie musi czekać na żadną zgodę od prokuratury na namierzanie telefonu a tym bardziej od operatora. W każdej jednostce są już od dawna potrzebne do tego celu narzędzia i możemy namierzać natychmiast jak tylko zaistnieje taka potrzeba.
Pozdrawiam!
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Trochę pojechałeś z tymi dniami i wrastaniem w ziemię jak pisałem miałem już taką przygodę i praktycznie auto odebrałem na drugi dzień po zgłoszeniu o jego odnalezieniu, bo musiałem załatwić lawetę, a co do nadajników to lokalizacja jest w mniarę dokładna - możesz to sprawdzić na własnej komórce - jest opcja włączenia u operatora "lokalizacji" chyba tak się to nazywa i sam podasz gdzie auto się znajduje (oczywiście w przybliżeniu) taką "smycz" bardzo często mają przedstawiciele handlowi nawet o tym nie wiedząccheles pisze:Słyszałem o tym pomyśle nawet było na forum chyba, Jarry pisał. Tylko jest jedno pytanie, jak kradną to na części, do sprzedaży lub na wschód idą z wyższej półki.kowet pisze:Odświeżę trochę temat.
Auto jedzie do dziupli i w ciągu max 2 dni jest rozebrane na części, które są gotowe do sprzedaży na giełdach samochodowych czy aukcjach. Co mi z tego, że Policja znajdzie mi auto w częściach lub pocięte jak ubezpieczyciel zrobi mnie w trąbę i zaliczy jako szkoda całkowita i policzy za wrak?
Ale załóżmy, że i policzymy w dniach:
Kradną- składasz zawiadomienie o kradzieży na Komendę mówisz, że auto ma takie zabezpieczenie. By uzyskać dane od operatora musi być zgoda prokuratora lub sądu a to sam wniosek jeden dzien zgoda drugi dzien - przeslanie wniosku do operatora - trzeci dzień - uzyskanie lokalizacji - czwarty dzień. A liczę dni robocze bez weekendów.
Ok Policja ma wniosek (operator nie przekaże gdzie dokładnie auto jest ale wskaże lokalizację od nadajnika, a że dzuple są na wsiach, a tam maszty operatorów są daleko od siebie i nie będzie jak w CSI Miami, że operator wskaże która to stodoła)
Ale załóżmy, że pod sklepem z piwem panów siedzących się zapytają i jeżeli auto jest całe to zaczyna się:
zabezpieczanie śladów itp auto jako dowód przestępstwa jest zatrzymane (chociaż powiadomią Cię że znaleźli) do celów procesowych i odholowane na parking policyjny lub depozytowy. Tam spokojnie będze wrastać w ziemię do czasu zakończenia postępowania a właściciel będzie mógł za siatki popatrzyć jak naokoło autka trawa rośnie.
Wiecie co to chyba już wolę bez tej opcji, niech ubezpieczyciel zapłaci odszkodowanie i kupię inne chociaż też na 100% nie będę pewny czy wypłaci.
Ale pomysł jest Ok.

Już nie Touran
ale Sharan...

-
- Użytkownik
- Auto:: AVQ 2003
- Imię:: Mieszko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
kowet, przedstawiciele smycz mają na podstawie GPS o którym niewiedzą.
jeffik, oczywiście, że np. w Orange jest usługa "gdzie dziecko" lub jakoś tak, nie wiem dokładnie jak to działa ale jest. Oświeć mnie jednak, jakie Policja (na posterunku w Pcimiu Dolnym obok Rozkraczewa) ma narzędzia do sprawdzenia położenia telefonu?
jeffik, oczywiście, że np. w Orange jest usługa "gdzie dziecko" lub jakoś tak, nie wiem dokładnie jak to działa ale jest. Oświeć mnie jednak, jakie Policja (na posterunku w Pcimiu Dolnym obok Rozkraczewa) ma narzędzia do sprawdzenia położenia telefonu?
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Podobno lepszy analogowy liz can bo can z łatwością jest do obejścia i maja boxy które już same obchodzą po kanie . A analogowy z oddzielnym pilotem do dla nich problem już. Wiec DS 400 CAN TYTAN to nie do końca takie cacko. I spadło podobno na psy bo wala po procesorach . Bardziej polecają SEO perfect CAN . I mówią , że jest 100% lepsze nie jeden elektronik mi to mówił .
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
co do telefonów i ich lokalizacji to np. nowsze Lumie mają możliwość lokalizacji po GPS jak i nadajnikach.
Więc szansa podwójna. Opcja "find my phone" w panelu Windows Phone.
Więc szansa podwójna. Opcja "find my phone" w panelu Windows Phone.
Ostatnio zmieniony pt sty 04, 2013 21:27 przez Ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- aprinsr
- Przeglądacz
- Podziękował: 7 razy
ja z tego co słyszałem to alarm byle nie fabryczny. nie mam u siebie fabrycznego co zlodzieje sprawdzili. wyłamali wkładke, a dioda dalej mrugala. podobno fabryczny alarm mozna rozbroic otwierajac drzwi kluczem. z czystej ciekawosci: mógłby ktoś to sprawdzić? (czy uda sie rozbroic alarm otwierając drzwi kluczykiem)