Czekam na info i jakiś opis, bo sam chcę zamówić, identycze co ma spacewalker, u chińczyków są za około 50 dolców.GioW pisze:Te co spacewalker ma u siebie
LED zamiast żarówek H4
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: LED zamiast żarówek H4
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
szczyku pisze:Czekam na info i jakiś opis, bo sam chcę zamówić, identycze co ma spacewalker, u chińczyków są za około 50 dolców.GioW pisze:Te co spacewalker ma u siebie

- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Ja zastanawiam się nad takim zestawem z ledami 360st
https://www.aliexpress.com/item/Zdatt-2 ... 262.n2LBUD
Poprzednio miałem tylko z dwoma ale zdecydowanie słabo się to spisywało jesli chodzi o zasięg do przodu (na boki było ok) i sprzedałem
Poprzednio miałem tylko z dwoma ale zdecydowanie słabo się to spisywało jesli chodzi o zasięg do przodu (na boki było ok) i sprzedałem
- karolek_ust
- Specjalista
- Auto:: Jetta A2
- Imię:: Karol
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 94 razy
Za tą cenę warto sprawdzićjeżu pisze:Ja zastanawiam się nad takim zestawem z ledami 360st

Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
- jeżu
- Władca postów
Sprzedawca pisze że bez problemu pracuje w większości aut z szyną Can....(bez błędu
)
Normalna żarówka ma 55w więc nie powinno być problemów. Ma też w swojej ofercie słabsze ledy i tam "skuteczność" 99% ze nie będzie siało błędem

Normalna żarówka ma 55w więc nie powinno być problemów. Ma też w swojej ofercie słabsze ledy i tam "skuteczność" 99% ze nie będzie siało błędem
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Te co wrzuciłeś Jeżu to prawdopodobnie mogą się dobrze spisywać też w zwykłych reflektorach nie soczewkach
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
tylko to są ledy pod halogenyjeżu pisze:Ja zastanawiam się nad takim zestawem z ledami 360st

- jeżu
- Władca postów
Skąd takie info?
Plug type:
• High beam: H4/9003/HB2
• Low beam: H7 H8/H9/H11 9005/HB3 9006/HB4
W jakim aucie masz h7 w "halogenach" ?
Plug type:
• High beam: H4/9003/HB2
• Low beam: H7 H8/H9/H11 9005/HB3 9006/HB4
W jakim aucie masz h7 w "halogenach" ?
- Danielo24
- Kandydat
- Auto:: Golf II, 1.3 LPG, 1988
- Imię:: Daniel
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Testowane w zwykłym reflektorze - szału nie ma
jedynie cena na plus. Pójdą na prezent dla szwagra - jemu bez znaczenia byle lumenów było milion 

--------------------------
Auta: Golfik II 1.3 Cat Y3D
Touran 1.9 TDI BKC 105KM (upgrade V-Tech Łowicz ~ 140KM) 2004
Inne środki przemieszczania: SIGA Team CR 2016 (Shimano Ultegra DI2)
Scott Foil Premium 2015
Giant XTC 1.5 USA Frame (XTR)
Giant Yukon (XT)
Scott Foil Premium 2015
Giant Yukon (XT)
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
To może kolega wypisze i wstawi zdjęcia (ew. linki do aukcji) tych żarówek które testował...Danielo24 pisze:Testowane w zwykłym reflektorze - szału nie majedynie cena na plus. Pójdą na prezent dla szwagra - jemu bez znaczenia byle lumenów było milion
-
- Przeglądacz
- Auto:: Tiguan 2009 2.0 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
Tylko ponoć ledy H7,H4 nie mają homologacji w Uni Europejskiej (jeszcze) więc w razie kontroli... to dupa
- Danielo24
- Kandydat
- Auto:: Golf II, 1.3 LPG, 1988
- Imię:: Daniel
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Oczywiście jeśli to pomoże w zatrzymaniu waszej kasy 
1) https://pl.aliexpress.com/item/New-H7-L ... autifyAB=2
Zarówki najnowsze jakie kupiłem w grudniu - montaż z adapterem w reflektorze nieco utrudniony - celowanie całością w reflektorze jest na zasadzie do 100razy sztuka
Światło mimo tych 360 stopni nie świeci w zwykłym reflektorze wcale jakoś lepiej od poprzednich żarówek led czytaj niby świeci ale na drodze jakoś tego nie widzać.
Żarówki chyba mają słabe odprowadzanie ciepła jednak bo kilka razy podczas jazdy się wyłączył reflektor ale dotyczyło to tylko jednej żarówki druga świeciła cały czas.
Kolejny zestaw nie wart uwagi niestety.
Wieczorem odszukam w historii zakupów zestaw a właściwie chyba trzy kolejne z zeszłego roku które testowałem w touranku
-- Śr sty 31, 2018 12:36 --

1) https://pl.aliexpress.com/item/New-H7-L ... autifyAB=2
Zarówki najnowsze jakie kupiłem w grudniu - montaż z adapterem w reflektorze nieco utrudniony - celowanie całością w reflektorze jest na zasadzie do 100razy sztuka

Światło mimo tych 360 stopni nie świeci w zwykłym reflektorze wcale jakoś lepiej od poprzednich żarówek led czytaj niby świeci ale na drodze jakoś tego nie widzać.
Żarówki chyba mają słabe odprowadzanie ciepła jednak bo kilka razy podczas jazdy się wyłączył reflektor ale dotyczyło to tylko jednej żarówki druga świeciła cały czas.
Kolejny zestaw nie wart uwagi niestety.
Wieczorem odszukam w historii zakupów zestaw a właściwie chyba trzy kolejne z zeszłego roku które testowałem w touranku
-- Śr sty 31, 2018 12:36 --
Dokładnieszczypakozy pisze:Tylko ponoć ledy H7,H4 nie mają homologacji w Uni Europejskiej (jeszcze) więc w razie kontroli... to dupa
--------------------------
Scott Foil Premium 2015
Giant Yukon (XT)
Scott Foil Premium 2015
Giant Yukon (XT)
-
- Przeglądacz
- Auto:: nie touran
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Panowie każdy z was bierze pod uwagę żarówki wyposażone w stare moduły ledowe które nie dają dużego światła, ja szczerze polecam dwukrotnie droższe żarówki oparte o ledy Philipsa luxeon. Świeci to idealnym białym światłem choć nie są pozbawione wad. Np brak homologacji. Idealnym rozwiązaniem jest to co zastosował Spacewalker czyli silne ledy założył do soczewki. Mniemam że ma teraz idealne białe światło i nikt go się nie czepi bo nie widać źródła światła. Osobiście przetestowałem kilka rozwiązań tych tańszych i droższych i tak te tańsze pozostawilem jako halogeny (białe swiatlo) droższe h7 na luxeonie wstawiłem do corsy z gładkim reflektorem pomimo że lampa jest stara matowa i wypiaskowana to jest to przepaść między ledami a zarowkami. Na koniec dodam że w swoim aucie zamiast standardowej żarówki h7 założyłem soczewki biled i to jest dopiero światło. Porownalem oryginalne fabryczne Xenon 1t3 z moim biledem i owy 1t3 wyglądał jakby świecil światłem żółtym, choć nie wykluczam przepracowanych zarnikow w 1t3. Problem jaki mnie spotkał podczas montażu biledow to bardzo duże odprowadzenie ciepła. Moduł ledowy mocno się grzeje ale ten problem też rozwiązałem.
Generowanie PASSWORD do kart SD dla RNS315 oraz RNS310 pod podany numer CID. Nie ma znaczenia jaka to karta. Podajesz swój numer CID dostajesz pasujący PASSWORD