Re: Regeneracja turbo

Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Re: Re: Regeneracja turbo

Post autor: JacaTouran »

Codzienna normalka ;)
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Jazda
Początkujący
Auto:: Touran 2.0,2005
Imię:: Adam
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Jazda »

turek napisał:Współczuje Jacku :mrgreen:
Niewiem po co ten komentarz i dogryzanie ja napisałem swoje odczucie i sugestie i tylko prawdę a pozatym w pozytywach ...
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

No i bajka, mysle ze @turek tez tylko napisal swoje odczucia ;).

Milej eksploatacji
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

JacaTouran pisze:Codzienna normalka
No dokładnie o to mi chodziło,ciężki kawałek chleba i już,a swoją drogą przecież jak by było coś nie tak to pewnie najpierw byś zadzwonił czy też podjechał do mechanika wyjaśnić wszystkie swoje ale...
I nikomu nie dogryzam lecz po prostu współczuje ;)
VWariaT
Zaawansowany
Auto:: 1T2 2.0TDI
Imię:: VWariaT
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 55 razy

Post autor: VWariaT »

turek pisze:
JacaTouran pisze:Codzienna normalka
jak by było coś nie tak to pewnie najpierw byś zadzwonił czy też podjechał do mechanika wyjaśnić wszystkie swoje ale...
.... a taka rozmowa kończy się na tekście : "przyjedź, zostaw samochód na tydzień to się zobaczy".

Jeszcze pół biedy jak ktoś jest z okolicy, a tak to... :sorry:
Był: 1T2 -> Z czerni wyłonił się początek....
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

Nie dopuszczam do takiej sytuacji. Naprawiane auta sa kompleksowo sprawdzane wysilkowo , diagnostycznie i technicznie. Jak cos jest nie halo to klient zanim odbierze auto o tym wie.

W tym konkretnym przypadku dwumas wali jak mlotem o kowadlo i zanim klient mi go oddal w rece juz mu o tym powiedzialem.

Vwariat - pracujac w wiekszosci przy tej marce potrafie w 20 minut powiedziec o wszystkich bolaczkach danego egzemplarza, gdzie innym schodzi sie kilka dni.
Jacek V-TEC Łowicz

tel.509963064

VWariaT
Zaawansowany

Jacek, już nie będę robił spamu i przepychał się w tym temacie, bo w sumie mówię o całokształcie a nie tylko o turbo. Ale jak widzę pisaną "teorię" która mija się ze stanem faktycznym to mnie trochę wnerwia.
U mnie też miało być wszystko super Ah i Oh ... a wyszła lekka q.pa - no chyba że miałem po prostu pecha lub miałeś zły dzień.
Ostatnio zmieniony śr lut 28, 2018 23:09 przez VWariaT, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

Moze tak byc, czasem wlasciciele aut maja zbyt gornolotne podejscie do swoich aut...

Np. Przyjezdza autko z zapieczona zmienna geometria i olejem w ukladzie... sprawdzam turbo i koras jest szczelny, czyszcze i ustawiam zmienna , urucjamiam turbo na tip top i jedt ok.

Ale.... okazuje sie , ze odma wali olejem i uszczelniacze do zrobienia, wtryski wala sadza i jest walniety egr....
Klient dostaje o tym info , po czym twierdz ... robic turbo i na tym koniec...
Za chwile dzwoni... nie ma mocy, zmienna stoi, olej w ic ... to na pewno wina turbo... otoz nie!!!
Turbo ma pracowac w dobrych dla siebie warunkach. Ssdza z nadmiaru ropy kazde turbo zablokuje, olej w dolocie to nie tylko turbo, ale i ogólny stan motorowni... i sie zaczyna :).
Jak to... moje auto??? Takie problemy???
Ano tak.
Ostatnio zmieniony śr lut 28, 2018 23:34 przez JacaTouran, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek V-TEC Łowicz

tel.509963064

VWariaT
Zaawansowany

JacaTouran pisze:czasem wlasciciele aut maja zbyt gornolotne podejscie do swoich aut...
tzn? że jak? .... bo nie rozumiem.... to że chcą mieć dobrze zrobioną zleconą robotę?
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

Nie, to znaczy , ze czesto przyjezdzaja auta z roznego rodzaju usterkami czesto zaleznymi od siebie. My robimy co zlecone, a reszta pokazuje potem kwiatki.
Turbinki zawsze sa dopieszczone na igle i po wszystkich mozliwych testach, nie ustepuja nowce sztuce co potwierdza ilosc zachipowanych na nich aut i ladnych wynikach z rolek.
Na szczęście coraz mniej juz takich kzmikaze co sie upieraja przy swoim, a sa tacy co robia co nalezy :).
Jacek V-TEC Łowicz

tel.509963064

boroskym
Początkujący
Auto:: 2.0 BKP
Imię:: Mateusz
Podziękował: 3 razy

Post autor: boroskym »

Witajcie, przywędrowałem tutaj z forum passata żeby specjalnie pogadać o tym warsztacie. W poprzednim aucie wziąłem turbinę od jakiegoś dziada, który nie umiał jej ustawić i mimo, że nie odcinało turbo to jak zrobiłem log dynamiczny to ten log wyglądał gorzej niż przed regeneracją. Może mi ktoś pokazać tutaj log na turbo, które było zrobione w łowiczu ? Kupiłem teraz passata, i też ta turbina idealnie nie pompuje więc pewnie kolejna regeneracja będzie w łowiczu, ale jestem wyczulony i mega ciekaw jak pompuje turbina od Pana Jacka z Łowicza.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Post autor: marcyb3 »

Napisz do Jacka to ci wyśle jak będzie miał

wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Regeneracja to mi się jakoś kojarzy z samym korasem turbiny. A wysterowanie turbiny czyli czy się trzyma żądanego ciśnienia to już raczej geometria, gruszka, n75 i soft w ecm decyduje. No chyba że mowa o późnym wstawaniu turbo ale z wypowiedzi wnioskuję że nie to masz na myśli.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
tberent
Zaawansowany
Auto::
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: tberent »

JacaTouran pisze:Moze tak byc, czasem wlasciciele aut maja zbyt gornolotne podejscie do swoich aut...

Np. Przyjezdza autko z zapieczona zmienna geometria i olejem w ukladzie... sprawdzam turbo i koras jest szczelny, czyszcze i ustawiam zmienna , urucjamiam turbo na tip top i jedt ok.

Ale.... okazuje sie , ze odma wali olejem i uszczelniacze do zrobienia, wtryski wala sadza i jest walniety egr....
Klient dostaje o tym info , po czym twierdz ... robic turbo i na tym koniec...
Za chwile dzwoni... nie ma mocy, zmienna stoi, olej w ic ... to na pewno wina turbo... otoz nie!!!
Turbo ma pracowac w dobrych dla siebie warunkach. Ssdza z nadmiaru ropy kazde turbo zablokuje, olej w dolocie to nie tylko turbo, ale i ogólny stan motorowni... i sie zaczyna :).
Jak to... moje auto??? Takie problemy???
Ano tak.
I potem płacz że DPF się zapycha.
Ja zauważyłem że ludzie się dzialą na 3 grupy jeżeli chodzi o naprawę.
1. Naprawić po kosztach i tylko kasy na turbo było ale już nie na uszczelniacze a potem płacz...
2. Rozumni gdzie widzą powiązanie przyczyną/skutek i robią i płaczą
3. Robią wszystko na glanc bo chcą mieć sprawne i pewne auto i wiedzą że tak jest a auta to technologicznie nie syrena i więcej zależy od poprzednika lub stylu jazdy i robią kompleksowo i mają spokój na dluzej.

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
konradkry
Użytkownik
Auto:: Toledo 1,9 BXE-
Imię:: Konrad
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: konradkry »

boroskym pisze:Witajcie, przywędrowałem tutaj z forum passata żeby specjalnie pogadać o tym warsztacie. W poprzednim aucie wziąłem turbinę od jakiegoś dziada, który nie umiał jej ustawić i mimo, że nie odcinało turbo to jak zrobiłem log dynamiczny to ten log wyglądał gorzej niż przed regeneracją. Może mi ktoś pokazać tutaj log na turbo, które było zrobione w łowiczu ? Kupiłem teraz passata, i też ta turbina idealnie nie pompuje więc pewnie kolejna regeneracja będzie w łowiczu, ale jestem wyczulony i mega ciekaw jak pompuje turbina od Pana Jacka z Łowicza.

Pozdrawiam!
"wstawanie" turbiny zależne jest od wielu czynników nie związanych z samą regeneracją.
Jeżeli jest złożone i ustawione jak Garret podaje to cudów nie ma, musi być rzeczywiste zbieżne z wymaganym.
A jeżeli pan Waldek będzie wstawiał coras z chin do środka i nic nie robił więcej to będzie żyło to własnym życiem. czasami lepiej czasami gorzej.
ODPOWIEDZ