Na początek zrób pełna adaptacje skrzyni.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Szarpie przy ruszaniu
- Rasiek
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9TDI BKC MY04
- Imię:: Michu
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Szarpie przy ruszaniu
Tak też bede musiał uczynić, w styczniu wymieniałem olej w skrzyni I robił mi facet adaptacje, ale na początku dodał że może się udać I bedzie Ok , albo sie cos sypnie I nie pojade
. Coś w VCDS pogrzebał I powiedział że przeszło
. Jak szarpało tak szarpie dalej. Na wiosne zmienie olej jeszcze raz I zrobie adaptacje. Jak to nie pomoże to się
A jeszcze jedna rzecz zauważyłem mianowicie: jade sobie np 50 na 4 - pieszy na przejsciu- zaczynam powoli odpuszczać gaz I czuje na pedale takie jakby delikatne szarpniecia jedno po drugim, jak bym po malutkich progach przejeżdzał jak dodam gazu znika-jak odpuszcze bardziej tez ustepuje. Nie wiem czy to jest po stronie skrzyni (tak jakby ten tłoczek w mechatr sie zawieszał?), czy może coś z zawieszeniem (a nie powinno bo robione w tym roku)
A jeszcze jedna rzecz zauważyłem mianowicie: jade sobie np 50 na 4 - pieszy na przejsciu- zaczynam powoli odpuszczać gaz I czuje na pedale takie jakby delikatne szarpniecia jedno po drugim, jak bym po malutkich progach przejeżdzał jak dodam gazu znika-jak odpuszcze bardziej tez ustepuje. Nie wiem czy to jest po stronie skrzyni (tak jakby ten tłoczek w mechatr sie zawieszał?), czy może coś z zawieszeniem (a nie powinno bo robione w tym roku)
Była Micra-rzeźnik:-)
Była Hanka-dziadkowóz:-/
Jest Turas-czarnobrody:-D
Była Hanka-dziadkowóz:-/
Jest Turas-czarnobrody:-D
-
puchaty106
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Domino
- Podziękował: 3 razy
Re: Szarpie przy ruszaniu
Witam
Ja też miałem problem z szarpaniem po rozgrzaniu wręcz nie szło ruszyć choć raz normalnie co jakiś czas gangur mega mocny. Zaczęłem od wymiany oleju bo był już czaś wymieniłem na Pentosil i do tego adaptacja problem ustal teraz tym autem można jeździć.
Ja też miałem problem z szarpaniem po rozgrzaniu wręcz nie szło ruszyć choć raz normalnie co jakiś czas gangur mega mocny. Zaczęłem od wymiany oleju bo był już czaś wymieniłem na Pentosil i do tego adaptacja problem ustal teraz tym autem można jeździć.