Kontrolka ESP i ABS
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Kontrolka ESP i ABS
Rozsądnie jest i tak z faga moim zdaniem. 205 zł to nie tragedia bo w innych markach potrafi kosztować i 400 zł piasta. Moim zdaniem nie ma sensu brać z chińczyka za 100 czy 120 zł czy jakiego harta za 150 jak za 200 masz fag. Już SKF jest dobry bo szwedzki ale swego czasu się opinią popsuła i sam tego doświadczylem.b
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
- Auto:: Cross Touran CFHC 11
- Imię:: Mały
- Podziękował: 5 razy
Witam. Po odpaleniu wyskakuje kontrolka ABS.
Po ruszeniu wyskakuje komunikat na Fisie: ASP/ABS Error i wyskakują kontrolki od wspomagania, ESP i ciśnieniach w kołach. Ktoś z kolegów coś pomoże???
Po ruszeniu wyskakuje komunikat na Fisie: ASP/ABS Error i wyskakują kontrolki od wspomagania, ESP i ciśnieniach w kołach. Ktoś z kolegów coś pomoże???
-
- Początkujący
Po podłączeniu do kompa wyszła tradycja:
uszkodzony pierścień magnetyczny na piaście tylne lewe koło.
Pytanie do szanownego grona kolegów, czy wymieniacie całą piastę z pierścieniem czy tylko sam pierścień ???
uszkodzony pierścień magnetyczny na piaście tylne lewe koło.
Pytanie do szanownego grona kolegów, czy wymieniacie całą piastę z pierścieniem czy tylko sam pierścień ???
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Kontrolka ESP i ABS
Ja osobiście, całą piastę, i niestety obawiam się, że sam pierścień w naszym przypadku niestety nie występuje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Początkujący
Po wymianie piasty z pierścieniem, adaptacji i jeździe po rondzie nic nie pomogło, dalej choinka na desce. Wymieniłem jeszcze czujnik i dopiero wszystko gra. Czyli u mnie padł sam czujnik a program pokazuje ogólną usterkę mechaniczną i teraz mam w zapasie dobrą ori piastę 

-
- Auto:: Vw Touran 1.6Fsi 2005r
- Imię:: Slawomir
Witam forumowiczów. Mam problem w swoim VW Touran 1.6 FSI BLF 116PS 2005r
Sprawa ma się tak
Przekręcam zapłon i świeci się ABS+kontrolka układu kierowniczego i po chwili kontrolka hamulca (!) i do tego trzykrotny sygnał dźwiękowy Nadmieniam iż nie działa mi licznik (nie wskazuje prędkości), wskaźnik paliwa wariuje.
Bezpieczniki posprawdzane wszystkie ok.widzialem ze mial juz ktoś z tym problem dokladnie taki sam jak ja.prosze o rady co to może być.
Sprawa ma się tak
Przekręcam zapłon i świeci się ABS+kontrolka układu kierowniczego i po chwili kontrolka hamulca (!) i do tego trzykrotny sygnał dźwiękowy Nadmieniam iż nie działa mi licznik (nie wskazuje prędkości), wskaźnik paliwa wariuje.
Bezpieczniki posprawdzane wszystkie ok.widzialem ze mial juz ktoś z tym problem dokladnie taki sam jak ja.prosze o rady co to może być.
- Angel
- Przeglądacz
- Auto:: Skoda Octavia III Combi
- Imię:: Sebastian
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
co mamy powiedzieć. Diagnostyka i odczytanie błędów to minimum co trzeba zrobić.
Szklane kule nam się zbiły, a z fusów jeszcze wróżyć nie możemy.
Szklane kule nam się zbiły, a z fusów jeszcze wróżyć nie możemy.