Kalendarz 2013 - szósta fota - GŁOSOWANIE - ANKIETA

Do Kalendarza wybieram zdjęcie nr:

Czas głosowania minął pn cze 25, 2012 14:21

A1
14
36%
A2
6
15%
B1
1
3%
B2
1
3%
C1
1
3%
C2
1
3%
C3
3
8%
D1
1
3%
D2
0
Brak głosów
E1
3
8%
E2
1
3%
F1
3
8%
G1
0
Brak głosów
G2
0
Brak głosów
H1
1
3%
I1
2
5%
Nie głosuję na żadne - słabe zdjęcia
1
3%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

jarry pisze:
Cyrus pisze:Czy mogę wysłać fotki ,które robiłem a nie jest na nim mój samochód??
oczywiście że tak :)

punkt 2 regulaminu mówi : "Zdjęcia MUSZĄ przedstawiać samochód członka Touran Klub Polska (rejestracja na forum)." - i nie należy tego rozszerzać do postaci "Można robić tylko zdjęcia swojemu Tourankowi" :)

Auto ma byc zarejestrowanego forowicza - koniec kropka.

także gorąco zachęcam Cyrus nadsyłaj zdjęcia :)
Jarry,

to znaczy, że mogę zrobić fotkę i przesłać VW Touran, który nie jest w moim posiadaniu/w użytkowaniu/a także nie jestem właścicielem i mogę wysłać fotki do kalendarza ?

To chyba, źle zrozumiałem i przeczytałem regulamin, dotychczas koledzy przesyłali zdjęcia swoim touranków do kalendarza, a teraz wychodzi mi jak napisałeś, że mogę zrobić fotę czyjegoś auta i wysłać do konkursu.
Dobrze rozumiem Twój post, jeżeli tak to Cyrus przepraszam z wprowadzenie w błąd, ale z tą interpretacją się nie zgadzam bo jak mi się wydaje to przeczysz: Jeżeli zdjęcia muszą przedstawiać samochód członka TKP i to ma być Touran, to jaki samochód wchodzi w grę do przesłania zdjęć ?
[/list][/code]
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

cheles a ja to rozumiem ze fota MUSI pochodzic od ossoby zarejstrowanej na TKP... nic tu nie ma o posiadaniu Tourana... Mozna sie zarejstrowac i miec Renaulta, SAAB-a albo Syrenke ;)
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

marynarz75 pisze:cheles a ja to rozumiem ze fota MUSI pochodzic od ossoby zarejstrowanej na TKP... nic tu nie ma o posiadaniu Tourana... Mozna sie zarejstrowac i miec Renaulta, SAAB-a albo Syrenke ;)
Ok, ale to kalendarz dotyczący samochodów Touran a nie Syren czy Saab. Sama nazwa forum na to wskazuję przecież. To wg mnie przeczy idei kalendarza. Jeżeli to byłby drugi touran kolegi Cyrusa to ok, ale jak inny to bym się z taką interpretacją nie zgodził. Inne klubowe kalendarze odnoszą się tylko do samochodów związanych tematycznie z forum.
Uważam, że Jarry za bardzo nadinterpretuje regulamin.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

z mojej strony sa to dywagacje czysto teoretyczne... nie mniej jednak mozna jak to sie kiedys mówiło zrobic "falandyzacje" regulaminu i co nie jest zabronione jest dozwolone ;)

Wiec jezeli Iksiński jest członkiem TKP i ma Syrenke to ma prawo wystawic jej fote ;)

A Cyrus chciał wstawic foto auta które NIE było jego własnościa, był by tylko autorem zdjecia. A to nie bardzo pasuje do powyższego pkt. regulaminu
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

marynarz75 pisze:z mojej strony sa to dywagacje czysto teoretyczne... nie mniej jednak mozna jak to sie kiedys mówiło zrobic "falandyzacje" regulaminu i co nie jest zabronione jest dozwolone ;)

Wiec jezeli Iksiński jest członkiem TKP i ma Syrenke to ma prawo wystawic jej fote ;)

A Cyrus chciał wstawic foto auta które NIE było jego własnościa, był by tylko autorem zdjecia. A to nie bardzo pasuje do powyższego pkt. regulaminu
Dokładnie, a Jarry zinterpetował to, że może wstawić do głosowania auto, które nie jest własnością forumowicza, tylko wykonał jego fotki.

Co do Syrenki Marynarzu pozwolę wyrazić inny pogląd. Przez V edycji, każdy z nas dodawał własne auta, a tu Jarry pozwala na dodanie innego powołując się, zgoda może nieprecyzyjny regulamin, ale przez V edycji nie pojawiło się "nie swoje" auto - każdy z nas, tak myślę z wstawiających uważał, że dotyczy to zarejestrowanego członka forum i jego samochodu.
To jak będzie wyglądał kalendarz: przez 10 miesięcy Touran, a w 11 miesiącu to Syrenka :) (12 ma być zlotowe). Chyba jakieś zasady powinny obowiązywać, a jeżeli się mylę to jeszcze raz Cyrus przepraszam, ale za chwilę będziemy zmieniać co chcemy i interpetować jak chcemy.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

cheles alez ja sie z toba zgadzam ze umieszczanie innego niż Touran auta w kalendarzu TKP jest co najmniej nielogiczne, nie mniej jednak jest to dozwolone regulaminem :piwo:

p.s. Tym razem jak wróce to musze znalesc czas na zrobienie zdjecia :>

[ Dodano: Pon Cze 18, 2012 19:21 ]
cheles pisze:ale za chwilę będziemy zmieniać co chcemy i interpetować jak chcemy.
uroki demokracji, kazdy ciagnie w swoja strone
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

marynarz75 pisze:cheles alez ja sie z toba zgadzam ze umieszczanie innego niż Touran auta w kalendarzu TKP jest co najmniej nielogiczne, nie mniej jednak jest to dozwolone regulaminem :piwo:

p.s. Tym razem jak wróce to musze znalesc czas na zrobienie zdjecia :>

[ Dodano: Pon Cze 18, 2012 19:21 ]
cheles pisze:ale za chwilę będziemy zmieniać co chcemy i interpetować jak chcemy.
uroki demokracji, kazdy ciagnie w swoja strone
Zobaczymy ci inni na to powiedzą, i zrób zdjęcia !!!
:piwo:
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

Moja opinia:
1. Jeśli jesteś właścicielem wspominanej wcześniej Syrenki znajdź sobie odpowiedni Klub Miłośników Syrenki i razem z nimi stwórz sobie kalendarz na 2013 r.
2. Jeśli kolega Cyrus posiada fajne fotki naszych Touranów ze zlotu, a właścicielami tych aut są członkowie TKP to jeśli wyrażą zgodę czemu nie. Warunek dla mnie jest 1, jeśli fotka Cyrusa zawiera tylko jednego Tourana który wygrał już w poprzednich m-cach odpada, jeśli jest w towarzystwie innego Touran (na 1 fotce 2 auta) dopuścił bym.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

rock4 nie irytuj sie... :piwo:

to były rozmowy na temat interpretacji i "dziur" w regulaminie
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Kontakt:

marynarz75, do irytacji mi jeszcze daleko ;)
Swoją drogą, ciekawe ile "dziur" w regulaminie się jeszcze pojawi, oby jak najmniej.

p.s. nie przepadam za Syrenkami, bo raz miałem okazję się tym autem przejechać (jako pasażer). Wsiadłem i chciałem pod tyłkiem poprawić pokrowiec który był na fotelu. Oparłem się nogami o podłogę, plecami o oparcie i tyłek do góry. Po 2 sek byłem w pozycji leżącej bo stelaż oparcia był na tyle przerdzewiały że nie wytrzymał naporu mojego ciałka. Kumpel obecnie ma Warszawę ale powiedziałem mu, że więcej do jego samochodu nie wejdę - zrozumiał ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

nie no, nie dobijajcie mnie :D

że na zdjęciu ma być Touran to się rozumie samo przez się!

jak brzmi nazwa klubu? widzicie może tam słowo Syrenka :D :D :D

nie widzicie, nie wymyślajcie :evil:

a jak kolega koledze na Zlocie np. zrobił zdjęcie auta to co? nie może wysłać? litości...

nie każdy kto wyszykuje furkę ma aparat lub zdolności, więc upieranie się że nie może Cyrus jakiegoś dobrego zdjęcia/zdjęć naszych furek wstawić do Kalendarza to... jakoś mi brakło odpowiedniego słowa ale nie upierajcie się :)

PS. z innej beczki, pucuję auto, wydaję dodatkową kasę i płacę fotografowi za zrobienie zdjęcia, wyszło mega super zdjęcie, nie można wstawić bo autorem zdjęcia obca osoba? dla mnie bzdura do kwadratu... jak dla mnie masz pieniądze/znajomości to nawet niech Annie Lebowitz zrobi zdjęcie, dlatego z premedytacją i przemyśleniem jest punkt w regulaminie że AUTO ma być forowicza i NIC poza tym, idąc dalej waszym torem myślenia należałoby jednego z laureatów zdyskwalifikować bo nie jest właścicielem auta (już nie będę pisał o kogo chodzi bo tylko jako przykład dzielenia włosa na czworo to podaję)

pkt. 2 regulaminu poprawiłem według tego jak ja to widzę

PS2. tak się wzburzyliście i pewnie Cyrus zdjęć teraz nie wstawi a na pewno jakieś dobre miał i były to "nasze" Tourany...
Ostatnio zmieniony pn cze 18, 2012 23:51 przez jarry, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

Nie ma co szukac dziur w calym i czepiac sie szczegołów, :piwo:
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Kontakt:

jarry pisze:nie no, nie dobijajcie mnie :D
Robert, tu nikt nie ma na celu "dobijania Ciebie", jesteś zbyt cenną osobą (w sensie wiedzy merytorycznej) na tym forum by Cię zniechęcać. My po prostu rozmawiamy i podbijamy jednocześnie temat, by cały czas był wysoko i jak największa ilość osób oddała głosy na fotki (tylko czy to nie przypadkiem zasługa banera na pierwszej stronie?)

jarry pisze:PS2. tak się wzburzyliście i pewnie Cyrus zdjęć teraz nie wstawi a na pewno jakieś dobre miał i były to "nasze" Tourany...
Na tyle na ile udało mi się poznać Łukasza na Zlocie to on nie z tych co powie: "takiego, żadnej fotki nie dam". :ok:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

rock4 pisze:My po prostu rozmawiamy i podbijamy jednocześnie temat, by cały czas był wysoko i jak największa ilość osób oddała głosy na fotki
a to o to się rozchodzi :hahaha: - trzeba było tak od razu :piwo:
rock4 pisze: (tylko czy to nie przypadkiem zasługa banera na pierwszej stronie?)
a nie wiesz jak go we flashu wrzucić? admin próbował ileś tam czasu i nie dało rady, rauko się nie odzywa, i jest w gif a waży skubaniec po optymalizacji kodu 2MB :/
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
peterb
Władca postów
Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy