1.6 TDI wycie przy 80km/h

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: 1.6 TDI wycie przy 80km/h

Post autor: marnon »

Właśnie odebrałem moja skrzynie z regeneracji : wymienione wszystkie łożyska i uszczelniacze. Reszta ok. Wg diagnozy dwa łożyska ewidentnie przegrzane. Jutro montaż i się okaże czy pomogło.

-- 29 lip 2020, o 07:26 --

od soboty użytkuje auto - faktycznie łożyska miały na sobie ślady przegrzania i luzy. Niestety wymiana łożysk nie wyeliminowała całkowicie problemu wycia - na 4 biegu przy jednostajnej prędkości 70-75km/h delikatnie słychać wycie... :( dodatkowo mam problem z czujnikiem biegu wstecznego - w trakcie jazdy wyskakuje mi usterka "auto-hold" - świecą mi światła wsteczne, a podczas postoju nawet na luzie komputer pokazuje jakbym miał wsteczny wbity - tak jakby zawieszał się czujnik biegu wstecznego.

Ręce opadają - firma regenerująca twierdzi że wszystko zrobili jak należy, nie było opiłek w skrzyni, koła zębate nie były zużyte. Wg nich wycie może być spowodowane : brakiem dwumasy, wadą sprzęgła lub wadą fabryczną skrzyni.

Może ja jestem przewrażliwiony i oczekuję zbyt wiele, ale wydałem za całość prawie 2500zł to dla mnie dużo a efekt jest ...średni.
ODPOWIEDZ