III Spot Świętokrzyski

Dział dotyczący spotkań regionalnych
Awatar użytkownika
Grześ
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9TDI 2004r
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: Grześ »

Ja około 16-tej przybędę...
Jakby ktoś miał na zbyciu zepsuty zamek od klapy to niech weźmie na spot- poszukuję w celach doświadczalnych... :mrgreen:

[ Dodano: Sro Lip 31, 2013 01:17 ]
Jak wiadomo Sielpia aktualnie jest trochę rozkopana, więc króciutko chciałbym pokazać jak dojechać do niej objazdami... Może komuś się przyda, jakby chciał nam niespodziankę zrobić i również przybyć na spot...

1-wsza opcja- jeśli jedziemy z Kielc lub Piotrkowa Trybunalskiego:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W Dębie skręcamy w prawo:
Obrazek
Cały czas jedziemy prosto przez Strzęboszów i Stary Sokołów:
Obrazek
W Nowym Dziebałtowie skręcamy w prawo:
Obrazek
Znów cały czas prosto, aż dojedziemy do Sielpi(teraz w prawo główną asfaltową trasą):
Obrazek
Dojeżdżamy do celu:
Obrazek
Obrazek

2-ga opcja- jeśli jedziemy od Końskich:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cały czas prosto, aż dojedziemy do skrzyżowania kilku dróg:
Obrazek
Dalej jedziemy cały czas prosto, aż dojedziemy do Sielpi(zdjęcie E)...
Powodzenia i do zobaczenia... :brawa:
Pomogłem? Daj lajka... Tzn :piwo:
Black Pearl by Grześ
krzysiek_rybak
Użytkownik
Auto:: touran '05 bkc
Imię:: Krzysiek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: krzysiek_rybak »

A czy ktoś będzie jechał od Końskiego? Mam chęć wpaść nie wiem jeszcze jak to wyjdzie. We dwóch zawsze łatwiej trafić a szczególnie z miejscowym. Ja będę miał do was ok 150km
Awatar użytkownika
Grześ
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9TDI 2004r
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: Grześ »

A więc gdy będziesz wjeżdżał do Końskich trasą 728 (tzn przez Barycz) ul.Warszawską jedź cały czas prosto... Główna droga poprowadzi Cię na ul.Starowarszawską...
Jedziesz cały czas prosto i trzymasz się prawej strony, aby wjechać na ul.Targową i dojechać do świateł(trzymaj się prawego pasa na światłach)...
Na światłach skręcasz w prawo na ul.Marszałka Piłsudskiego i gdy dojedziesz do kolejnych świateł trzymaj się lewej strony, gdyż będziesz skręcał na tych światłach w lewo- w ul.Kazanowską... Na kolejnym skrzyżowaniu skręcasz w prawo na ul.Krakowską i kierujesz się na ul.Spacerową... Jednym i ważnym szczegółem jest rozkopana ul.Krakowska na której są światła...
Jeśli tylko będziesz się trzymał prawej strony i jechał tylko i wyłącznie asfaltem to przejedziesz przez te rozkopy bez najmniejszego problemu... :mrgreen:

PS. Jadąc dalej ul.Spacerową dojedziesz do Kazanowa, więc kieruj się dalej zdjęciami z mojego poprzedniego postu zaczynając od zdjęcia na którym masz napisane "OD KOÑSKICH" "B"
Tu podaję mapkę aby sobie wszystko obczaić na spokojnie (po powiększeniu oczywiście):

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr lip 31, 2013 22:51 przez Grześ, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomogłem? Daj lajka... Tzn :piwo:
Black Pearl by Grześ
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

krzysiek_rybak, ja będe jechał , wpadaj smiało... poszlo PW
pogoda bedzie 30 stopni , w sam raz nad wodę... więc pasażerowie nie lubiących spraw turanowych będą mieli co robić ;) , a godzina 16 jak na tłok który tam będzie to jest odpowienia pora :D
ckcaddy
Przeglądacz
Auto:: caddy 1,9 TDI bsu
Imię:: wojtek

Post autor: ckcaddy »

ktoś kto zna Sielpię niech określi jakieś miejsce gdzie się spotkamy, byłem tam kiedyś i wcale Sielpia nie jest taka mała. Próbuję namówić całą rodzinkę i psa na wyjazd to może od rana rozbijemy obóz w pobliżu. Wygląda, że kolega Grześ zna okolicę to może coś zaproponuje.
aaaaaaaaaaaaaaaaa przypominam, że ja mam najlepszą :) wersję tourana tj. caddego bordo metalik. Caddy w tym kolorze nie ma zbyt wiele to łatwo będzie mnie rozpoznać.
Przejrzałem cały temat, naliczyłem ośmiu forumowiczów, ciekawe jaka będzie frekwencja ja robię wszystko by być.
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
lock00
Władca postów

Przejrzałem cały temat, naliczyłem ośmiu forumowiczów, ciekawe jaka będzie frekwencja ja robię wszystko by być.
i to mi się podoba :ok: ,a Ci co mają troche więcej do przejechania ,a nigdy nie byli w Sielpi niech wezmą rodzinkę i wcześniej przyjadą,będą mieli co robić,a co do lokalizacji są 2 duze parkingi ktore są idealne na spotkanie lecz w tym okresie można zapomnieć o nich.... owszem od 16h troszke sie zwalnia, ale najlepiej byloby wszyscy w "kupie" więc lokalizacją będzie miejscówka jak na foto(dojeżdzamy do celu) powyżej kolegi Grześ,
ckcaddy
Przeglądacz
Auto:: caddy 1,9 TDI bsu
Imię:: wojtek

Post autor: ckcaddy »

no fajnie, skrzyżowanie drogi może być miejscem spotkania, ale to obliguje by wszyscy byli na czas, a co jak ktoś przyjedzie na 18:00, będziemy na niego czekać ? chyba nie.

może ktoś z Was zna jakieś charakterystyczne miejsce w Sielpi, które się nadaje na spota ale w miarę blisko wody.
albo może ktoś "lock00' lub "Grześ" ,zakładam że będziecie, wrzuci (wszystkim zapisanym)na priwa nr telefonu, to nawet jak się gdzieś towarzystwo "schowa" to się znajdziemy.
robię wszystko by być (ale różnie bywa) już moja połowica kombinuje, że nie rano tylko coś tam i może na 16:00, pomysłow ma 100 na sekundę
tymczasem Grześ i lock00 wrzucam Wam na priva mój nr
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
Awatar użytkownika
czesio19892404
Użytkownik
Auto:: szukam
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: czesio19892404 »

ja też jestem w niedziele z Wami :mrgreen: :brawa: Dajcie numery na priva :mrgreen: A mam pytanko weżmie może ktoś kompa żeby mi autko przeskanować i sprawdzić pompki ??? :>
lock00
Władca postów

fajnie,a ja kompa będe miał :)
Awatar użytkownika
czesio19892404
Użytkownik
Auto:: szukam
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: czesio19892404 »

to sprawdzimy autko??? płatność z góry :piwo:
lock00
Władca postów

no pewnie że tak :), a co kierowce mam przywieźć :P ?
Awatar użytkownika
areczek
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: areczek »

Ile za podłaczenie do kompa???????????????:)
lock00
Władca postów

areczek, jaja sobie robisz :P ,możemy sprawdzać i do nocy :d
Ostatnio zmieniony czw sie 01, 2013 22:25 przez lock00, łącznie zmieniany 1 raz.
krzysiek_rybak
Użytkownik
Auto:: touran '05 bkc
Imię:: Krzysiek

Post autor: krzysiek_rybak »

koledzy a dał by któryś rade ogarnąć vcds-a na windows 8 ??? Mam zakupiony kabelek od znanego kolegi z forum. Ja komputer ogarniam podstawowo i nie podejmę się tego, Mam lapka co bateria spokojnie wytrzyma 2h- 3h. Musiał by ktoś tylko na pendriva ściągnąć program.
lock00
Władca postów

krzysiek_rybak, pomyślimy , może coś sie uda... :mrgreen:
ODPOWIEDZ