Tylko całe pióra.... samych gumek nietTomas pisze:same pióra
Wymiana przednich wycieraczek
- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
Mam wycieraczki przeciwbieżne (Valeo) i za cholerę nie mogę wysunąć tych plastików zabezpieczających gumę. Chciałem wymienić gumki ale póki co, walczę ze ściagnieciem zabezpieczeń. Ktoś coś podpowie? Znalazłem nawet gdzieś a sieci opis jak wymienić gumy jednak u mnie sposób podważenie śrubokrętem plastiku i wysunięcie go na zewnątrz nie działa.
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
lukasz zejdą albo je rozwalisz- wszystko jedno - przecież przy nowych gumkach masz nowe plastiki.... Zabezpieczenie jest w jednej strony musisz utrafić i zejdą.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
lukasz22i a czy w wycieraczkach Valeo się da zmienić same pióra i oczywiście czy końcówki da się zdjąć.
Same pióra można wymienić w oryginalnych wycieraczkach i tak jak ktoś pisał na forum w wycieraczkach f. Bosch.
Ja w drugim autku też mam wycieraczki Aero i tam np. same pióra da się wymienić tylko w oryginalnych wycieraczkach miałem z f. Valeo i tam cała wycieraczka była zespolona i nie dało się ja rozebrać.
Jak by co małym śrubokrętem podważasz od strony pióra (czytaj od dołu) jak się kończy pióro i przekręcając śrubokręt w stronę końca wycieraczki rozpinasz nakładkę, trzeba użyć dość dużo siły, zdejmowałem już tak z dwa razy komplet wycieraczek i się spokojnie da, nawet nie używałem tych z nowego zestawu zapinek.
Używam tylko oryginalnych piór z ASO VW i mam oryginalne wycieraczki.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Same pióra można wymienić w oryginalnych wycieraczkach i tak jak ktoś pisał na forum w wycieraczkach f. Bosch.
Ja w drugim autku też mam wycieraczki Aero i tam np. same pióra da się wymienić tylko w oryginalnych wycieraczkach miałem z f. Valeo i tam cała wycieraczka była zespolona i nie dało się ja rozebrać.
Jak by co małym śrubokrętem podważasz od strony pióra (czytaj od dołu) jak się kończy pióro i przekręcając śrubokręt w stronę końca wycieraczki rozpinasz nakładkę, trzeba użyć dość dużo siły, zdejmowałem już tak z dwa razy komplet wycieraczek i się spokojnie da, nawet nie używałem tych z nowego zestawu zapinek.
Używam tylko oryginalnych piór z ASO VW i mam oryginalne wycieraczki.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
Dzięki, jest dokładnie jak napisałeś. U mnie okazało się że jedna jest oryg. a druga Valeo, nie zwróciłem uwagi na to wcześniej, zasugerowałem się jedną że mam oryg. Ta Valeo jest zespolona i nie ma możliwości wymiany samej gumy. No nic, pozostaje mi zakup całego pióra.Tomasz_W-wa pisze:lukasz22i
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
pzdr
Łukasz
- Krzychuziom
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 5T 2.0 TDI 150 KM
- Imię:: Krzychu
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Wymiana przednich wycieraczek
Panowie co lepiej wybrać Bosch czy Valeo ? w Inter Carsie cena podobna ok 115 zł komplet , oryginał na allegro 170 zł.....
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Re: Wymiana przednich wycieraczek
Mot Gum- tansze i zywotniejsze. Ja placilem cos kolo 70 pln.za komplet. MOT GUM mial nr 1 w testach wycieraczek w Auto Swiat. Uzywam ich dosc dlugo i moge polecic.
- Krzychuziom
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 5T 2.0 TDI 150 KM
- Imię:: Krzychu
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 10 razy