Samoczynne domykanie szyb przy zamykaniu auta ?
Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie odnośnie domykania szyb, mam Tourana z 2006 r przed liftingiem i nie działa mi domykanie szyb ani z pilota ani z kluczyka i czytając Wasze posty rozumiem. że każdy model ma tę opcję ale trzeba ją włączyć podpinając się pod komputer i tam zaznaczyć opcję Comfort Function automatic closing zapisać i gotowe?
Mam pytanie odnośnie domykania szyb, mam Tourana z 2006 r przed liftingiem i nie działa mi domykanie szyb ani z pilota ani z kluczyka i czytając Wasze posty rozumiem. że każdy model ma tę opcję ale trzeba ją włączyć podpinając się pod komputer i tam zaznaczyć opcję Comfort Function automatic closing zapisać i gotowe?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Tak dobrze rozumiesz:) ale przed zapisem spisz poprzednie kodowanie gdyby jednak coś nie wypaliło tak dla własnego dobrego samopoczucia.Janek pisze:Witam wszystkich serdecznie.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
No tak lock00, wiem co mówię.
Kolega Janek jest początkujący na forum i po co ma nerwowo pisać na forum jak by coś nie tak poszło - nie podejrzewam by tak się stało bo się klika na tę funkcje wszedł by jeszcze raz i odznaczył z powrotem.
Już jeden z kolegów wziął się vcds'em za poprawianie skrzyni DSG bez spisywania lub kopiowania kodowania i skrzynia przeszła mu w tryb awaryjny.
Ja potwierdziłem a Ty dostałeś
współpraca musi być. 
Kolega Janek jest początkujący na forum i po co ma nerwowo pisać na forum jak by coś nie tak poszło - nie podejrzewam by tak się stało bo się klika na tę funkcje wszedł by jeszcze raz i odznaczył z powrotem.
Już jeden z kolegów wziął się vcds'em za poprawianie skrzyni DSG bez spisywania lub kopiowania kodowania i skrzynia przeszła mu w tryb awaryjny.
Ja potwierdziłem a Ty dostałeś
- ENERGY
- Początkujący
- Auto:: Touran Ecofuel, 2.0, 2007
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
Re: Samoczynne domykanie szyb przy zamykaniu auta ?
Odkurzę temat, czy może się samoczynnie wyłączyć/przestawić funkcja domykania szyb?
Ponieważ ostatnio zauważyłem że nie domyka mi szyb jak zamykam drzwi z pilota. Otwieranie szyb z pilota działa, domykanie już nie.
Zaznaczę że miałem (mam bo nic nie zmieniałem
) ustawione iż przy zamknięciu drzwi, szyby po kilku sekundach domykały się samoczynnie.
Ponieważ ostatnio zauważyłem że nie domyka mi szyb jak zamykam drzwi z pilota. Otwieranie szyb z pilota działa, domykanie już nie.
Zaznaczę że miałem (mam bo nic nie zmieniałem
VW Touran 2007r. 2.0 Ecofuel - LPG
-
WDvw
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 BKD
- Imię:: Patryk
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Samoczynne domykanie szyb przy zamykaniu auta ?
To znaczy że miałeś to zrobione jakimś dodatkowym sterownikiem albo alarmem.Touran nie ma możliwości domykania szyb automatycznie po zamknięciu drzwi.Domykanie działa jak przytrzymasz przycisk zamykania chyba 2 sekundy.