andrz3j, tu nie chodzi o problem z obsługą , bo to, to pikuś , lecz poprostu przydałaby sie w celu funkcjonalności radia, jakie są jego pełne możliwości
Witajcie, posiadam w swoim Touranie radio rns mfd2 CD (bez DVD). Ciekawi mnie, czy można je wymienić na RCD 510 lub RNS 510 i korzystać z całego dobrodziejstwa jakie te modele oferują?
Czy konieczne przy tej okazji są jakiekolwiek modyfikacje fabrycznego okablowania, kostek itp...?
qoocam, kupujesz radyjko,+ przejściówkę anten http://allegro.pl/adapter-antenowy-vw-r ... 24826.html podłączasz i działa,musisz także wymienić gateway aby Ci akumulatora nie rozladowywało ,ja pare dni temu to robiłem
Dodam tylko, jeżeli kolega ma autko po lifcie to może nie potrzebować adaptera - musi sprawdzić czy dwa kable antenowe dochodzą do radia. Numer gateway sprawdzi np vcds lub rozbierając plastiki obok kolumny kierownicy.
o ile sie nie myle w turkach 1T1 nie było anteny GPS , stąd pytanie jak rozwiązywaliście tą opcje, wiadomo mi sypie błędem bo jej nie ma , czy zostawialiście tak , czy został zrobiony jakiś upgrade ?
lock00 pisze:o ile sie nie myle w turkach 1T1 nie było anteny GPS , stąd pytanie jak rozwiązywaliście tą opcje, wiadomo mi sypie błędem bo jej nie ma , czy zostawialiście tak , czy został zrobiony jakiś upgrade ?
Dokupujesz antenę GPS i kitrasz ją np pod schowkiem. Chyba, że chcesz mieć opcję full wypas i kupujesz rekina z gps plus kable i podmieniasz - tak jak to np zrobił kolega Mariusz z Legionowa.
cheles, właśnie oto mi chodziło... szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałem,ja nie potrzebuje full wypas ,to poszukam takiej anteny i zamontuje, chyba że ktoś ma na sprzedaż lub linka do takiego czegoś , piweczko dla Ciebie