TOMASZ PLUTA pisze:Grześ,
dzieki Grzes piwko poleciało
mysle ze jest tak jak piszesz poniewaz jak ryglowałem zamek na otwartych drzwiach to słychac ten mikrostyk I twoja diagnoza o wytartym ślizgu na 100%trafione poniewaz słychac jak ten styk sie załącza tylko w jednym punkcie a potem słychac jak odskakuje a powinien byc załączony
moze da sie ten slizg zregenerowac jak mi przyjdą kołeczki do tapicerki to sie za to wezme
Myśle, że Grześ ma na 100 % racje co do mikrostyku przerabiałem podobną sytuacje do Twojej w golfie V
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
TOMASZ PLUTA, niektórzy próbują podłożyć coś cieniutkiego w miejscu stykania się (ślizgania) przycisku mikrostyku z wyżłobieniem...
Czytałem też, że przełożenie tego mikrostyku w drugą stronę pomaga, ale nie wiem czy jest to prawdą...
Ewentualnie wymieniasz mikrostyk, lub jeśli jest sprawny to tylko górną jego część z przyciskiem: http://www.allegromat.pl/aukcja144409
Musisz spróbować...
Daj znać co i jak...
Powodzenia...
[ Dodano: Czw Paź 10, 2013 21:34 ]
Małe sprostowanie- to niby przełożenie mikrostyku w drugą stronę jest nie prawdą...
Pozdrawiam
1, Ktoś ma kod tej linki ( od strony kierowcy tak jak na zdjęciu tego manuala ) .
2 . Czy da się wyjąć drugi haczyk ( ten od strony zamka ) bez rozpinania szyby i otwierania blachy ??
Maciej_F raczej nie da rady gdyż trzeba ją trochę obrócić i wyjąć widać na końcu manuala jest fotka jak ona jest zaczepiona najlepiej to rozwal koszulkę tej linki i pociągnij kombinerkami już to przerabiałem
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
znalazlem troche wolnego czasu i postanowilem naprawic zamki w drzwiach
wina nie lezala po stronie mikro styku tylko powierzchnia po ktorej przesowa sie glowka mikrostyku jest pokryta jakims tworzywem i to tworzywo sie wytarlo i zaczelo odchodzic
wyskrobalem do konca to tworzywo a na glowke mikrostyku nalozylem troche kleju
na poczatku dalem klej 2skladnikowy ale po paru probach odpadl nie chcial sie trzymac wiec dalem krople kleju na goraco i na razie tyrzyma zobaczymy jak blugo
wymienilem mikrostyk jak w manualu jest ok ale nie dokonca otwiera mi centralny lub z kluczyka nie za kazdym razem,mysle ze cos tam pogmeralem otwieralem pokrywke z mikrostykami tak jak na youtubie.Co o tym myslicie.
poldek331 moim zdaniem musisz jeszcze raz rozebrać zamek i wszystko uważnie przepatrzeć...
Powiedz które to drzwi?
Przed przykręceniem na stałe do drzwi wykonałeś próbę czy zamek zamyka-otwiera się z pilota i kluczyka?
U mnie natomiast uszkodzona była taki mały plasticzek-tulejka:
Wystarczyło ją przekręcić pękniętą stroną do góry lub w bok(już nie pamiętam dokładnie) i zamek śmiga do tej pory- ponad rok...
Grześ było pisać do mnie ja tego sporo przerabiam więc jakieś części zamienne zazwyczaj są, ostatnio sporo tego wywaliłem na śmietnik więc byś sobie włożył całe zamiast pękniętego elementu