Koledzy ja również zacząłem kombinować z mapami 2014 (MFD2 DVD)
chyba 6 płyt - sony, verbatim, tdk - nie wchodzą fakt ze nagrywałem na laptopie nie mam dostępu do stacjonarnej + oczywiście unlock cd - chyba ze mam jakis błędny.
Czy ktoś z Was kojarzy kogoś z forum z okolic Wrocławia kto by miał nagraną
mapkę 2013 lub 2014 - chciałbym przetestować organoleptycznie - bo może już
mój laser jest "nadgryziony czasem"
A może ktoś życzliwy z Was mógłby nagrać mi taką płytke (oczywiście wiadomo zrewanżuje się)
Byłbym wdzięczny.
Zaryzykowałem i zakupiłem na allegro v2014PL - wszystko działa.
Mapy które ściągnąłem nie wczytywało - może był wadliwy unlock
lub przez to że nagrywałem na laptopie.
A tak jeszcze podpytam - bo nie miałem dotąd okazji pobawić się tym systemem,
a za mało jeżdżę aby przetestować dokładnie.
Czy w tej mapie jest możliwość wrzucenia punktów pośrednich na trasie?
Na razie wrzuciłem jakąś tam ulicę we Wrocławiu - i zauważyłem że pcha głównymi trasami
pewnie takie preferencje są ustawione - będę musiał się wgryźć.
Koledzy, jak ktoś zainteresowany to posiadam jeszcze do MFD2 CD mapkę europy pt. "Major Roads of Europe DX 2013-2014". Działa bo sprawdzałem na swojej navi.
trochę późno w temacie ale we Wrocławiu namierzyłem chłopaczka z allegro o danych:
Kopiejek Łukasz <kopiejvip@interia.pl> który się tym tematem zajmuję (mapy, spolszczenia itp). Rozmawiałem z nim telefonicznie płyta dvd na 2014r - 100zł. W Krakowie mam namiar na gościa i brałem u niego mapę oraz robił mi spolszczenie meni w 2010r, wszystko chodziło poza tym zdzierstwo w biały dzień zawołał 500zł po negocjacjach obniżył do 400zł. Dzwoniłem do niego tydzień temu mapa czy spolszczenie 200zł. W lipcu jadę w okolicę Wrocławia to podjadę, po wizycie odezwę się.
trochę późno w temacie ale we Wrocławiu namierzyłem chłopaczka z allegro o danych:
Kopiejek Łukasz <kopiejvip@interia.pl> który się tym tematem zajmuję (mapy, spolszczenia itp). Rozmawiałem z nim telefonicznie płyta dvd na 2014r - 100zł. W Krakowie mam namiar na gościa i brałem u niego mapę oraz robił mi spolszczenie meni w 2010r, wszystko chodziło poza tym zdzierstwo w biały dzień zawołał 500zł po negocjacjach obniżył do 400zł. Dzwoniłem do niego tydzień temu mapa czy spolszczenie 200zł. W lipcu jadę w okolicę Wrocławia to podjadę, po wizycie odezwę się.
Krzychu
Jak możesz napisz mi na pw adres kolesia z Wrocka...
Witam, z mapami na dvd coś mi słabo idzie ale może chociaż spolszczenie ktoś by użyczył i mam małe pytanko bo kolega niby ściągnął i nagrał spolszczenie i mapy ale nic nie ruszyło...
czy spolszczenie na cd nie powinno iść przez zmieniarkę bo radio nie ruszało z tej płytki
trial70 pisze:Witam, z mapami na dvd coś mi słabo idzie ale może chociaż spolszczenie ktoś by użyczył i mam małe pytanko bo kolega niby ściągnął i nagrał spolszczenie i mapy ale nic nie ruszyło...
czy spolszczenie na cd nie powinno iść przez zmieniarkę bo radio nie ruszało z tej płytki
Spolszczenie idzie w radiu nie zmieniarce...ja kupiłem taki zestaw : spolszczenie ruszyło ok.30-40 minut to trwało ale płyta z mapą nie działa...dzwoniłem do gościa i mi powiedział że laser brudny...laser czysty bo sprawdzałem z gościem co się zna na tym...po prostu źle nagrana mapa do navi..
Spolszczenie radia a odczyt mspy to jak piesc do oka. Jedno nie wplywa na drugie. Jak wam napisalem na priv jest ciezko poprawnie te mape nagrac a czasami nie na kazdym navi ona dziala (sporadyczne przypadki ale sie zdarzaja i zalezy od cd na jakim byla ona wypalona). Niestety nikt tu nie ma mfd2 wiec nie jestem w stanie pomoc. Moze przesiadka na rns-a?
Ja swoja mape na cd nagralem na plycie najtanszej z marketu. Byl tez dolaczony plik z ustawieniami nagrywania do programu clone cd. Teraz by sie przydala jakas nowsza mapka. Jest juz Polska na 2014 do mfd2 cd?