Mam pytanie czy po wymontowaniu radia serwis może sprawdzić czy radio które zostało wymontowane było kradzione ,czy są w komputerze lub sterowniku zapamiętane jakieś dane???
ralf radio ma tak jakby numer Vin (tak to napisze) i ASO po nim ściąga (ustala) pin do radia, tak jak koledzy pisali na forum również może Cię zaskoczyć wezwaniem policji jak radio będzie z kradzieży.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tomasz_W-wa pisze:No to chyba że tak.
To jak się pochwaliłeś to teraz pozostaje zrobić zdjęcie kabelków w kostce od AUX-a i kostkę radia, żeby było wiadomo gdzie co podłączyć i jak by się dało to długie kodowanie radia, co jest zaznaczone.
Ale się wpierdzieliłeś Miki76
Miki76 myślałem, że kabel sam robiłeś, ale w takiej cenie za kabel to nawet nie ma co się brać za to.
Fajnie, że wystarczy sam kabel i wszystko działa, bez żadnych emulatorów np. zmieniarki jak było w starszych radiach VW.
Dodam tylko od siebie, że jednak Media-In jest lepszym rozwiązaniem bo sterujemy grajkiem lub utworami z pamięci przenośnej przez radio, no ale koszty nieporównywalnie większe.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Witam koledzy i mam pytanie mam u siebie radio RCD300 dzielone a GATEWAY o nr 1K0907530A, a chcę kupić RCD 310, moje pytanie czy nie będzie problemu z rozładowaniem akumulatora lub innych problemów, a jeżeli tak to jakie inne radyjko byście mi polecili.
Pozdrawiam marek 1970
Marku, GW musisz mieć min. z literką L na końcu. Więc trzeba wymienić (najlepiej zagadaj do Jarryego)
GW wymienia się bezproblemowa, wystarczy rozkręcić kilka plastików
P.S. ja miałem w swoim GW z literką C i po wymianie na RCD310 nie zauważylem upływu prądu (teraz juz mam GW z najwyższej półki), jednak nie ma co ryzykować i jak już inwestować to w coś co będzie 100% sprawne.
Trafiło mi się rcd 310 na podmianę za rcd 300, tylko zdaje się że to ma białe napisy a nie czarne na niebieskim tle, czy różni się tylko wyswietlaczem czy ew ma jakieś inne funkcje bądź może jest "za nowe" do tourana (radio zdaje się być 2015 r) i coś nie spasi??