Mój czerwony bojowy wóz strażacki :)

Tu chwalimy się naszymi autami. Jeden temat = jedno auto.
Fabian
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Re:

Post autor: Fabian »

avusy będą grały w aucie ,to bardzo fajne koło
auto się prosi o przynajmniej jakieś -30 -40mm,na avusach tym bardziej.
skoro jezdziłes a4 na gwincie i leżało auto max to -40mm w Touranie powinno być dla Ciebie jak seria
GUCIO pisze:
kazan13 pisze:coraz bardziej przekonuję się że touran musi mieć te 18'' żeby było git
Mam a jak tłucze na dziurach.... Na autostradzie to już inna jazda, gdy na zegarze ponad 200...
tłucze bo masz zapewne 225/40/18 oponę i seryjny zawias.
zamontuj jakieś sprężyny a najlepiej gwint ale do tego to napewno nie przekonam,i zobaczysz że auto bedzie się prowadziło lepiej.
do tego jeszcze jak byś zmienił opony na np 205/40 ewentualnie 215/40 .

miałem w Touranie 8,5x18 z 225/40/18 i jezdziło się beznadziejnie.
teraz mam gwint weitec + 8,5x19 i 225/35/19 i jest w porównaniu z 18" i seryjnym zawiasem bajka.
jeszcze kwestia producenta opon,są twarde,są miękkie,niektóre w tym samym rozmiarze a róznica w prowadzeniu,tłuczeniu etc kolosalna

niestety ale 18" z seryjnym zawieszeniem to nie super efekt w prowadzeniu się.
krzysaudi
Przeglądacz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Mój czerwony bojowy wóz strażacki :)

Post autor: krzysaudi »

:)
Audi i Elektronika no i Amelka :)
Touran 170 koni po koksie , zmienione podswietlenie licznika na biale , dolozone bi+xenony , mfd2 + tuner MPG4 z usb ....
krzysaudi
Przeglądacz

Dobra - dzisiaj podłączyłem tuner mpg4 z sailaniem +5V ( zastosowałem przetwornicę napięcia na 5V o wydajności 3A - tak troche na wyrost , ale taką miałem pod ręką ) pod MFD2 DVD pod wejście aux z ustawieniem na video i audio . Musialem w tunerze przestawić format obrazu na NTSC bo taki ma moja navi standard . Sygnał poszedl po tzw RGB i sync . Podpiąlem się pod wejście z tylu navi - kabel zrobilem z trochę obciętej wtyczki od licznika z audi a4 b6 :) Prosta jak drut robota . Do tego zrobilem w debilnie prosty sposob tv free i mam możliwość oglądania podczas jazdy filmow / teledyskow / no i oczywiście telewizji :) Fotki robione kalkulatorem . Lepsze zrobie jutro za dnia i czymś lepszym .
Krzysiek
Załączniki
Zdjęcie0066.jpg
Zdjęcie0065.jpg
Zdjęcie0062.jpg
Touran 170 koni po koksie , zmienione podswietlenie licznika na biale , dolozone bi+xenony , mfd2 + tuner MPG4 z usb ....
Awatar użytkownika
BigBratl12
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
Imię:: Leszek
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: BigBratl12 »

krzysaudi pisze:Dobra - dzisiaj podłączyłem tuner mpg4 z sailaniem +5V ( zastosowałem przetwornicę napięcia na 5V o wydajności 3A - tak troche na wyrost , ale taką miałem pod ręką ) pod MFD2 DVD pod wejście aux z ustawieniem na video i audio . Musialem w tunerze przestawić format obrazu na NTSC bo taki ma moja navi standard . Sygnał poszedl po tzw RGB i sync . Podpiąlem się pod wejście z tylu navi - kabel zrobilem z trochę obciętej wtyczki od licznika z audi a4 b6 :) Prosta jak drut robota . Do tego zrobilem w debilnie prosty sposob tv free i mam możliwość oglądania podczas jazdy filmow / teledyskow / no i oczywiście telewizji :) Fotki robione kalkulatorem . Lepsze zrobie jutro za dnia i czymś lepszym .
Krzysiek
:super: a może jakiś manualik ze zdjęciami :?:
krzysaudi
Przeglądacz

He . Musialbym jeszcze raz wyjąć radio i pyknąc fotki - ale to jutro bo jestm już w domu a autko leżakuje :)
Awatar użytkownika
BigBratl12
Przeglądacz

Ależ oczywiście nie ma pośpiechu byle opisać to "łopatologicznie" dla całkowitego laika, krok po kroczku :piwo:
krzysaudi
Przeglądacz

Spoko spoko - natchnąl mnie modul z allegr....o za dosyc sporawe pieniądze . Przypomniało mi się jak w audi kiedys montowałem sobie podobny tuner ( pojechał z nowym właścicielem audika) i tam latałem na tym ok roku czasu i nic się nie działo z tym zlego :) a teraz mam dla Amelki centrum multimedialne i będę miał w końcu ciszę w aucie ....
Krzysiek
Awatar użytkownika
Johny7205
Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
Imię:: Janek
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: Johny7205 »

Fajny sprzęcik w rzadko spotykanym kolorze. Bardzo ładnie się prezentuje :oki: .
Zapodaj manual z montażem tunera mpeg4. Przymierzam się do założenia w moim sreberku.
Obrazek
Awatar użytkownika
BigBratl12
Przeglądacz

Do tego zrobilem w debilnie prosty sposob tv free i mam możliwość oglądania podczas jazdy filmow / teledyskow / no i oczywiście telewizji
Witam.
Mam pytanie czy oglądanie TV przy twojej modyfikacji jest możliwe tylko w czasie gdy samochód porusza się, czy też można oglądać w czasie postoju :?:
krzysaudi
Przeglądacz

Można caly czas oglądać bez względu na to czy sie poruszam czy stoje ... Idealne dla taxi :)
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

No nie ...!!! :shock: ja Cie chyba muszę odwiedzić w tym Działdowie jak Ty takie cuda robisz :oki:
:piwo:
krzysaudi
Przeglądacz

Przecież to takie proste - w weekend wrzucę instrukcje odpalenia takiego tunerka na mfd2 :)
Wystarczy tunerek dvbt z wejsciem usb z zasilaniem 5V ( w moim przypadku ) , przetwornica na 5V ( w moim przypadku ) , kabelki i chęci no i beer na osłodę po zakończonej pracy :)
Krzysiek
Awatar użytkownika
BigBratl12
Przeglądacz

krzysaudi pisze:Przecież to takie proste - w weekend wrzucę instrukcje odpalenia takiego tunerka na mfd2 :)
Wystarczy tunerek dvbt z wejsciem usb z zasilaniem 5V ( w moim przypadku ) , przetwornica na 5V ( w moim przypadku ) , kabelki i chęci no i beer na osłodę po zakończonej pracy :)
Krzysiek
O to to to i będę dźwięczny jak nie wiem co :piwo:
ODPOWIEDZ