Schemat podłączenia świateł dziennych LED
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Nie, założyłem proste tak jak ma Lyjo - w opisie swojego autka dodałem w wersji obrazkowej co jak i gdzie podłączyć by ledy działały. Polecamdabjer pisze:Czyli zakupiłeś skośne czy tylko tak je zamontowałeś?
Co do skośnych za dużo by było prucia i ukrycia metalowych obejm - wybrałem prostrze rozwiązanie.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Czyli zamontować je na wprost,tylko głębiej je zamontować,żeby poza zderzak nie wystawały,czy tak jak jest zaokrąglony zderzak? Czyli większe światło dawały by trochę na boki a nie na wprost.LYJO pisze:One mis ie nie podbały takie odstające bo az kusiły zeby ktos za ten wystający bok chwycił i je wyrwał
[ Dodano: Sro Kwi 25, 2012 08:34 ]
Fajnie masz zamontowane. Dobrze widoczne są jadąc z przeciwka?LYJO pisze:Ja mam takie jak cheles.
To są te: http://allegro.pl/ellight-swiatla-dzien ... 08400.html
A wyglądaja u mnie troszke inaczej zamontowane niż u chelesa.
Obrazek
U mnie idą równo z rantem kratki od halogenów.

- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
dabjer, świeca bardzo mocno i chłopaki Ci to potwierdza co widziały.
Te światła nie mają za zadania oświetlać drogi nam tylko są po to (wg mnie), żeby nas inni widzieli, więc czy one będą delikatnie skręcone na zewnątrz to wydaje mi się że niczemu to nie szkodzi.
Są wmontowane głęboko tak żeby krawędz lampki była z krawędzią kratki
Te światła nie mają za zadania oświetlać drogi nam tylko są po to (wg mnie), żeby nas inni widzieli, więc czy one będą delikatnie skręcone na zewnątrz to wydaje mi się że niczemu to nie szkodzi.

- cheles
- Władca postów
Światła do jazdy dziennej służą by nas widziano. Do oświetlania drogi służą światła mijania/drogowe.LYJO pisze:dabjer, świeca bardzo mocno i chłopaki Ci to potwierdza co widziały.
- cheles
- Władca postów
U siebie opisałem wg ustawy oraz zdjęcie jest zamieszczone jak zamontować światełka zgodnie z normami oraz wersję obrazkową podłączenia elektrycznego. Zapraszam do odwiedzenia strona 3:LYJO pisze:Dlatego tym bardziej sie cieszę
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... c&start=30