Zakup Passata B5 3B
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
a dlaczego nie? cześci może i są na gwarancji... może ma warsztat i sam też zakłada gaz to i gwarancje Ci daTommyVW pisze:Ale czy wtedy pisałby, że na gwarancji ?admin pisze:A może jest tak, że sam zamontował LPG (części za 1000-1500 zł), a tak napisał dla podkręcenia sytuacji, żeby kupujący miał więcej oszczędności

-
- Początkujący
- Auto:: VW Passat B5
- Imię:: Tomek
Witam.
Znalazłem (wydaje mi się) bardzo ciekawą ofertę:
http://tablica.pl/oferta/vw-passat-b5-1 ... f40c9b79ac
Więc tak, auto od nowości w PL u jednego właściciela więc prawdopodobnie nie kręcony.
Właściciel mówił, że dwa lata temu robione wahacze, niedawno głowica.
Spalanie gazu w mieście standardowo ok 12L
OC i przegląd ważne do wiosny.
Co Wy na to panowie ?
Więc tak, auto od nowości w PL u jednego właściciela więc prawdopodobnie nie kręcony.
Co Wy na to panowie ?
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Uważam, ze warto oglądnąć to auto ! Oczywiście "z głową"TommyVW pisze:Witam.
Co Wy na to panowie ?

PS. Tu jest fajna maszyna --> http://otomoto.pl/volkswagen-passat-exc ... 47411.html klubowiczom odda za "oczko". Ładny egzemplarz, z car pasem (CH), 1.9 TDI i napędem na cztery łapy... ehhh

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Bardzo ciekawe ale w taki przebieg z gazem nie uwierzę.
Moi rodzice mają Frontere w benzynie 2.2 jeździ tylko do sklepu 1,5km, do miasta 15km i czasem do Łodzi 30km, rocznik 99, na blacie 190kkm ale 5 lat temu linka się urwała od licznika.... nic nie było kręcone
...
o nie są żarty. Seryjnie tak jest. Nie zakładaliśmy gazu, bo się "mało jeździ" ale jak widać i na takich trasach idzie przebieg nabić. Moim zdaniem ma już około 300kkm, a jak się ma gaz to...... trzeba, żeby się zwrócił...
Moi rodzice mają Frontere w benzynie 2.2 jeździ tylko do sklepu 1,5km, do miasta 15km i czasem do Łodzi 30km, rocznik 99, na blacie 190kkm ale 5 lat temu linka się urwała od licznika.... nic nie było kręcone

o nie są żarty. Seryjnie tak jest. Nie zakładaliśmy gazu, bo się "mało jeździ" ale jak widać i na takich trasach idzie przebieg nabić. Moim zdaniem ma już około 300kkm, a jak się ma gaz to...... trzeba, żeby się zwrócił...
-
- Początkujący
Tak jak wcześniej wspominałem, przebieg nie jest dla mnie najważniejszy, tylko stan..
i żeby zaraz się z auta nie zrobiła skarbonka bez dna..
Jestem studentem więc budżet mam ograniczony, i zastanawiam się który silnik jest droższy w eksploatacji 1.8T LPG czy 1.9TDI AFN?
Chodzi mi zarówno o naprawy jak i o paliwo, zakładam że jeździłbym tylko na gazie.
I jeszcze takie pytanie; czy jest we Wrocku jakiś spec z forum który mógłby podjechać ze mną obejrzeć auto z vagiem i miernikiem lakieru?

za tą kase chyba bym już o jakiejś A6 myślał..
i żeby zaraz się z auta nie zrobiła skarbonka bez dna..
Jestem studentem więc budżet mam ograniczony, i zastanawiam się który silnik jest droższy w eksploatacji 1.8T LPG czy 1.9TDI AFN?
Chodzi mi zarówno o naprawy jak i o paliwo, zakładam że jeździłbym tylko na gazie.
I jeszcze takie pytanie; czy jest we Wrocku jakiś spec z forum który mógłby podjechać ze mną obejrzeć auto z vagiem i miernikiem lakieru?
No passek miód malina ale o jakieś 10tysi przekracza mój budżettomcio1600 pisze:PS. Tu jest fajna maszyna --> http://otomoto.pl/volkswa...-C31047411.html klubowiczom odda za "oczko". Ładny egzemplarz, z car pasem (CH), 1.9 TDI i napędem na cztery łapy... ehhh

- tomcio1600
- Zaawansowany
Niektórzy nie zakładają gazu dlatego bo dużo jeżdżą, lecz dlatego, że widzą różnicę przy tankowaniu. Jak ktoś jeździ sporo po mieście, to również to jest opłacalne. Z ekonomicznego punktu widzenia - średnio to wygląda, natomiast czasami nie patrzy się na ten "jednorazowy wydatek" Kiedyś instalacje były dużo dużo tańsze, a różnica w cenie paliwa większa niż teraz. Poza tym kiedyś była "moda" na LPG.
Jeśli auto faktycznie w jednej rodzinie, sprzedający nie jest handlarzem, to nie widzę podstaw do kręcenia licznika - bez sensu. Po aucie widać, że jest zadbane i mocno "seryjne".
[ Dodano: Czw Paź 24, 2013 21:00 ]
Jeśli auto faktycznie w jednej rodzinie, sprzedający nie jest handlarzem, to nie widzę podstaw do kręcenia licznika - bez sensu. Po aucie widać, że jest zadbane i mocno "seryjne".
[ Dodano: Czw Paź 24, 2013 21:00 ]
Ciężko było by znaleźć poliftową A6 z 1.9 - przerabiałem temat. 80% A6 to 2.5TDI. Sam się zastanowiłem nad tym Paskiem, jednak rozsądek przesądził i nadal szukam TourkaTommyVW pisze:No passek miód malina ale o jakieś 10tysi przekracza mój budżet

Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Wcale nie tak ciężko:TommyVW pisze: za tą kase chyba bym już o jakiejś A6 myślał..
http://otomoto.pl/audi-a6-1-9-tdi-130km ... 25169.html
Furka mojego kolegi, z czystym sumieniem moge polecić. Full opcja bo to była 2.5TDI Quattro. Swap zrobiony na 1.9 130 koni 4x4. Za zmianę zapłacił 6200PLN. Zrobił tak bo jak była 2.5 to przez 2 miesiące nie miał żadnego telefonu.
PS. w salonach nie wychodziły A szóstki 1.9 4x4 więc ta jest w sumie rodzynkiem

- tomcio1600
- Zaawansowany
Akurat tą A6 to ja bym sobie odpuścił.. za dużo znaków zapytania - coś mi nie pasuje w tym samochodzie. Niebieskie wnętrze (jeśli się nie mylę) nie wychodziło z bananowymi skórami. 1.9 + napęd na cztery łapy.. to rzadkość.kml_84 pisze:http://otomoto.pl/audi-a6...-C31025169.html
W ogóle silnik AVF był w A6 dopiero od połowy 2001 roku. Wcześniej w 2000 był tylko w A4 !
Wszystko jakieś dziwne - jeśli auto jest ze Szwajcarii, to wszystko powinno być w CarPass'ie. Można sprawdzić - jak nie będzie info - znaczy że jakiś wał

-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Napisałem że silnik był 2.5tdi a został włożony 1.9tdi AVF w tym roku. Niebieskie wnętrze i bananowe skóry to wszystko jest oryginał - tak samochód przyjechał ze Szwajcarii. Do tego 1.9 + napęd to nie jest rzadkość w A6 - tego w ogóle nie było możliwości zamówienia w salonach Audi. Chciałeś quattro w dieslu to tylko 2.5. Cena niska bo jest kilka pierdółek do zrobienia min: brak zaślepki sprysku, nie zamyka się szyba pasażera przód itp.tomcio1600 pisze:Akurat tą A6 to ja bym sobie odpuścił.. za dużo znaków zapytania - coś mi nie pasuje w tym samochodzie. Niebieskie wnętrze (jeśli się nie mylę) nie wychodziło z bananowymi skórami. 1.9 + napęd na cztery łapy.. to rzadkość.
W ogóle silnik AVF był w A6 dopiero od połowy 2001 roku. Wcześniej w 2000 był tylko w A4 !
Wszystko jakieś dziwne - jeśli auto jest ze Szwajcarii, to wszystko powinno być w CarPass'ie. Można sprawdzić - jak nie będzie info - znaczy że jakiś wałCena też niska..
-
- Początkujący
Jutro jadę oglądać auto, niestety tylko sam z ojcem, bo nie udało mi się wykombinować żadnego speca;
Panowie, powiedzcie mi tak szczerze, jeśli faktycznie autko będzie zadbane i wszystko jak w opisie ogłoszenia, to ile warto za niego dać?
11tys to sporo jak za ten rocznik passka.. w zasadzie można by już znaleźć polifta, mam nadzieję że będzie można coś ponegocjować.
Może jakieś wskazówki jeszcze ? : )
Jutro jadę oglądać auto, niestety tylko sam z ojcem, bo nie udało mi się wykombinować żadnego speca;
Panowie, powiedzcie mi tak szczerze, jeśli faktycznie autko będzie zadbane i wszystko jak w opisie ogłoszenia, to ile warto za niego dać?
11tys to sporo jak za ten rocznik passka.. w zasadzie można by już znaleźć polifta, mam nadzieję że będzie można coś ponegocjować.
Może jakieś wskazówki jeszcze ? : )