KRADZIONE NAWIGACJE - jak kupilem 2 razy rns 510 i oddalem

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
jurgeen
Przeglądacz
Auto:: Golf & Passat
Imię:: Jurek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: KRADZIONE NAWIGACJE - jak kupilem 2 razy rns 510 i oddal

Post autor: jurgeen »

mnie akurat odpychają sprzedający RNS510, którzy ukrywają swoją lokalizację, tzn wpisują coś typu "POLSKA" albo "wysyłka cały kraj" lub "tylko wysyłka", bo ewidentnie nie chcą się spotkać z kupującym, a zwróćcie uwagę że akurat naprawdę spora część z nich nie chwali się lokalizacją i coś tu zaczyna wtedy delikatnie śmierdzieć
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: spiochu »

jurgeen ja kupowałam na początku grudnia i lokalizacja (Szydłowiec - okolice Radomia) była wpisana wtedy (też mam jakąś podświadomą niechęć do aukcji z lokalizacją: POLSKA, a jeszcze bardziej drażni: INTERNET)
Przed kupnem rozmawiałam z gościem telefonicznie, wszystko rzeczowo i klarownie wytłumaczył, nic nie wciskał na siłę. Dla mnie sprzedawca jak i towar jak najbardziej ok.
Awatar użytkownika
wksgymsport
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Kontakt:

Post autor: wksgymsport »

lelo pisze: Ale skoro da sie ze tak powiem nie oficjalnie nabyc historie auta z aso po vinie to moze ktos slyszal o mozliwoscie nie oficjalnego sprawdzenia navi u kogos z aso po numerze seryjnym?
Pzdr.
sPYTAM CZY MÓJ WTYK W ASO POMOŻE :)
Ubezpieczenia OC AC NNW, i inne. Przez telefon i mail. Bez wychodzenia z domu. Dla Klubowiczów maksymalna zniżka!
http://www.wksgymsport.pl
lelo
Przeglądacz
Auto:: 1T2 BLS MY08
Imię:: Marcin

Post autor: lelo »

tomix pisze:Ta aukcje i forumowicza co podales to sporo osób kupiło od niego i nie było problemów sam u niego jakiś czas temu zakupilem i jest dokładnie jak opisuje.
Nie bylo problemow na zasadzie ze navi dziala, pomby sa, kod itd a nie ze byles z nia w aso albo miales kontrole policji ze sprawdzaniem rnsa?
wksgymsport pisze:sPYTAM CZY MÓJ WTYK W ASO POMOŻE
I co i co ?:D
Marcin
Awatar użytkownika
wksgymsport
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Kontakt:

Post autor: wksgymsport »

lelo pisze:sPYTAM CZY MÓJ WTYK W ASO POMOŻE

I co i co ?:D
Jeszcze nie iwem bo nie mam z nim kontaktu na codzien. jesli tylko sie dowiem na pewno wam wrzuce info.
Ubezpieczenia OC AC NNW, i inne. Przez telefon i mail. Bez wychodzenia z domu. Dla Klubowiczów maksymalna zniżka!
http://www.wksgymsport.pl
lelo
Przeglądacz

Mial ktos do czynienia z tym sprzedawca?
Kupowal ktos cos u niego? Wydaje sie ze przerob ma spory, daje fakture i wogole:-)
http://m.allegro.pl/nawigacja-gps-rns-5 ... 90657.html
Marcin
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

lelo pisze:
tomix pisze:Ta aukcje i forumowicza co podales to sporo osób kupiło od niego i nie było problemów sam u niego jakiś czas temu zakupilem i jest dokładnie jak opisuje.
Nie bylo problemow na zasadzie ze navi dziala, pomby sa, kod itd a nie ze byles z nia w aso albo miales kontrole policji ze sprawdzaniem rnsa?

Nie bylo problemow -- zgodnie z opisem aukcji, naklejki orginal, nr wybite orginal,plomby sa, kod oczywiscie jest, ogladalem rozne rns pokombinowane tutaj jest tak jak ksiazka opisuje. jesli rns nie jest zgloszony jako utracony to nie bedzie figurowal w "policji" , przykladowo ktos kupil rns wrzucil do auta nie spisal nr itp, ukradli mu to tylko tyle ze fakt zglosil na policje a bez nr to jest po wszystkim. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

tomix pisze:przykladowo ktos kupil rns wrzucil do auta nie spisal nr itp, ukradli mu to tylko tyle ze fakt zglosil na policje a bez nr to jest po wszystkim.
Zapominasz o podłączeniu samochodu on-line w ASO, wtedy numer radia, czyt też poduszki to żaden problem...
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
lelo
Przeglądacz

Do aso jezdze tylko po czesci wiec kompa nie podpinaja:-) Boje sie jedynie zagranicznej policji na zagrnicznej autostradzie z dwojka dzieci na tyle. No i moze kradzierzy ale na to czy navi juz kradziona czy jeszcze nie to wplywu nie ma:-)
Marcin
tomix
Zaawansowany

Turanek pisze:
tomix pisze:przykladowo ktos kupil rns wrzucil do auta nie spisal nr itp, ukradli mu to tylko tyle ze fakt zglosil na policje a bez nr to jest po wszystkim.
Zapominasz o podłączeniu samochodu on-line w ASO, wtedy numer radia, czyt też poduszki to żaden problem...
Przykład 2 tygodnie temu kupiłem rns510, wczoraj mi ukradli, zgłoszenie na policję przyjeżdżają oględziny, kilka pytań, ja nr nie spisalem rns , więc jak będzie figurowalo jaka utracone bez nr , ja do aso nie jeżdżę , dziękuje ??? Za pare dni kupuje takie same albo coś innego.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów

Ale nie ty musisz jechać do ASO, tylko "nabywca" twojej nawigacji
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
tomix
Zaawansowany

Turanek pisze:Ale nie ty musisz jechać do ASO, tylko "nabywca" twojej nawigacji
Ale nr mojego rns nie zostały wprowadzone jako utracone, ja nie podalem ,nie pamietam, nie zapisałem, nikt nie chciał.
lelo
Przeglądacz

Tylko jesli ktos kupil vw z navi z salonu, pozniej kradna navi, gosc zglasza kradzierz, nie zna numerow navi, pozniej ja pojawiam sie w aso z ta navi w aso to aso wie, ze ta navi zginela bo zginela z auta w ktorym byla oryginanie zamontowana a przyjezdza w innym nawet jak wlasciciel nie znal numerow. Nie? Nocna kontrola na autostradzie przez policje konczy sie ok:-)
Marcin
tomix
Zaawansowany

lelo pisze:Tylko jesli ktos kupil vw z navi z salonu, pozniej kradna navi, gosc zglasza kradzierz, nie zna numerow navi, pozniej ja pojawiam sie w aso z ta navi w aso to aso wie, ze ta navi zginela bo zginela z auta w ktorym byla oryginanie zamontowana a przyjezdza w innym nawet jak wlasciciel nie znal numerow. Nie? Nocna kontrola na autostradzie przez policje konczy sie ok:-)
Czy uważasz ze aso sprawdza wszystkie nr radia, poduszki, silnika, skrzyni, pompy Abs ,tapicerki, mam dalej wymieniać. Żeby coś figurowalo jako utracone musi być nr identyfikacyjny wprowadzony fizycznie do tzw bazy policyjnej .
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów

tomix pisze:Czy uważasz ze aso sprawdza wszystkie nr radia, poduszki, silnika, skrzyni, pompy Abs ...
ASO nic nie sprawdza, wystarczy, że połączy się samochodem on-line. Być może dane skradzionych w Polsce podzespołów nie trafiają do bazy koncernu.
Znam przypadek wizyty klienta w ASO, system nie pozwolił na sfleszowanie sterownika a po dwóch dniach przyjechała Policja z nakazem podania danych...
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
ODPOWIEDZ