gregory12345 pisze:Mam pytanko na wyswietlaczu wyskoczyl mi komunikat service in 700 km co to oznacza i jak to wykasowac czy moge samemu czy tylko kompem turan rok 2007
Dzieki kolezko za informacje jutro kolega mi to wykasuje kompem bo olej juz wymienilem w sierpniu a kilometrow jeszcze nie narobilem tyle wiec to musialo byc jeszcze po ostatniej wymianie w niemczech tak ustawione i teraz dopiero mial byc wymieniony a ja go wczesniej wymienilem
Komputer do tego nie jest ci potrzebny, zrobisz to sam w 1 minutę,
- na wyłączonym zapłonie wciśnij i trzymaj przycisk zerowania licznika okresowego
- włącz zapłon ale nie uruchamiaj silnika, jesteś w trybie zerowania inspekcji
- możesz puścić przycisk zerowania licznika, w ciągu 20 sekund przekręć pokrętło ustawiania zegara raz w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara (jakbyś ustawiał minuty na zegarze), właśnie wyzerowałeś wskazanie najbliższego przeglądu
gregory12345 pisze:Mam pytanko na wyswietlaczu wyskoczyl mi komunikat service in 700 km co to oznacza i jak to wykasowac czy moge samemu czy tylko kompem turan rok 2007
A dla mnie "service jetz" oznacza szykuj kasę do wydania
to i ja opisze swój problem. wyswietlal mi sie komunikat "service now!" skasowałem go zegarami. lecz po ponownym zapłonie nie pokazuje sie nic (ile zostało km do wymiany). po wcisnieciu tripa i wlaczeniu zapłonu nadal pojawia sie service now. wiec proba z kompa: sri reset. tez nic nie dało. podczas kasowania vagiem na 3 kanałachj pojawia mi sie error (43, 44 i 50 chyba) w podsumowaniu w tabelce w polu max dist. i max interwal mam --- a nie dystatns - ta sa te kanaly w których wyskakuje error podczas SRI RESET. ma ktoś może jakiś pomysł?
witam ja mam pytanie u mnie wyskakiwalo service 700 km lub iles tam dni
zresetowałem vcds'em ( zresertowalem generalne ustawienia i juz mi narazie sie nic nie pokazuje)
ale chciałbym ustawic wymiane oleju na 10 tys czy ktoś mogłby mi to wyjaśnic jak to ustawić w vcds
i czy oprócz oleju można ustawić coś jeszcze..?
Nie potrzebnie założyłem nowy temat , tu nakierował mnie kol. Tomas i po przeczytaniu wszystkich info na temat kasowania serwisu poszedłem jeszcze raz popróbować i tym razem się udało i stwierdzam , że pomógł zapięty pas bo wcześniej robiłem dokładnie to samo bez zapiętego pasa i nie mogłem wyzerować, stan na teraz 15000 km i 372 dni. pozdrawiam .