marynarz75 pisze:No i sprawa z RNS u spiochu ogarnieta, po wpisaniu WSC błąd braku kodowania znikną. Restet zrobiliśmy w wersji hard przez odpiecie aku, i wszystko hula jak należy. Protokół BAP nie miał znaczenia. Dzięki wszystkim za porady.
p.s nie wyświetla tylko zegarka po wyłączeniu radia
Potwierdzam! Nawigacja przetestowana - pięknie wszystko pokazuje na fisie + wróciło zmienianie stacji radiowych z kierownicy. się wszystkim zaangażowanym należy. A z zegarem powalczę wg wskazówek lock00
p.s. ej znowu nie ma ikonki "podziękowań"? Panowie za pomoc .
sublime pisze:Spiochu podpowiedzi gdzie zakupiłaś rns?
Nich ktoś powie na co zwrócić uwagę przy zakupie,żeby nie nadziać się na minę?
Przeczytaj TEN WĄTEK
Ja kupiłam u TEGO SPRZEDAWCY - aktualnie nie ma wystawionego żadnego rns510, ale praktycznie codziennie uzupełnia aukcje, więc lada dzień powinno się coś pojawić. Sprzedawca polecony przez kolegę tomixa, który zdecydowanie lepiej ode mnie wiedział, na co zwrócić uwagę, żeby nie wpakować się na minę.
Kolejne pytanie:
Jaką maksymalną pojemność karty SD (a może SDHC?) obsłuży RNS510 w wersji P? Mam jakąś instrukcję do starszej wersji radia i znalazłam informacja, że czyta kartę o pojemności do 2GB - mam nadzieję, że nowsze wersje dają radę większym kartom. Wiem, że w internecie można znaleźć informacje na ten temat, ale czasami są one sprzeczne, dlatego wolę zapytać znajomych użytkowników, jak to wygląda w praktyce
Jakie karty SD/SDHC macie u siebie?
ja mam SDHC 8GB Sandisca i czyta bardzo dobrze, tylko że na RCD510 długo się wczytywała przy każdym starcie, a na RNS510 idzie od strzała
jak kupujesz to zwróć uwagę na klasę szybkości, żeby nie była zbyt wolna i tyle
Może to literówka? ja znam RNS i RCD, pierwsze to navi drugie nie... no ale nie jestem znawcą..
Bo rds to kojazy mi się z...
"Radio Data System (RDS) – standard Europejskiej Unii Nadawców (EBU) służący do wysyłania cyfrowych informacji za pośrednictwem konwencjonalnej emisji UKF FM. W systemie tym wykorzystywana jest podnośna (57 kHz) modulowana informacją cyfrową, która pozwala na wydzielanie strumienia danych o przepustowości 1187,5 bps przez przystosowane radioodbiorniki i dostarczenie dodatkowych informacji, zwiększając tym samym jakość odbioru i strojenia. Format przesyłu danych wykorzystuje mechanizm korekcji błędów."
No o to mi chodziło,więc w ogłoszeniach piszą bzdury! Kurdę chyba sprawię sobie rns, a Ty marynarz z tego co czytam w postach masz ogarnietą sprawę. Polecasz to navi?Masz je u siebie?
sublime pisze:No o to mi chodziło,więc w ogłoszeniach piszą bzdury! Kurdę chyba sprawię sobie rns, a Ty marynarz z tego co czytam w postach masz ogarnietą sprawę. Polecasz to navi?Masz je u siebie?
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
No mam u siebie od niecałych 4 tyg wiec jeszcze trudno mi ja ocenic jako navi, bo nie robiłem żadnej trasy, ale radio / CD gra i brzmi bardzo fajnie nawet na fabrycznych głośnikach... No i jest rozwojowe typu kamera cofania albo wizualizacja czujek parkowania (jeżeli ma się odpowiednie)
A temat RNS to widać że ogarnia kolega RedArt ja jedynie "robie co mogę"...
sublime pisze:To jeszcze jedno pytanie.Moje auto jest z 2006 r i nie mam płetwy rekina, a do navi jest ona niezbędna. Da się to jakoś zainstalować bez cięcia blach?
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Nic nie musisz ciąć, ja mam rekina ale nie mam w niej anteny do GPS-a, zakupiłem po prostu tego typu antene