Jaki olej do TDI
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- spacewalker
- Władca postów
Kiedys miałem okazje rozłupac filtrona, i co .... papieru polowe mniej i nie był nawet zklejony, tylko wcisniety w obudowe. Lucas czy Kneght zbitty papierem ze wyjąc się nie dalo, nawet jak był brudny. Od tamtej pory nie kupuje filtronów i mam spokój. Nie wnikam dla kogo robia, jakos dla VW to Bosch robi filtr nikt inny, no chyba ze Filtron robi dla Boscha, w co wątpie. Pozdrawiam tych co to chcą zaoszczędzic 20zł raz na 6 mies, czy nawet na rok. Ciekawe czy paliwo kupuja za polowe , a kupują raz na tydzien, czy dwa.
- spacewalker
- Władca postów
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Według wlepki samochód wyjechał z fabryki na oleju LongLife i jest do takiego przystosowany. Czy później ktoś nie wlał innego, tego na nalepce nie znajdziesz - przynajmniej nie na tej 
A w komorze silnika albo przy drzwiach kierowcy nie masz wlepki/zawieszki z następną wymianą oleju i rodzajem?
Jeżeli kupiłeś furę z Niemiec to na 99,9% był zalewany olejem LL jak producent przykazał, więc kup. np. Castrol Edge 5W30 Longlife III i wymieniaj (ja takim zalałem, więc to tylko przykład, a lej jakiego chcesz producenta)

A w komorze silnika albo przy drzwiach kierowcy nie masz wlepki/zawieszki z następną wymianą oleju i rodzajem?
Jeżeli kupiłeś furę z Niemiec to na 99,9% był zalewany olejem LL jak producent przykazał, więc kup. np. Castrol Edge 5W30 Longlife III i wymieniaj (ja takim zalałem, więc to tylko przykład, a lej jakiego chcesz producenta)
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
no niestety żadnej naklejki ani zawieszki nie maRauko pisze:A w komorze silnika albo przy drzwiach kierowcy ni e masz wlepki/zawieszki z następną wymianą oleju i rodzajem?
jaki filtr do tego polecasz jeszcze ?
co jeszcze musiałbym wymienić na pierwszy rzut ?
PS. co ile rozrząd się wymienia ?
nie znalazłem w książce (niemieckiej) czy i kiedy był wymieniany a auto ma 163.000