niko02 pisze:jakie są nity w drzwiach, bo chciałem wymienić głośnik i wygłuszyć drzwi
Nity w od głośników są jedne z większych. Ja nitownice pożyczałem od teścia, ale jego nitownica - mała i średnia okazały się za małe. Musiałem pożyczać z zaprzyjaźnionego sklepu "na 5 min." taką duża - miała z 30 cm wysokości
nitownicę mam tylko zastanawiam się, jakie nity zakupić... i ile... Do głośników i do blachy, która chyba też jest przynitowana i dodatkowo przykręcona o ile się nie mylę...
Witam.
Panowie i Panie, a czy ktoś zdejmował listwę zgarniającą w polifcie - przednie, prawe drzwi? Według mnie muszę zdjąć boczek, chyba, że jestem w błędzie. Jakieś dobre rady?
Z góry dziękuję.
Czy istnieje możliwość sprawdzenia jakie głośniki siedzą z tyłu bez demontażu całej tapicerki?
W innych autka można demontować osłone głośnika (kratke), ale nie wiem czy tak jest i w Touranie... Podpowiecie?
Próbowałem, ale ciężko idzie więc nie powtarzałem próby
Przez kratkę to nie zobaczysz raczej jakie,kratki samej też nie zdejmiesz, musisz ściągnąć cały bok tapicerki.To nie jest takie trudne,gdzieś tu był manual .Głośnik jest na pewno 160 mm
głębokości nie pamiętam
W Touranach osłona głośnika (ta siateczkowa) jest zgrzana z tapicerką. Nie ma możliwości zdemontowania samej osłony nie niszcząc przy tym tapicerki.
Jeśli chcesz sprawdzić jakie głośniki "siedzą" w Twoim Touranie musisz zdemontować tapicerkę, a następnie rozwiercić nity - nr katalogowe są na tylnej części głośnika.
Dzięki rock4morfeusz33
Mi nie tyle chodziło o numer katalogowy co sprawdzenie ich wizualnie, bo podobno w Touranach były montowane dwa rodzaje głośników.
Oto jakie znalazłem: 1 rodzaj 2 rodzaj
Tylko nie wiem od czego to było zależne.