Textary pylą, ale dobrze hamują. Przy delikatnym hamowaniu delikatnie puszcza (po przejechaniu ok. 3000 km zauważył em to, wcześniej nie występowało, może wpływ ma pogoda.
Generalnie polecam
Dzisiaj zagościły u mnie nowe tarcze hamulcowe ATE Power Disc i ceramiczne klocki. Tarcze takie miałem już wcześniej, teraz pora je sprawdzić z ceramicznymi klockami...
Witam, niestety przyszedł taki czas i muszę wymienić tarcze z tyłu. Dzisiaj zabrałem się do roboty i niestety po zdjęciu koła okazało się, że muszę zdemontować jarzmo zacisku hamulcowego, bo blokuje możliwość zdjęcia tarczy. Niestety zamocowane jest na dwie śruby chyba SPLINE, ale nie wiem jaki rozmiar. Największy jaki mam to M12 i jest za mały. Czy może ktoś wie jaki rozmiar klucza jest do tych śrub i czy przy montażu jarzma muszę używać kleju do śrub?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź, bo w poniedziałek muszę mieć sprawne auto.
Mnie też czeka wymiana tarcz przednich,planuje kupić ATE PD + ceramiczne klocki,ale w styczniowej lekturze "Poradnik Auto Świat" , jest artykuł na temat klocków ceramicznych ,i jest tam napisane żeby nie zaleca się stosowania klocków ceramicznych do tarcz nacinanych ,nawiercanych itp.itd.Niestety dlaczego to już nie napisali.Może ktoś coś wie na ten temat?
Ja też niedawno zmieniałem i też był taki dylemat, ponieważ mam znajomego w sklepie motoryzacyjnym odradził mi taki wybór, ponoć był na jakim szkoleniu z ATE i tam właśnie o tym była mowa ponoć chodzi o odprowadzenie ciepła bo ceramika dobrze działa jak jest ciepła a te wszystkie nacinane chłodzą
greg0216 pisze:Ja też niedawno zmieniałem i też był taki dylemat, ponieważ mam znajomego w sklepie motoryzacyjnym odradził mi taki wybór, ponoć był na jakim szkoleniu z ATE i tam właśnie o tym była mowa ponoć chodzi o odprowadzenie ciepła bo ceramika dobrze działa jak jest ciepła a te wszystkie nacinane chłodzą