Adminowskie działania...

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

fajnie ujęta informacja ! w mojej opinii jest OK :super:
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

jarry pisze:może w ZASADNIKU?

umieściłem na próbę 2 akronimy w rozdziale 1, może być?

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1977
Dokladnie wtedy kazdy bedzie mogl zapoznac sie z naszymi tajnymi skrotami. Bede Ci podsylal hasla.

Dziwna sprawa albo jeszcze się nie obudziłem ale klikam na temat:

Otrzymujesz ten email ponieważ obserwujesz temat "Dziś Zamówiłem (Kupiłem), Dzisiaj Przyszło." na VW Touran Klub Polska. W tym temacie użytkownik arcadioush napisał odpowiedź. Możesz skorzystać z poniższego odnośnika aby zobaczyć odpowiedzi. Nie dostaniesz więcej powiadomień dopóki nie odwiedzisz tego tematu.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=78773#78773

a wychodzi temat o gadżetach klubowych - polary

:?:
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany
Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Cyrus »

Zabezpieczcie forum tak by do pewnych działów nie można było wejść. Manuale tylko dla klubowiczów itp.

Rozmawialiśmy na ten temat na Ogólnopolskim zlocie, o składkach , o dostępie, o gadżetach i iii ciszaaaaa :/
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

Cyrus pisze:Zabezpieczcie forum tak by do pewnych działów nie można było wejść. Manuale tylko dla klubowiczów itp.

Rozmawialiśmy na ten temat na Ogólnopolskim zlocie, o składkach , o dostępie, o gadżetach i iii ciszaaaaa :/
święte słowa, nie wiem czego brakło żeby zrealizować tamte pomysły, było kilka rozmów, kilka spotkań nie doszło do skutku, teraz to już nie ma co tylko do zlotu trzeba poczekać...
Ostatnio zmieniony czw kwie 25, 2013 18:48 przez jarry, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Cyrus pisze:Zabezpieczcie forum tak by do pewnych działów nie można było wejść. Manuale tylko dla klubowiczów itp.

a piliście przy tej rozmowie? ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

nie pilim, nie palilim, znaczy co sugerujesz? rozmowa nie ważna :evil:
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

a może to nie byłby głupi pomysł założyć taką stronkę i manuale tam wrzucać (oczywiście odpowiednio dobrze przygotowane) i byłaby kasa dla klubu?
Obrazek
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

jarry pisze:nie pilim, nie palilim, znaczy co sugerujesz? rozmowa nie ważna :evil:
nie pilim bo to niedziela była i każdy już w myślach układał drogę powrotną do domu!
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

rock4 pisze:
jarry pisze:nie pilim, nie palilim, znaczy co sugerujesz? rozmowa nie ważna :evil:
nie pilim bo to niedziela była i każdy już w myślach układał drogę powrotną do domu!
to tym bardziej szkoda, że to co zostało ustalone (na trzeźwo :P) nie zostało wdrożone w życie przez cały rok :/
Obrazek
Awatar użytkownika
aawol

Pewnie poderwie się krzyk ale trudno..... powiem...
Są strony gdzie za pobranie treści pobierane są opłaty ( w formie punktów - np. elektroda) majątek user zbiera udzielając pomocy, dodając treści ( manuale, artykuły, schematy), zebrane punkty wydaje na treści, które potrzebuje... Wiem że sporo klubowiczów ( w tym ja !) z forum czerpie wiedzę nie mogąc za wiele dać w zamian ( powtarzam że w tej grupie jestem również ja) i pewnie trzeba by uruchomić jakąś metodę dokupowania punktów i odpłatność wprowadzić za pobrane szczegóły techniczne - manual do poczytania gratis a kodowanie, schematy do kupienia .
Wtedy każdy może przeczytać jak coś zrobić ale jeśli zechce skorzystać z czyjejś pracy i skopiować pomysł i wykonanie - musi bulić.
Dzięki temu forum nadal będzie otwarte ale część cennych materiałów będzie :
a. zabezpieczona i dostępna dla klubowiczów ( punkty mają tylko członkowie)
b. wzbogacać fundusz klubu - pozwala to na rozwój
Opłaty członkowskie wydają mi się oczywiste i pomocne w powyższym. Przykład - za opłacenia członkowskiego za rok otrzymujemy np 100 pkt. do wykorzystania. Punkty te wchodzą do systemu i krążą - ja jako laik wydaję punkty żeby skorzystać z wiedzy. Jak punkty wyprowadzać z systemu ( dla userów VIP fachowców "bogacących" się punktami) jeszcze nie wiem ale jest to przecież dopiero przyczółek dyskusji...
Dziś takie czasy że wiedza jest towarem jak każdy inny - ma swoją cenę ( jak patrzę na młodzież to boję się że wkrótce będzie towarem deficytowym).

Wiem że GŚ w jakiś sposób się finansuje (tzn. są jakieś składki) - przecież kolejne projekty gadżetów ich serie próbne i szablony strony forum ( właśnie dostaliśmy kolejny) nie spadają z nieba...
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

aawol o tym już była mowa na I ZLOCIE, kłopoty robią się w momencie gdy ktoś się zaloguje, przywita- odczeka jakiś czas i siorbie do woli a sam nawet auta nie ma...
:(
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

coz koledzy i ja dodam swoje trzy grosze. Jezeli bysmy wprowadzili odplatnosc to fna forum pozostanie garstka uzytkownikow tych najbardziej doswiadczonych. Temat byl juz omawiany nawet jakies tam odplatnosci rocznej by pokryc adminowi koszta parkowania domeny i utrzymania, ale sie nie zgodzil.
Mysle ze malo osob bedzie chcialo placic i pojada niby w pewne miejsce jak warsztat lub ASO.
Mysle ze wiekszosc forumowiczow pomaga bezinteresownie a wprowadzenie jakielkolwiek odplatnosci nawet nie pienieznej zespuje tylko atmosfere na forum. Po to jestemy na forum by sobie pomagac dzielic sie wiedza i doswiadczeniem. A tak bedzie np. zaplacilem za jakis szczegol do wykorzytsania to zalatwilem i nie wroce oraz za przeproszeniem mam w dupie innych. A przeciez pomagamy sobie poza forum w roznych innych sprawach i nie chcemy za pomoc nic.

Jak ktos sie uprze to i tak wykorzysta informacje z forum a u nas popsuje to tylko atmosfere.
Tak sobie mysle.
:-)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aawol

Eljot pisze:kłopoty robią się w momencie gdy ktoś się zaloguje, przywita- odczeka jakiś czas i siorbie do woli a sam nawet auta nie ma...

no i takich usadzi właśnie konieczność posiadania kuponów/punktów żeby siorbać.... albo dadzą coś od siebie albo zapłacą .
Bardzo podoba mi się układ na elektrodzie - dostęp stopniowany - podstawy gratis, poczytaj, pomyśl, dojdź do własnych rozwiązań... lub poświęć kilka punktów żeby odgapić jak dokładnie robią to fachowcy.
cheles pisze:A tak bedzie np. zaplacilem za jakis szczegol do wykorzytsania to zalatwilem i nie wroce oraz za przeproszeniem mam w dupie innych.
w mojej opinii teraz jest dokładnie tak samo tylko nie ma tego "zapłaciłem". Oczywiście dotyczy to osób które po rejestracji napisały 1-2 tematy ( zazwyczaj o wydźwięku "Ratunku....) i słuch o nich zaginął, lub liczyły na szybki deal a okazało się że giełda od "50" więc popieprzyły. Jest ogrom ludzi aktywnie działających na forum i w realu ale zarejestrowanych jest ponad dwa tysiące ludzi a jak spojrzeć na "zalogowani w ostatnich 24h" to ciągle ten sam zestaw nicków.
Pytanie czy tak powinno być?
Pytanie czy ktoś kto tylko siorbie z forum jest pożądanym użytkownikiem.
Pytanie dlaczego na 2 tys. klubowiczów sprzedało się (strzelam ...) 50 flag, 50 ramek tablic, 50 wlepek
Ja oczywiście staż na forum i osiągnięcia mam znikome, i jeśli przyjdzie rewolucja w dostępie będę miał stały deficyt punktów ... co nijak nie zmieni mojego podejścia do forum.
Ostatnią kwestią jest fakt że większość codziennych obchodzących ma na liczniku +30 więc jesteśmy ludźmi pracującymi więc kilkanaście złotych ( bo nie mam na myśli setek...) nie jest raczej kwotą zaporową.
jeszcze jedno przemyślenie na szybko -członkowskie przy przystąpieniu do klubu to może być zakup pakietu startowego - (ramki+ smycz+100 pkt) ( wlepka+brelok + 100pkt.) nie mówię o gadżetach droższych - koszulki, polary to już towar dla pasjonatów ale 15-20 zł to dziś nie majątek.
Pomoc jaką uzyskałem na forum, znajomości jakie zawarłem, korzyści w wymiarze finansowym ( choćby tańsze zakupy u klubowiczów, oferty z giełdy) mają swoją wymierną wartość....
ZWzPD - ale jaja!!!!

auto touran aawol
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

mniej więcej w tym kierunku szły nasze przemyślenia, zresztą żadnej Ameryki nie odkrywamy, na zlocie planujemy zrobić co najmniej jeden panel dyskusyjny na ten temat, może się uda zrobić dwa
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
aawol

jarry pisze:na zlocie planujemy zrobić co najmniej jeden panel dyskusyjny na ten temat, może się uda zrobić dwa

będę z wami duchem i wypiję za to żeby wam dwa panele wyszły.... :piwo: :piwo:
ZWzPD - ale jaja!!!!

auto touran aawol
ODPOWIEDZ