TOURAN 2015 (5T1)
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: TOURAN 2015
Przeglad 0 rozumie to jest sprawdzenie zgodnosci pojazdu i jego wyposazenia z zamowieniem.
Czy z tego przegladu jest jakis raport ktory ma otrzymac nabywca?
czy jest po tym jakis slad?
kurde to bedzie moje trzecie nowe auto i nigdy wcześniej nie bylo takich szabrow.byly male problemy z Ford-em ale ....
Czy z tego przegladu jest jakis raport ktory ma otrzymac nabywca?
czy jest po tym jakis slad?
kurde to bedzie moje trzecie nowe auto i nigdy wcześniej nie bylo takich szabrow.byly male problemy z Ford-em ale ....
-
- Użytkownik
- Auto:: Touareg 262KM
- Imię:: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
marcinde pisze:Ja np nie dostałem haka do holowania, co oczywiście okazało się przy okazji chęci pomocy komuś na drodze... muszę się upomnieć przy najbliższej okazji
To jak zapłaciłeś za hak a go nie masz ?!
to jak odbierasz auto
komu teraz powie że go nie dostałeś !
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
A Ty jak kupujesz/odbierasz nowy samochód to sprawdzasz, czy wszystkie śrubki pod maską się zgadzają?balbina76 pisze:To jak zapłaciłeś za hak a go nie masz ?!
to jak odbierasz auto
Poza tym za hak nie płaciłem, przecież jest w zestawie narzędziowym w każdym aucie
-
- Użytkownik
- Auto:: Touareg 262KM
- Imię:: Tomasz
marcinde pisze:A Ty jak kupujesz/odbierasz nowy samochód to sprawdzasz, czy wszystkie śrubki pod maską się zgadzają?balbina76 pisze:To jak zapłaciłeś za hak a go nie masz ?!
to jak odbierasz auto
Poza tym za hak nie płaciłem, przecież jest w zestawie narzędziowym w każdym aucie
sorry myślałem o HAKUmarcinde pisze:A Ty jak kupujesz/odbierasz nowy samochód to sprawdzasz, czy wszystkie śrubki pod maską się zgadzają?balbina76 pisze:To jak zapłaciłeś za hak a go nie masz ?!
to jak odbierasz auto
a nie śrubki do holowania

jak odbierałem Multivana to szukałem wszystkiego

MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
- marcinde
- Przeglądacz
Jeżeli coś nie zostało wydane przy odbiorze, zostanie wydane później, jestem o tym przekonany. Dlatego kłopotu (sobie) z tego nie robię.
-
- Kandydat
- Auto:: Touran, 2.0 TDI, 2016
- Imię:: Paweł
Jak to jest z tym pakietem Cargo w HL? Zamawiałem w listopadzie, odebrałem w pierwszym tygodniu marca (tydzień produkcyjny
i nie mam ani latarki, ani siatki. Zobaczyłem post, że w katalogu jest oznaczone jako standard - napisałem do dealera i wywiązała się taka dyskusja:

"Witam. Pakiet cargo został wprowadzony do oferty stosunkowo niedawno i to dlatego nie ma go w Pana samochodzie. Dzwoniłem w tej sprawie , gdy pytał pan o latarkę do bagażnika i dowiedziałem się (wtedy), że ten pakiet będzie dopiero wprowadzony do produkcji. Tak się też stało. Pozdrawiam."
"To trochę nie odpowiada na moje pytanie, czemu w katalogu jest to oznaczone jako standard w highline"
"Jest to oznaczone, ponieważ tak jest w istocie i samochody , które zostały zamówione po aktualizacji cennika mają pakiet cargo w standardzie."
"No ale to jakim cudem w katalogu z listopada jest to już oznaczone jako standard, a mój samochód to rok produkcyjny 2016 chyba? Bo tego do konca nie rozumiem..."
"Najwidoczniej specjaliści z VW postanowili dodać ten pakiet wcześniej do katalogu, nie zasygnalizowawszy, że opcja ta będzie dostępna w późniejszym terminie. Pozostaje mi tylko ubolewać."
-
- Kandydat
Mam duże obawy, że nie. Co prawda jest w cenniku 2016 za 680 PLN (w 2015 nie ma - czyli co - był w standardzie wtedy?), ale czuje, że nie ma w samochodzie doprowadzonych kabelków do miejsca gdzie jest latarka i tak po prostu nie da się tego zamontować (bo te prowadnice do siatki raczej nie są problemem).
-
- ____________________
Panwie jest w katalogu ze ten pakiet jest na wyposazeniu standardowym w wersji HL i TL wiec co was obchodzi ze go nie bylo w cenniku w listopadzie, moze polityka była ze nie bedzie mozna go kupic,zobaczyli ze jest popyt na to i zrobili cennik Nie dajcie sie robic w bambuko, bo zaraz sie okaze ze jakiejs czastki wyposazenia standardowego tez nie ma bo w nowym cenniku trzeba ja dokupic, Jezeli moj dealer tez bedzie sie upierał to poprostu zarzadam zwrotu zaliczki i wycofam sie z umowy, moim zdaniem auto bez tego pakietu jest niezgodne z zamówieniem.
-
- Kandydat
A masz w specyfikacji zamówienia, że to dostajesz? Teraz trochę trudno wojować, kiedy samochód stoi w garażu, a rozmowa z dealerem wygląda jak wyżej i nikt tego nie otrzymał w standardzie.
-
- Początkujący
- Auto:: VW touran 2016 2.0TDI 150
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Wydaje mi się, że jesienią widziałem te latarki w wyposażeniu HL w salonie i sądziłem, że to standard.terex pisze:Panwie jest w katalogu ze ten pakiet jest na wyposazeniu standardowym w wersji HL i TL ...
Teraz nie mogę jednak znaleźć odpowiedniego zapisu, tzn o pakiecie cargo łatwo znaleźć, ale gdzie jest zapis, że jesienią 2015 latarka była standardem HL i TL?
Muszę się uzbroić w papier na odbiór w kwietniu.
Siatkę mogę odpuścić, ale latarka przy braku oświetlenia jest bardzo potrzebna.
- marcinde
- Przeglądacz
W 2015 nie było, ani w standardzie ani za dopłatą. Mówił o tym również Zachar w testach autocentrum.archongtv pisze:Mam duże obawy, że nie. Co prawda jest w cenniku 2016 za 680 PLN (w 2015 nie ma - czyli co - był w standardzie wtedy?).
Btw. Rezygnować z auta, bo nie ma latarki w bagażniku? Eee, chyba lekka przesada. A że dealerzy mają bajzel, i sami nie wiedzą co jest a czego nie ma w specyfikacji, to inna sprawa.
- freebaby
- Początkujący
- Auto:: 5T1,CZDA(1.4tsi),2015
- Imię:: Marek
zamawialem w 09.2015, odebralem 12.2015 : HL - latarka jest. siatek brak. po prostu taki balagan maja.marcinde pisze:W 2015 nie było, ani w standardzie ani za dopłatą. Mówił o tym również Zachar w testach autocentrum.archongtv pisze:Mam duże obawy, że nie. Co prawda jest w cenniku 2016 za 680 PLN (w 2015 nie ma - czyli co - był w standardzie wtedy?).
Btw. Rezygnować z auta, bo nie ma latarki w bagażniku? Eee, chyba lekka przesada. A że dealerzy mają bajzel, i sami nie wiedzą co jest a czego nie ma w specyfikacji, to inna sprawa.
-
- ____________________
Nie ma w specyfikacji ani za dopłata to dlaczego jest w materiałach promocyjnych, dlaczedo jedni maja czesc tego pakietu ,jedni nie maja nic cos jest nie tak i jezeli my klienci nie bedziemy reagowac to obawiam sie ze duzo tych rzeczy wyladuje na allegro, bo sie nikt o nie nie upomni. I teraz powiem tak Cennik ktory obowiazuje teraz i ktory zawiera pakiet Cargo w cenie 680 pln jest od listopada 2015 wiec kazdy kto zamawiał auto po listopadzie 2015 powinien miec to w standardzie (ze wzgledu na materiały promocyjne) lub miec mozliwosc dokupienia. Co do odstapienia od umowy to nie chodzi o głupia siatke ale o zasade , bo co jesli standardowo VW daje letnie opony do nowych aut firmy np: Continental a ty odbierzesz na jakis tanich nalewkach z Chin to tez nic sie nie dzieje(podaje tylko pierwszy lepszy przykład nie sugerujcie sie tym) kupie sobie Continentale na allegro????
Juz sie skonczyły czasy ze w PEWEX-ie było i sie brało co było
Juz sie skonczyły czasy ze w PEWEX-ie było i sie brało co było
- marcinde
- Przeglądacz
Jeśli chodzi o nowego tourana, jest po prostu bałagan i tyle, nie ma sensu bić piany, bo i tak niczego zmieni. Widzieliście katalog akcesoriów do tourana? Ciekawe, że do pozostałych modeli jest, a do tourana nie ma.