Jeżdżę od tego sezonu ona RT i jest pierwsza klasa. Mam 225/45/17 94Y XL MFS, także najtwardsze dostępne. Ciche, prowadzenie nawet przy bardzo wysokich prędkościach prima sort . Polecam hurtowniaopon.pl tam znalazłem najtaniej :
Zajeździłem komplet Dunlop SP Sport w mojej Skodzie i były ok do samego końca. Potem miałem komplet Pirelli i uważam że od początku były dużo gorsze od Dunlopów.
Co ciekawe do Tourana założyłem budżetowe nówki Barum Bravuris 3 205/50/R17 i wg mnie są wystarczające ze wskazaniem na dobre +. Jestem bardzo zadowolony (zresztą to jest któryś poprzedni bieżnik Continentala wieć oponki są naprawdę przyzwoite).
Nie mogę ocenić głośności opon w Touranie z silnikiem 1.9 bo to straszny churgot jest. Głośność opon można ocenić w cichym common railu albo benzynie. To moje zdanie oczywiście.
krzy0 pisze:A co myslicie o tych DUNLOP SPORT MAXX RT lub DUNLOP SP SPORT BLURESPONSE
Ja mam te Bluresponse w pewnym starym aucie z napędem RWD http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ead#unread I sprawują się bardzo dobrze jeżeli chodzi o trzymanie się drogi itd. ... Co do ich "cichości" no cóż... nie wiem bo uwierz Johny7205 że Touran z silnikiem TDI PD jest cichy w porównaniu do D24T ...
Cesarz, przy porównaniu obydwu motorów, przyznaję Ci rację, że pompowtryski TDi chodzą jak pszczółki. Niestety człowiek przyzwyczaja się szybko do lepszego i nowocześniejszego i jak jeżdżę na co dzień silnikiem CR to mi się mój ukochany Touranik głośny zrobił jakiś...
Sorry za zejście z tematu.
Muti pisze:Polecam hurtowniaopon.pl tam znalazłem najtaniej :
NzTT
Najtaniej to chyba jest na polskihurtopon.pl natomiast przy kolejnym zakupie mocno bym sie zastanowił przed tą firmą. Opony co prawda dotarly, ale w przeciągu 3 tyg i monitowaniem w tej firmie.
Zdecydowałem sie na DUNLOP SP SPORT BLURESPONSE u wulkanizatora z założeniem 1065 zł mysle ze cena dobra.Jutro bade miał je na kołach to napiszę coś wiecej.
Daj znac jak przy predkosciach powyzej 160... ja juz po jednym sezonie reklamowalwm bo bily man w nowe i tez cos bija musze wyjechac do wulkanizatora na sprawdzenie jeszcze raz....
Panowie takie pytanie chcę zakupić felgi i są na nich opony 255/40/19 x2 i 255/35/19. Pytanie brzmi czy bedzie tarło o nadkola czy nie? Parametry felgi to 8j et35 będą pasować do turka, autko na zawieszeniu gwintowanym. Proszę o szybką odpowiedź.
Właśnie wcześniej wspomniany Dunlop oraz pozostałe 2 marki
GOODYEAR Efficientgrip Performance CONTINENTAL Conti Eco Contact 5 UNIROYAL Rainsport 3 - założyłem kilka dni temu do żony auta i jak dla mnie super, aczkolwiek to tylko Ibiza ale na mokrym dobrze się kleją do asfaltu
ktoś ma jakieś doświadczenia Goodyear i Conti?
Skoda Octavia III 2.0 TDI CKFC 2013 VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008