myczek pisze:dzis zmiana modulu na 5K0....L i kierownica multi i kodowanie .
Efekt jest taki ze obsluga radia dziala, obsluga fis dziala bezproblemowo wszystko (na boki i do gory) .
Manetka z obsluga fis nie dziala, niewazny jak bym kombinowal ( moze kodowanie to spowodowalo )
jedyny minus to auto start/stop nie dziala , doswietlanie skretow tez nie chcialo zadzialac przy spreceniu kierownica ale po wlaczeniu migacza wlacza sie ( moze w kodowaniu cos pomieszalem jutro znow posiedze i pokombinuje)
takie sa moje pierwsze spostrzezenia.
Modul jest okey u mnie dzialal start stop.
Zrob porzadnie adaptacje czujnika G85 w ABS. Kanal 60.
modyfikacje.
RNS510
Dynaudio
Podswietlenie LED
Webasto
Kierownica multifunkcyjna.
PFSE WLAN
Asystent zmęczenia
Front Camera Assistance
U mnie kierownica 8-przyciskowa na module 1K0 953 549 CF działała z kodowaniem 0000134. Przed założeniem kierownicy multi miałem kodowanie 0000034 na module 1K0 953 549 CQ.
Chcę zamontować kierownice multifunkcyjną, kupiłem mam nadzieje wszystko co mi potrzebne, w tym kostkę wpiętą w moduł (sterownik) kierownicy, której nie ma na pierwszym zdjęciu w temacie. Proszę o informację co to za kostka, do czego służy, czy jest mi ona potrzebna, czy może nawet lepiej ja wypiąć?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sty 09, 2015 21:08 przez Tomecki79, łącznie zmieniany 2 razy.
Panowie zarejestrowałem się specjalnie na tym forum dla Tego tematu ponieważ chyba najdokładniej opisujecie interesujący mnie temat .
Chcę zamontować kierownicę multifunkcyjną w VW JETTA '05 zakupiłem już kierownicę :
czujnik skrętu G85, jeśli masz taki u siebie to ten jest nadmiarowy, jeśli nie masz to znaczy żę masz go w maglownicy i ten sterownik nie pasuje do twojego auta, popatrz w tabelkę ze sterownikami i zwróć uwagę na kolumnę Steering Angle Sensor, Yes to G85 w kolumnie kierownicy czyli wpięty w sterownik tak jak pokazałeś na zdjęciu, No to G85 w maglownicy czyli brak w kolumnie kierownicy
Panowie mam pytanko czy trzeba przekodować radio RCD 300 aby przyciski do zmiany utworu i stacji działały.Sterownik mam z końcówką AK.Nie działa mi jeszcze przycisk menu.
pawel07777 pisze:Panowie mam pytanko czy trzeba przekodować radio RCD 300 aby przyciski do zmiany utworu i stacji działały.Sterownik mam z końcówką AK.Nie działa mi jeszcze przycisk menu.
pawel07777 pisze:Panowie mam pytanko czy trzeba przekodować radio RCD 300 aby przyciski do zmiany utworu i stacji działały.Sterownik mam z końcówką AK.Nie działa mi jeszcze przycisk menu.