To napisz spacewalker jak to zrobić żeby panel starego typu trzy gałkowy z AC działa poprawnie w przedlifcie gdzie był montowany panel z ECON.
Było pisane że można zrobić to w adaptacjach, ale tylko na gadaniu się skończyło.
Pytałem się znajomych z ASO VW, którzy są kumaci w te klocki i wprost mówili że nie ma takiej możliwości.
Po sfleszowaniu sterownika nie będzie problemu, nawet te najnowsze panele, dobrze by było wymienić jeszcze cały kanał ssący na taki z jednym silniczkiem (wiem wiem, niektórzy będą pisać że nie trzeba i można zmostkować silniczki), ale każdy kto tak miał i później założył kanał z jednym silniczkiem powie że różnica jest znaczna.
Ja to tak widzę.
Pozdrawia
Tomasz_W-wa
Ja, ale ja mówiłem o tym problemie co zamykają się klapki i nie leci powietrze. Co do kompresora to nie zglebialem tematu, ale myślę że to może być kwestia softu w silniku
Na 100%, są osoby na naszym forum co mają przedlifty i mają panele na 3AA.... 1K8... i działają w 100% tylko wcześniej był fleszowany soft silnika, sam na wiosnę będę miał u siebie robione, bo panel już leży, cała nagrzewnica z 1T3 również, o ramce i maskownicy panela z 1T3 już nie wspominam.
Dobra tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
No tak marek1629 ale masz auto z 2006 roku, a więc końcówka przedlifta, nie wiem z jakiego miesiąca, może już sterownik był "hybrydowy" tak to napiszę.
W starszych rocznikach na 100% nie pójdzie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tylko widzisz ja mam np. silnik AVQ i tu nie ma innego sterownika (czytaj np. z wyższym SW) żeby sobie podmienić
Trzeba fleszować i tyle.
Ty już masz BLS, a więc większe pole do popisu, ktoś kiedyś pisał że częściej te sterowniki pod panele AC (chodzi że działa panel z ECON i AC) można było znaleźć np. w Golf-ach.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tomasz_W-wa pisze:Tylko widzisz ja mam np. silnik AVQ i tu nie ma innego sterownika (czytaj np. z wyższym SW) żeby sobie podmienić
Trzeba fleszować i tyle.
Ty już masz BLS, a więc większe pole do popisu, ktoś kiedyś pisał że częściej te sterowniki pod panele AC (chodzi że działa panel z ECON i AC) można było znaleźć np. w Golf-ach.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Jak nie ma wyższego sw pod silnik AVQ to co na celu ma fleszowanie ???
Tak jak spacewalker pisze, wymiana ecu załatwi sprawę.
P.S
Jak ktoś potrzebuje zrobić jakieś operacje na zawartości ecu to służę pomocą.