Wymieniłem kiere na multi i wszystko ładnie działa. Jak mam radio RCD 300 to nie ma błędów.
Jak zamontuje BLAUPUNKT Philadelphia 835 to w 19 CAN Gateway pojawiają mi się dwa błędy.
Regulacja głośności od prędkości działa i multifunkcja też. Radio nie jest wykrywane przez VCDS (brak sterownika). Radio jest dedykowane pod VW i posiada CAN. Przecież RCD 300 to też BLAUPUNKT. Może powinienem Gateway'a zmienić bo mój już pewnie jest leciwy i może są niekompatybilne??
Możesz spróbować z tym Gateway na nowszy taki od "L" w górę albo zaszaleć i założyć na 7N0...
Ale moim zdaniem jak założysz nie oryginalne radio to Gateway się nie zakoduje, no chyba że radio będzie jakieś specjalne.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tak jak Tomasz_W-wa napisał, nie fabrycznego radia nie zakodujesz. Usuń radio z kodowania gateway żeby nie wypluwało błędów i tyle. Sterowanie z kiery o ile radio to obsługuje będzie działać. Spróbuj podmienić ten GATEWAY bo naprawdę masz staruszka
Jak usuwam radio z kodowania to przestaje działać kierownica multifunkcyjna i automatyczna regulacja głośności. Spróbuję z podmianką. Czy jak założę nowszy Gateway to coś muszę robić, jakaś adaptacja lub coś takiego?
popo666 pisze:Jak usuwam radio z kodowania to przestaje działać kierownica multifunkcyjna i automatyczna regulacja głośności. Spróbuję z podmianką. Czy jak założę nowszy Gateway to coś muszę robić, jakaś adaptacja lub coś takiego?
Dziwne co piszesz, mi Multifunkcja dziala na stole z Licznikiem + GW i nic więcej .
winetu_vip pisze:Tak jak Tomasz_W-wa napisał, nie fabrycznego radia nie zakodujesz. Usuń radio z kodowania gateway żeby nie wypluwało błędów i tyle. Sterowanie z kiery o ile radio to obsługuje będzie działać. Spróbuj podmienić ten GATEWAY bo naprawdę masz staruszka
Wybrałem to radio właśnie ze względu na działanie z VW ponieważ posiada CAN i jest kompatybilne z samochodami grupy VAG.
CAN
Built-in CAN-interface
Display of parking distance control (4 front + 4 rear sensors supported)
Display of climate controls
Display of window and heat seating controls
Original multi-functional steering wheel control supported
w poprzednim tygodniu był u mnie koleszka z takim radiem identycznym w vw jetta i miał kierę na 8 przycisków i wszystko mu działało wiem, że te radyjko ma też wyjście na kamerę.
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Też mam chińskie ANS510 i wszystko działa przy ośmioprzyciskowej kierownicy i pełnym FIS-ie. Teraz dodatkowo zmieniłem panel klimatronika na 1T3 i mam wizualizację klimatronika na radiu. Przy skanie VCDS zawsze wywala błąd komunikacji. Tak to jest- chińczyk widzi CAN a Gateway nie widzi chińczyka.
JEDARO pisze:w poprzednim tygodniu był u mnie koleszka z takim radiem identycznym w vw jetta i miał kierę na 8 przycisków i wszystko mu działało wiem, że te radyjko ma też wyjście na kamerę.
JEDARO to ja byłem i brałem od Ciebie moduł CH pod kiere Kierownicy jeszcze nie miałem
popo666 pisze:JEDARO to ja byłem i brałem od Ciebie moduł CH pod kiere Kierownicy jeszcze nie miałem
Ha jak się pytałem czy do forum jakiegoś należy to się nie przyznał to łobuz jeden
z tą kierownicą to może mi się i pomyliło za dużo tych aut się pojawia u mnie ale radio zapamiętałem dobrze chyba
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Wtedy jeszcze nie należałem do forum. Teraz tak. Wspominałeś wtedy , że może powinienem wymienić Gateway'a i chyba będzie trzeba bo mi błędy wyrzuca. Jaki Gateway (symbol) powinienem zamontować??
popo666 pisze:Wtedy jeszcze nie należałem do forum. Teraz tak. Wspominałeś wtedy , że może powinienem wymienić Gateway'a i chyba będzie trzeba bo mi błędy wyrzuca. Jaki Gateway (symbol) powinienem zamontować??
Ha raczej należałeś bo byłeś u mnie 16.01.2015 a dołączyłeś do forum 14.01.2015
Wracając do tematu im wyższy i świeższy kupisz tym będzie lepiej, wspominałem o tym bo chciałem Ci dobrze doradzić jak wszystkim osobom, które się ze mną kontaktują
witam. koledzy mam problem posiadam tiguana z 11r kierownica zwykla plastik chce zmienic na multi 12 przyciskow sterownik pod kierą mam 5k0 953 569j . wiem ze potrzebuje kiere na 12 przycisków poduszkę kiera jak bo bylo 2 rodzaje z takim sterownikiem na srodku kiery i bez tego sterownika. i pytanie czy sterownik pod kierom do wymiany jezeli tak to na jaki.