Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
PTAK
Przeglądacz
Auto:: 1T0 2.0Tdi Bkd 06r DSG
Imię:: Piotr
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy
Kontakt:

Re: Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze

Post autor: PTAK »

Fakty muszę sie zgodzić z Moto-zakupy , ja swojego kupiłem z przebiegiem 298tys. i jak rozmawiałem ze sprzedającym powiedział wprost że to jest przebieg prawdziwy tego auta ale zastanawiał sie przed wystawianiem auta czy nie skrecik go na 190tys jak to zwykle wszystkie maja ...
Było :
Bmw E36 x 9-od 1.6 do 2,8
e34 x 7 w tym Alpina M62
e32 5.0 V12 M70B50
Opel Corsa 1.2 i 1.4 x2
Cinquecento x 2 hehe
Nissan Sunny 2.0Td
Seat Ibiza Evo2 1.9TDI 150KM
Audi A6 c5 2.5TdI V6 150KM
Skoda Octavia x3 i 4x4
Vw Sharan 2004r (2) 1.9TDI 150KM
Obrazek
Teraz jest w końcu Auto Rodzinne

Vw Touran 2.0Tdi Dsg 06r 7-Os.viewtopic.php?f=9&t=9616:) :)

Jak pomogłem KLIKNIJ " :ok: " ------->>>
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Jak nie znasz rynku to kupisz tez auto lecz od turasa czy ruska które będzie bez przeglądu itp rzeczy w kiepskim stanie.To prawda ze handlarz nie sprowadzi auta dobrego bo to jest nieopłacalne. Wyjazdów nie trzeba lubiec, choć ja uwielbiam. Piszesz idealnie to co pisane było wczesniej.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

moto-zakup pisze: to już jest wyprawa i trzeba to lubić to po pierwsze
handlarz nie przywiezie do PL auta zadbanego, w pełni sprawnego bo nie zarobi na tym - to zdanie jest nieco dziwne i nie mogę się z nim zgodzić, handlarz przywiezie Ci co chcesz
pisząc to zdanie nie pisałem o autach na zamówienie... tylko o handlarzach którzy przywożą auto by sprzedać, a nie pod konkretnego klienta. Który handlarz będzie ryzykował i kupował auto pewne z niskim przebiegiem i w super stanie by potem mu stało na placu i czekało na jedną osobę która będzie w stanie zapłacić sporo więcej niż te wszystkie super okazje z alle.... nie od dziś wiadomo jakie auta jadą do PL na lawetach, sam widziałem, sam mam kilku znajomych co handlują autami: auta z ubezpieczalni bite w mniejszym większym stopniu, auta z przebiegiem powyżej 200-300-400kkm, auta z usterkami w silniku i elektryce itp... takie auta opłaca się przywozić bo który handlarz pojedzie Ci ponad 1000km by na czysto zarobić parę stów... zarobek na jednym aucie idzie w kilka tysięcy, to ile musi to auto kosztować na zachodzie by opłacało się po nie jechać, naprawić i jeszcze tyle zarobić? zadbane? idealne?? ceny z mobile.de i innych portali prawdę Ci powiedzą.

a świadomych kupujących którzy nie boją się kupić diesla z przebiegiem 250kkm jest jak na palcach policzyć - przykład kolegi z forum Tomas - miał ładne auto, wszystko opisane ile rzeczy wymienionych, jak auto zadbane i zapytaj go o zainteresowanie , przebieg 250kkm i tylko jeden klient? na szczęście taki świadomy który kupił...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Dokładnie wszystko co przyjedzie do kraju to auta z dużymi przebiegami, uszkodzonymi silnikami itp. Te co maja małe przebiegi to przeważnie po wypadkowe. Znam kierowców którzy przyworza auta z Włoch, Francji na LOHRACH dlatego ze sa rozbite. Dlaczego z Włoch czy tez Francji a dlatego ze tam nie prowadzą wszyscy na bierzaco serwisu w Aso. Taka Lohra staje za granica i w ciągu 45 min wszystkie auta maja przebiegi rzędu 150-180 tkm. Potem tylko naprawa blacharska i mechaniczna po kosztach i czeka się na Klienta. Nie wiem jak tam można oszukiwać ludzi bezkarnie.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Post autor: dexter23pl »

Czasem się trafiają okazje, ładne z małym przebiegiem. wiem bo znajomych dwóch wozi auta i wiem jak wyglądają.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Takie okazje szybko znikają wiem cos o tym.
Image
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Post autor: dexter23pl »

A to tez sie zgadza. Jak wystawi ogl to jest ok dwa dni.
agniazd
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Post autor: agniazd »

Większość swoich aut przywiozlem sam z Niemiec/ Superokazja zdarza się raz na 5 lat więc nie ma co wierzyc w te auta co dziadek do kosciola jeździł. Jak się chce kupić bezwypadkowego Tourana w dieslu z przebiegiem poniżej 200 tysięcy zlotych, bez uszkodzeń silnika czy podtopień - to trzeba zapłacic. Problem jest w tym, że jak się zliczy zakup, przywózkę, rejestrację, wymianę rozrządu, olejów, filtrów - wychodzi praktycznie to samo co na allegro albo niewiele niżej. Jednak dla siebie się to opłąca bo wiesz czym jeździsz i jesteś tego pewien. Handlarz natomiast kupuje auta z wielkim przebiegiem, z padniętym silnikiem, zajechaną turbiną podtopione, uszkodzone. Ostatnio tez kupują handlarze w pakietach - tzn biorą po kilka samochodow z komisu żeby zrobic cenę. Pozniej w Polsce gruntowny remont licznika i do ludzi. A vw cięzko ocenić po wyglądzie jaki ma przebieg.latem oglądalem passata z 2011 roku - na liczniku 148 tysięcy - stan naprawdę fajny, bezwypadkowy, fajnie wyposazony. Po sprawdzeniu w serwisie - 370 tysięcy przebiegu. A naprawdę z wyglądu przebieg nie do poznania. Ostatnio handlarze zwracają uwagę na to aby kupowac samochody serwisowane poza aso - zeby nie bylo historii przebiegu w komputerze - wtedy łatwo dorobić książkę i uwiarygodnić przebieg. Inny pomysl teraz handlarzy to kwity na wymianę silnika jesli przebieg jest wielki i odstrasza kupującego. Radzę uwazac na wszelkie meeega okazje. Za darmo Niemcy ani Francuzi samochodow nie rozdają.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Czyli opisales to wszystko ponownie co juz jest zawarte w wątku. Nie zawsze trzeba jednak wymieniać olej, filtry i rozrząd jak auto jest swierzno po przeglądzie i ma to udokumentowane wtedy jeszcze parę groszy zostanie w kieszeni. Okazje rozchodzą się w parę minut od wystawienia wiem bo siedze w tym od lat. Mojabrada lepiej zapłacić trochę więcej i kupić pewny samochód niż oszczędzać przy zakupie a potem przeklinac.
Image
biskup
Auto:: Jeep ZJ 5,2 V8
Imię:: biskup

Post autor: biskup »

Cześć,
Szukam Tourana do ok 20000 pln koniecznie z DSG. Palnuję jutro obejrzeć to auto:
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-C34739007.html
Wydaje mi się dziwne na pierwszy rzut oka , że tapicerka na przednich fotelach jest inna niż na tylnych... Czy takie wykonanie było fabrycznie możliwe?
Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

biskup pisze:Wydaje mi się dziwne na pierwszy rzut oka , że tapicerka na przednich fotelach jest inna niż na tylnych... Czy takie wykonanie było fabrycznie możliwe?
jak wystrzeliły poduszki to i fotele zmienić trzeba było a że taki kolor tapicerki jest ciężko dostępny kupił co było powinna być skóra jak na tyle
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Fotele przednie nie z tego auta, nic nie pisze o bezwypadkowosci i ten stan dobry daje do myślenia, przebieg tez wedlug mnie większy
Image
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

biskup pisze:Wydaje mi się dziwne na pierwszy rzut oka , że tapicerka na przednich fotelach jest inna niż na tylnych... Czy takie wykonanie było fabrycznie możliwe?
to duńczyk... nie miał tylnich foteli bo był ciężarówką...
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

Dodi pisze:to duńczyk... nie miał tylnich foteli bo był ciężarówką...
faktycznie dopiero teraz na to zwróciłem uwagę, że ma charakterystyczny element wszystkich duńczyków ;)
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Awatar użytkownika
Zyndram
Użytkownik
Auto:: CFJA, 2.0, 2011
Imię:: Zyndram
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: Zyndram »

Panowie, możecie jaśniej z tą precyzją? :)

Dajcie innym też zwrócić na to uwagę i podajcie dokładnie, po czym da się rozpoznać, że to duńczyk, a nie chińczyk :P
Zablokowany