Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
agniazd
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze

Post autor: agniazd »

himi a jak byś rozwinął swoją mysl że cytuję

że w Lesznie i okolicach posiadanie Tourana to igranie z losem.Wszędzie je kradną, ale u nas ostatnio jest plaga. To, co jest w statystykach, to tylko część.

Wg Ciebie istnieje czarna liczba kradzieży Touranow większa niż statystyki podają? Tzn, że niektorzy ktorym skradziono samochod nie zglaszają takiego faktu na policję? No bo w jaki inny sposob w statystykach jest tylko część kradziezy?
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Imię:: Michał
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: himi »

Nie, po prostu część prób kradzieży nie jest zgłaszana. Mam info od elektromechanika, który zakłada dużo odcięć właśnie w touranach. Sporo kierowców znajduje ślady świadczące o próbach kradzieży.

Zgłaszane są zwykle te związane z demolką samochodu - jak choćby próba sprzed tygodnia na jednym z blokowisk w Lesznie. Złodzieje mieli już wyprutą stacyjkę w roczniku 2005 (pewnie by podłączyć swoją), ale nie sfinalizowali kradzieży, może zostali spłoszeni. Właściciel tego auta też montował niedawno odcięcie. Już po ten próbie.
Ale to wszystko półśrodki. Droższe auta kradną już dzisiaj głównie specjaliści, rzadko ,,harcerzyki''. Przyjeżdżają na robotę z własnymi stacyjkami, komputerami i obejdą każde odcięcie.
Podejrzewam, że te karty zbliżeniowe mieli rozpykane tydzień po ich wejściu na rynek.
Wiem od policjantów, że jak złodzieje są zdeterminowani na konkretny wóz to nawet lawetą przyjadą. A i z garażu potrafią auto wytargać. Szukaj potem wiatru w polu. Wózek momentalnie wjeżdża na tira i pozamiatane.
Ja po prostu nie chcę auta, które będzie mnie niepokoić kradzieżowo w tak dużym stopniu.
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany
Auto:: BLS 1.9 tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Łukaszz »

Octavia tez jest dość chodliwa,to jest loteria.
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

himi pisze:Nie, po prostu część prób kradzieży nie jest zgłaszana. Mam info od elektromechanika, który zakłada dużo odcięć właśnie w touranach. Sporo kierowców znajduje ślady świadczące o próbach kradzieży.

Zgłaszane są zwykle te związane z demolką samochodu - jak choćby próba sprzed tygodnia na jednym z blokowisk w Lesznie. Złodzieje mieli już wyprutą stacyjkę w roczniku 2005 (pewnie by podłączyć swoją), ale nie sfinalizowali kradzieży, może zostali spłoszeni. Właściciel tego auta też montował niedawno odcięcie. Już po ten próbie.
Ale to wszystko półśrodki. Droższe auta kradną już dzisiaj głównie specjaliści, rzadko ,,harcerzyki''. Przyjeżdżają na robotę z własnymi stacyjkami, komputerami i obejdą każde odcięcie.
Podejrzewam, że te karty zbliżeniowe mieli rozpykane tydzień po ich wejściu na rynek.
Wiem od policjantów, że jak złodzieje są zdeterminowani na konkretny wóz to nawet lawetą przyjadą. A i z garażu potrafią auto wytargać. Szukaj potem wiatru w polu. Wózek momentalnie wjeżdża na tira i pozamiatane.
Ja po prostu nie chcę auta, które będzie mnie niepokoić kradzieżowo w tak dużym stopniu.
Zawsze mozna wpasc na pomysl i kupic AC, to sa niewielkie pieniadze.
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany

Ja tez płace,ale jak mi w tym roku powiedzieli w razie kradzieży ile mi oddadzą to mi słabo.
BLS 147ps 375nm
MT-09 było
MT-07 jest
tomix
Zaawansowany

Łukaszz pisze:Ja tez płace,ale jak mi w tym roku powiedzieli w razie kradzieży ile mi oddadzą to mi słabo.
To sobie ubezpiecz ze stala wartoscia a nie ze w razie kradziezy to im wychodzi ze auto stracilo na wartosci 8 tys.
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany

To już wole tym autem jeździć i nie zmieniać na nowsze,niż płacić niewiadomo ile co rok zeby 10 tys rocznie przejechać.
BLS 147ps 375nm
MT-09 było
MT-07 jest
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: himi »

Ukradli wam kiedyś coś? Ale nie batona w przedszkolu. Może samochód? Chyba nie.
Bo gdyby tak było, to wiedzielibyście, że nawet najlepsze ubezpieczenie nie załatwia sprawy kłopotów, nerwów i trudności, które piętrzą się po kradzieży samochodu. Bo zazwyczaj kradzież nie następuje w komfortowych dla właściciela warunkach. Tylko w mało oczekiwanym momencie.

Znajomej ukradli sharana z parkingu galerii handlowej w Poznaniu. Straciła samochód + dokumenty firmowe + zakupy za 600 złotych, które miała w bagażniku, kurtki swoje i całej swojej rodziny oraz masę prywatnych szpargałów.
Stała zimą w sklepie czekając na policję i licząc, że nie zamkną, bo w swetrze słabo na -15C. Później 2h spisywania zeznań.
Macie na to jakieś dogodne ubezpieczenie? :shock:
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
tomix
Zaawansowany

himi pisze:Ukradli wam kiedyś coś? Ale nie batona w przedszkolu. Może samochód? Chyba nie.
Bo gdyby tak było, to wiedzielibyście, że nawet najlepsze ubezpieczenie nie załatwia sprawy kłopotów, nerwów i trudności, które piętrzą się po kradzieży samochodu. Bo zazwyczaj kradzież nie następuje w komfortowych dla właściciela warunkach. Tylko w mało oczekiwanym momencie.

Znajomej ukradli sharana z parkingu galerii handlowej w Poznaniu. Straciła samochód + dokumenty firmowe + zakupy za 600 złotych, które miała w bagażniku, kurtki swoje i całej swojej rodziny oraz masę prywatnych szpargałów.
Stała zimą w sklepie czekając na policję i licząc, że nie zamkną, bo w swetrze słabo na -15C. Później 2h spisywania zeznań.
Macie na to jakieś dogodne ubezpieczenie? :shock:
Mi ukradli i to nie batonika tylko samochod, a jak dla ciebie to co opisujesz to sa klopoty to masz szczescie w zyciu bo to nie mozna nazwac klopotami i nigdy klopotow nie miales skoro to nazywasz klopotami. Pozdrawiam i wracajmy to tematu.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Panowie robi się Off Topic... Do rzeczy proszę
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
moto-zakup
Przeglądacz
Imię:: Jaś
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: moto-zakup »

Jakby kogoś interesował ten Touran
http://allegro.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 96432.html
to trzeba się liczyć z tym
przebieg w PL 181243 km
przebieg w DE 215041 km w czerwcu 2013 roku
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

moto-zakup pisze:Jakby kogoś interesował ten Touran
http://allegro.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 96432.html
to trzeba się liczyć z tym
przebieg w PL 181243 km
przebieg w DE 215041 km w czerwcu 2013 roku
no to pewnie miał ze 300 tys. ale ładnie wygląda...
Mol
Użytkownik
Auto:: Touran 1T3 2.0 TDI HL
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Mol »

Auto z okolic Gronau (po tablicach zjazdowych).
Może było jeszcze uszkodzone. Większość aut kupowanych w tamtym rejonie to "składaki".
Byłem tam w tym roku już 3 razy ...
Był: Touran 1T3 1.6 TDI 2011, 1T3 2.0 TDI DSG CUP 2015, jest 1T3 2.0 TDI 140KM DSG HL 2015
moto-zakup
Przeglądacz
Imię:: Jaś
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: moto-zakup »

Ale chyba dojechał do krainy złomu o własnych siłach :) jeżeli zjazdówki od niego.
Damian15
Specjalista
Auto:: Touran '03 AZV
Imię:: Damian
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Damian15 »

Byłem w tamtych rejonach mój Touran pochodzi z jednych komisów z tamtej okolicy niedługo wybieram się do nich z zamiarem upolowania jakichś alusów... Fury mają tam nie kiepskie jedynie ceny trochę zaporowe.... Zdziwiło mnie tylko jedno bo przechodząc obok garażu w jednym z komisów zauważyłem jak koleś latał z polerką po furze miał wstawione jakieś dwa kombiaki i polerował. W tamtych rejonach to nie ma co szukać okazji bo ceny są na prawdę adekwatne do przebiegów.
Zablokowany