@aki
Tomek, dokładnie przy takim przebiegu raczej stawiałbym na benzynę
...myślałem o benzynie, niestety podaż jest znikoma, przynajmniej teraz a ja muszę kupić właśnie teraz
3. Wersja Cross do której mam zawsze słabość
Mi też bardzo się podoba, dlatego boję się, że będę robić wszystko, aby wybrać właśnie ten egzemplarz (zachorował na Crossa)

)
W 4. jest jeszcze jedna rzecz, której nie rozumiem - pierwszy i drugi rząd ma dwukolorową, skórzaną tapicerkę a trzeci tylko jednokolorową, czy to znaczy, że były wstawiane nowe fotele, czy zawsze trzeci rząd jest w jakimś standardowym kolorze ?
Aki, wielkie dzięki za wyczerpujący opis poszczególnych ogłoszeń, to dla mnie mega pomocne!
@wkpwojtek
Dla mnie zdecydowanie niebieski! Jeśli jest wszystko ok oczywiście!
Fajny, fajny, ale silnik jednak bardziej "niebezpieczny", poza tym przebieg jednak dość spory, plusem jest cena - auto nie jest drogie no i widać, że właściciel dba o niego. Tylko te dostawiane LED-y są dość pretensjonalne, poza tym ok
@karl
Tomek jezeli sa tak male przebiegi to chyba

jest zlotym srodkiem bo

i jeszcze z DPF na małych odcinkach może generować koszty
Benzyn jest jednak mało na rynku. DPF ? Cóż, będę go musiał co jakiś czas przegonić i przedmuchać na trasie
@viscum
Również przerabiam ten temat od pewnego czasu, wprawdzie ja to 3-ciego dziecka mam jeszcze co najmniej 9 miesięcy, ale jakkolwiek by to na forum nie zabrzmiało, to zastanów się, czy Touran będzie wystarczający.
IsoFixów masz tylko 2 - czyli dla maluchów, środkowe siedzenie nie nadaje się dla fotelika. Ewentualnie przód, ale -wtedy jak jedziecie całą rodzina, ktoś z dorosłych musi jechać w środku na tylnej kanapie - przy średniej wielkości fotelikach (u mnie przykładowo Recaro Monza), nie wspominając o większych (mój wcześniejszy Recaro Polaric), dorosły się ledwo mieści.
Sharan, Voyager ... z benzynowym silnikiem.
Uważam, że jednak wystarczający. Długo myślałem nad dużym vanem, ale dzieci będą małe i na początku będą jeździć tylko okazjonalnie, jedyny czas kiedy będzie potrzeba większego zapakowania w jedno auto to wakacje, ale cóż - są raz, dwa razy w roku, więc wtedy się przemęczymy, ewentualnie poratuje nas box na dach. 95% czasu auto będzie w konwencji 4 osoby. Dwa noworodki + pięciolatek + żona, więc damy radę.
W czasie wyjazdu całą rodziną konwencja następująca - cała trójka z tyłu, zapniemy całą trójkę (każde do osobnego fotelika). Myśleliśmy nad ISOFIX-ami, ale finalnie zdecydowaliśmy się na zwykłe MAXI COSI CITY SPS, bo jednak są dużo tańsze, dlatego my akurat wykorzystamy trzy fotele.
Jak Dzieci podrosną, może nie będzie już wyboru i zmienimy na Espace, Sharan albo inne, okropne akwarium