Otwierająca sie tylna klapa
-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 2.0 BKD 2004
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Otwierająca sie tylna klapa
U mnie otatnimi czasy rowniez pojawil sie wyzej przedstawiony problem. Po podpjeciu pod kompa rozkreceniu plastikow od srodka zamek.okazal sie sprawny. Po telefonie do Aso cena 470zl za klamke i cala listwe. Po rozmowie brak z konsultantem mozliwosci kupna samej klamki. Czy ma ktos namiary gdzie mozna kupic sama klamke z ASO nie chcialbym z Alledrogo.
" Nasza największa siła leży w delikatności i czułości naszego serca.” Rumi
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Samej klamki nie kupisz to jest zespolona listwa razem z łampkami podświetlenia tablicy. Możesz założyć od 1T3 ale musisz powiększyć otwór i dołożyć lampki oświetlenia tablicy
- cbrstreet
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 tdi 77kw BLS 2007r
- Imię:: cbrstreet touran
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 37 razy
Ponawiam temat
Panowie rozebralem zamek klapy i okazało się że jest pęknięta sprężyna
gdzie takie coś da się dokupić 

Pojazdy które posiadałem
Motorynka
Wsk
Mz
Yamaha r6
Honda cbr 900 sc33
Golf lll 1.8
Obecny pojazd
Touran 1.9 tdi bls 77kw 1t2 r115
viewtopic.php?f=9&t=18989
Motorynka
Wsk
Mz
Yamaha r6
Honda cbr 900 sc33
Golf lll 1.8
Obecny pojazd
Touran 1.9 tdi bls 77kw 1t2 r115
viewtopic.php?f=9&t=18989
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Niestety,szukaj całego sprawnego zamka. Chyba że znasz fachowca co dorobi taką sprężynę.cbrstreet pisze:Ponawiam tematPanowie rozebralem zamek klapy i okazało się że jest pęknięta sprężyna
gdzie takie coś da się dokupić
-
- Auto:: Touran 2.0 TDI
- Imię:: Robert
Witam,
Też mam ten problem. Zamek sam się otwiera. Wymieniałem klamkę (na używaną), wymieniałem zamek (na nowy) i nic nie pomogło.
W zamku też mi tak pękła sprężyna i dlatego kupiłem nowy, ale udało mi się zagiąć ułamany koniec i zmontować stary zamek i nawet działa, a właściwie działał przez kilka miesięcy bo w pewnym momencie samo się naprawiło i klapa działała normalnie, ale do czasu. Tydzień temu padło znowu i ani wymiana zamka ani klamki nie pomaga. Znajomy mówił, że to może kable przy zawiasach klapy sparciały i robi się zwarcie (miał tak w renówce) ale nie wiem jak zdjąć te gumy.
Może ktoś zna kogoś mądrego w okolicach wawy bo już męczy mnie ten temat, a zbliża się wyjazd wakacyjny i sprawna klapa by się przydała.
Też mam ten problem. Zamek sam się otwiera. Wymieniałem klamkę (na używaną), wymieniałem zamek (na nowy) i nic nie pomogło.
W zamku też mi tak pękła sprężyna i dlatego kupiłem nowy, ale udało mi się zagiąć ułamany koniec i zmontować stary zamek i nawet działa, a właściwie działał przez kilka miesięcy bo w pewnym momencie samo się naprawiło i klapa działała normalnie, ale do czasu. Tydzień temu padło znowu i ani wymiana zamka ani klamki nie pomaga. Znajomy mówił, że to może kable przy zawiasach klapy sparciały i robi się zwarcie (miał tak w renówce) ale nie wiem jak zdjąć te gumy.
Może ktoś zna kogoś mądrego w okolicach wawy bo już męczy mnie ten temat, a zbliża się wyjazd wakacyjny i sprawna klapa by się przydała.
- siwman
- Auto:: Confort 1,9 TDI,2006
- Imię:: Tomasz
Witam u mnie problem także się pojawił że nie mogę zamknąć klapy kupiłem zamek ponieważ ten co miałem raz już regenerowałem, no trochę się zdziwiłem jak po zamontowaniu znów nie mogłem zamknąć. Jak można samemu sprawdzić czy jest to ta felerna listwa albo inny element do wymiany, dodam że oświetlenie tablicy działa. Może macie jakiegoś fachowca w okolicy Tychów?
-
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jeżu jak aktualne to chętniejeżu pisze:Jak coś oddam za flachę +kw sprawna... (działała bez zarzutu do końca jak wymieniałem całą klapę)

I potwierdzam aby zweryfikować zamek / klamkę można zdjąć kostkę z listwy klamki zewrzeć 3 i 4 brązowy i fioletowy i jak zamek zadziała to znaczy klamka popsuta.
-- 30 cze 2018, o 18:41 --
kolego vitCorleone a jak przymocowałeś mikrostyk z powrotem do listwy? udało mi się oczyścić mocowanie mikrostyku. myślałem, że wlutuję kable do mocowania ale chyba jest zwarcie albo co, bo jak podłącze kable w kostce do wejścia 3 i 4 i potem z drugiej strony do końcówek mikrostyku to mi zawsze klamka działa. No i jak te kable dałeś od mikrostyku przez tą metalową pokrywę co idzie od wewnątrz? Wierciłeś tą metalową osłonę?vitCorleone pisze:Odlutowałem mikrostyk od taśmy zalanej w plastiku.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 670 razy
Już nie kolega Romeczek zawinął mi go kilka miesięcy temuanko1973 pisze:Jeżu jak aktualne to chętnieprzytulę